BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÇiftler para konusunu neden konuşmuyor?----

Çiftler para konusunu neden konuşmuyor?

Çiftler para konusunu neden konuşmuyor?
25 Haziran 2024 - 17:16 www.finansgundem.com

Romantik ilişkilerde genellikle konuşulması en zor konu paradır. Uzmanlarsa finans konusunda ortak bir anlayışı olmayan çiftlerin ‘sadakat’ sorunlar yaşamasının muhtemel olduğu uyarısında bulunuyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çiftler finansal stresle karşı karşıya kaldığında en doğru yaklaşım bu konuyu konuşmaktır. Ancak CNBC’nin haberine göre Cornell Üniversitesi tarafından yapılan yeni bir araştırma çiftlerin genellikle tam tersini yaptığını gösteriyor.

Araştırmanın yazarlarından olan Cornell Üniversitesi’nden Emily Garbinsky, “İnsanlar stres altındayken partnerleriyle bu konuşmayı başlatırlarsa bunun sadece bir tartışmaya sebep olacağını ve daha fazla stres altına gireceklerini düşünüyorlar” ifadelerine yer verdi.

Çiftlerin finansal sorunlarını başarılı olarak ele alıp almadıklarıysa genellikle şu soruyu nasıl cevapladıklarına bağlı: Bu kalıcı bir durum mu, yoksa çözülebilir mi?

Başarılı çiftler neleri farklı yapıyor?

Cornell’in araştırmasına göre finansal sorunlarının sürekli olduğunu hissettiklerini söyleyen çiftlerin hiçbir çözümleri olmadığını varsayma olasılıkları çok daha yüksek.

Garbinsky çiftlerin para konusundaki düşüncelerinde temel farklar olduğunu hissedebileceklerini ve bu nedenle hiçbir çözümün olmadığı bir konuşma yapmanın faydalı olmayacağını söyledi.

Bunun yerine çiftlerin finansal sorunlarını çözülebilir olarak görmesi gerekiyor. Araştırmaya göre çiftler eşleriyle bir uzlaşmaya varabildiklerini düşünebildiklerinde para gibi konularda konuşmaya daha istekli oluyorlar.

Garbinsky çoğu çiftin finansal sorunlarını sürekli olarak görmezden gelme eğiliminde olduğunu ve bu nedenle finansal konular hakkında konuşmaktan kaçındığını söyledi.

İletişimden kaçınmak bir çiftin finans konusundaki önemli bilgileri diğer çiftten saklamasına yol açabiliyor ve bu da finansal açıdan sadakatsizliğe sebep oluyor. Garbinsky bilgiyi gizleme içgüdüsünün kavgadan kaçınmak için çiftlerin uyguladığı yanlış bir strateji olduğunu söyledi.

İletişim eksikliği, ister basit düzeyde isterse de finansal sadakatsizlik düzeyinde olsun, bir ilişkiye zarar verebilir.

Garbinsky, “Konuşmuyorsanız ve partnerinizden bir şeyler saklıyorsanız, bu zamanla ilişki kalitenizin üzerinde olumsuz etkilere yol açacaktır” dedi.

‘Orta yol’ nasıl bulunur?

New Orleans merkezli finansal planlama firması The Planning Center’ın ortağı ve kıdemli mali planlama sorumlusu olan Yeminli Mali Müşavir Jude Boudreaux bir ilişkide para çıkmazını aşmak için ilk önce her iki kişinin de insan olduğunu kabul etmesi gerektiğini söyledi. Zira herkes geçmişlerine en uygun ve kendilerini en rahat hissettiği şekilde para konusuna bakmayı tercih ederler.

Örneğin çok parasız bir ailede büyümek yetişkin birinin büyük bir tasarruf yastığına sahip olmak istemesine neden olabilir. Ancak Boudreaux tasarruf sahiplerinin nadiren diğer tasarruf sahipleriyle evlendiğini ve genellikle çiftlerin diğer üyesinin fazla harcama yaptığını belirtiyor.

Boudreax’ya göre finans konusunda bir çatışmayı çözmek için her bireyin eşine para konusunda tecrübe ettiği anıları ve bu anıların şu anki duygularını nasıl şekillendirdiğini belirtmesi gerekiyor.
Boudreaux, finansal kararların herkesin rahat hissetmesine yardımcı olacak şekilde belirlenmesi gerekeceğini de söyledi. Finans uzmanı, “Karar alırken kendimizi daha rahat hissetmenin yolları nelerdir?” ve “Bu konuşmaya başlarken anlaşıldığımızı hissetmek ve bu konuşmadan çıkan güveni hissetmek için neye ihtiyacımız var?” gibi sorular sormayı öneriyor.

Finans uzmanı çiftlerin Finans konusundaki tartışmalarında iyimser bir yaklaşım belirlemenin önemli olduğunu söyledi. Zira çiftlerden biri daha muhafazakar bir adım atarken diğer ise biraz daha agresif olmayı kabul edebilir.

Boudreax “Genellikle bir orta yol vardır” diyerek sözlerini bitiriyor.

Zenginlik başa bela!

 

Çiftler bu konuları mutlaka konuşmalı

 

İlk buluşmada parayı kim ödemeli?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)