BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÇılgın Mehmetler ayrıldı----

Çılgın Mehmetler ayrıldı

Çılgın Mehmetler ayrıldı
22 Nisan 2011 - 08:39 www.finansgundem.com

Enerjide milyarlık ihalelere imza atan Mehmet Kazancı ve Mehmet Emin Karamehmet'in yolları ayrıldı.

İstanbul'da dün gerçekleşen genel kurulda Turkcell şirketindeki yönetimi kaptırmamak için direnen Mehmet Emin Karamehmet'in, ortağı Mehmet Kazancı ile kurduğu ve 8 milyar dolarlık özelleştirmeye imza attığı MMEKA şirketinde ayrılık rüzgârları iyiden iyiye esmeye başladı. 
KAZANCI AKSA'YA DÖNÜYOR
Kurucusu olduğu Aksa şirketinden "Ceketimi aldım ve çıktım" diyerek ayrılan ve Karamehmet ortaklığı ile özelleştirme ihalelerine damga vuran Mehmet Kazancı, yuvaya döneceği belirtiliyor. Kazancı'nın halen Aksa'da yüzde 5 hissesi bulunuyor. Kazancı'nın yakın çevresine "Aksa'ya geri döneceğim" dediği belirtilirken, kendisine yakın isimler Kazancı'nın Aksa'daki koltuğuna şimdiden oturduğunu ve kendi ailesi ile görüştüğünü belirtiyor.
KARA KEDİ GİRMİŞTİ
Mehmet Karamehmet ile Mehmet Kazancı arasında 1 milyar 210 milyon dolar bedel ile kazandıkları Başkent doğalgazın devralma sürecinde yönetim çatlağı baş göstermişti. Karamehmet, Çankaya doğalgaz şirketini kurarak, Başkent Gazı devralmak için Özelleştirme İdaresi'ne başvururken, Mehmet Kazancı, "Bu şirkette ben temsil edilmiyorum" diyerek itiraz etmişti. Ancak Özelleştirme İdaresi, Başkentgaz'ın devrinde Karamehmet hakimiyetinde olan Çankaya doğalgazı "Kurulması hukuka uygun" diyerek muhatap alınmasını kararlaştırmıştı. Rekabet Kurulu, MMEKA'nın kazandığı ihaleler sonrası Mehmet Kazancı'nın Aksa'daki hisselerine işaret ederek, "Aksa ve MMEKA ortak bütünlük" demişti. Bu gelişmenin ardından ise ortaklar 2 milyar dolar bedel ile kazandıkları İzmir'i kapsayan Gediz bölgesini ihalede ikinci olan Yıldızlar SSS şirketine bırakmıştı.
Alacaklılar takipte
Başkentgaz'ın ihale sürecini alacaklılarda yakından takip ediyor. 1.8 milyar liralık (1.2 milyar dolar) özelleştirme tutarının 736,6 milyon lirası BOTAŞ'a ödenecek. Şirket bunu özellikle Rusya'ya olan borçlarında kullanacak. İhale bedelinin 467 milyon lirası Hazine'ye ödenecek, kalan 600 milyon lira Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredilecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)