<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin, AB ile rekabet yerine iş birliği istiyor----

Çin, AB ile rekabet yerine iş birliği istiyor

Çin, AB ile rekabet yerine iş birliği istiyor
09 Kasım 2022 - 00:10 www.finansingundemi.com

Çin, rekabete girmek yerine AB ile ilişkilerde iş birliğini önceleyen bir yaklaşımın daha faydalı olacağını düşünüyor.

Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien, Avrupa Birliği'ne (AB) ilişkilere objektif ve akılcı şekilde bakması çağrısında bulunarak, "Çin ile AB arasında rekabet olduğu muhakkak fakat iş birliği rekabete ağır basıyor." dedi.

Bakanlık Sözcüsü Licien, Çin ile AB arasındaki ticaretin son yıllarda en yüksek düzeye ulaştığını, iki tarafın uluslararası ve bölgesel sorunlarda iletişimi ve eş güdümü sürdürdüğünü belirtti.

Ayrıca "Olgular, Çin ve AB'nin geniş bir alanda ortak çıkarlara, iş birliği için uzun vadeli bir temele ve kalkınmada birbirini tamamlayan avantajlara sahip olduğunu gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Cao, Çin'in AB'nin kendine "insan haklarını vaaz etmesini" kabul etmeyeceğini, "insan hakları bahanesiyle içişlerine karışılmasına" karşı olduğunu belirterek, Brüksel'e Çin ile ilişkilerini objektif ve akılcı gözle değerlendirme çağrısında bulundu.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borell, geçen ayki AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından, Çin ile ilişkilerde artan rekabetin iş birliğinin önüne geçtiğini belirterek, "Çin'in tek mesajı artık rekabet. Siyasi rekabet, ekonomik başarı, her düzeyde etki sahibi olma arzusu, Asya, Afrika, Latin Amerika ve diğer bölgelerdeki varlıkları, hepsi bu doğrultuya işaret ediyor." değerlendirmesinde bulunmuştu.

AB, 2019'da yayımladığı Çin hakkındaki siyaset belgesinde Pekin ile "iş birliği ortağı, ekonomik rekabet ve sistemik hasım" olarak üç ayaklı bir ilişki yürütülmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Çin’in çip ithalat ve ihracatına ABD darbesi

 

Alman şirketlerinin Çin’e yaptığı yatırımlar arttı

 

Çin için büyüme tahmini revize edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)