Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Ankara'da kamu bankalarının da aralarında bulunduğu banka ATM'lerinden cımbızla çalınan paralarla ilgili ayrıntılar belli oldu. Milliyet'te yer alan habere göre, şüpheli Murat A.'nın elektronik ve müzik sistemleri üzerine iş yerinin bulunduğunu tespit eden polis ekipleri, şüphelinin rahat tavırları karşısında ise şaşkına döndü. Murat A., aynı bölgede 75 defa cımbızla ATM'leri soyarken, ne güvenlik kamerasına aldırış etti ne de yakalanmamak için kıyafetini değiştirdi.
Vatandaş şikayet etti bankalar uyandı
Murat A.'nın cımbızla para çaldığı ATM'ler, hırsızlık olayının ardından bozuldu. ATM'lerin hırsızlık nedeniyle bozulduğunu fark edemeyen bankalar, ATM'leri tamir ettirdikden sonra tekrar kullanıma açtı. Murat A., tamir edilen ATM'lere tekrar gelerek çok sayıda parayı cımbızla çekti aldı. Bu olayı birçok ATM'de tekrarlayan Murat A.'yı vatandaşın şikayeti ele verdi. ATM'den yatırdıkları paraların hesaplarına geçmediğini vatandaşlar bankalara bildirdi. Bunun üzerine güvenlik kamerasını inceleyen bankalar, polise başvurdu.
İşletme bölümü mezunu işletmeci hırsız
Güvenlik kamerasını inceleyen ekipler, Murat A.'nın kendisine ait bankamatik kartıyla para yatırma yöntemine başvurduğunu, bu esnada para yatırmak için ATM'nin açılan haznesinden kendi kurduğu düzenekle cımbızla paraları çekip cebine attığı ortaya çıktı. Vatandaşın hesaplarına geçmeden cımbızla şühelinin cebine giren paralarla ilgili bankaların zararı kendi kasasından karşıladığı öğrenildi. Bu arada şüphelinin açıköğretimden işletme bölümü mezunu olduğu ve hırsızlık yaptığı bölgede 10 yıldır müzik ve elektronik üzerine iş yeri bulunduğu bildirildi.
"Bankamatikte ne kadar para varsa aldım"
Polisin çöpçü kılığına girerek ATM'den para çekerken şuçüstü yakaladığı şüphelinin ifadesinde, "Yaklaşık olarak 1,5 ay önce bir banka ATM'sinin para yatırma bölümünde para kaldığını gördüm. Bu parayı alarak bu işe başladım. İki üç günde bir dışarı çıkarak ATM'lere giderek kendime ait bankamatik kartımı ATM'ye soktum. İlk önce para yatırma tuşuna basarak para yatırma haznesinin kapağını açtıktan sonra ne kadar para varsa aldım. Maddi sıkıntı içerisindeyim. İş yerim ve evim kira olduğu için bir çıkmaza girdim ve bu yola başvurdum" dediği öğrenildi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.