<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÇiftçinin tarlası Ziraat Bankası’na geçti----

Çiftçinin tarlası Ziraat Bankası’na geçti

Çiftçinin tarlası Ziraat Bankası’na geçti
05 Şubat 2021 - 09:14 www.finansingundemi.com

Çiftçiye verdiği kredi ile öne çıkan Ziraat Bankası'nın tarla, arsa ve işyerlerinin payı yüzde 72.6 olarak dikkat çekti.

Pandemi sürecinde bozulan ekonomik denge, bankaların elindeki ticari gayrimenkul sayısını patlattı.2020'nin Temmuz ayında bankaların alacaklarına karşılık edindikleri gayrimenkullerin yüzde 25'i ticari iken, salgın döneminde bu oran yüzde 53,7'ye yükseldi. Bu artışla birlikte bankaların alacaklarına karşılık edindikleri ticari gayrimenkullerin sayısı konutu geçti. Dünya’dan Leyla İlhan’ın haberine göre, yüzde 53,6'nın içinde işyerlerinin oranı yüzde 30,2, tarla ve arsanın oranı ise yüzde 23,6 olarak gerçekleşti. 3'ü katılım bankası olmak üzere toplam 27 bankanın kendi internet sitesinde satışa çıkardığı gayrimenkul listesine bakıldığında, çiftçiye verdiği kredi ile öne çıkan Ziraat Bankası'nın tarla, arsa ve işyerlerinin payı yüzde 72,6 olarak dikkat çekti. Halk Bankası'nda ise tarla ve dükkan gibi alanların payı yüzde 53,3 oldu.

Hüseyin Aydın’ın aldığı ücretlerin toplamı ne kadar?

Resmi olmayan verilere göre, 2021'nin Ocak ayında 3'ü katılım olmak üzere toplam 27 bankanın kendi internet sitelerinde satışa sundukları toplam gayrimenkul sayısı 9 bin 376 oldu. Bu gayrimenkullerin 4 bin 336 adedini ise konutlar oluştururken, 5 bin 39'nu adedini dükkan, mağaza ve tarla gibi ticari gayrimenkuller oluşturdu. İcra mahkemelerinin salgın nedeniyle uzun süre kapalı olmasından dolayı 2020'nin ikinci yarısında bankaların elindeki gayrimenkul sayısı azalırken, bu yılın haziran ayından itibaren artış yönünde eğilim bekleniyor.

Ziraat ATM’si, Hüseyin Aydın’ın Yeri… Tesadüfün böylesi!

Bankalar tarafından satışa sunulan ticari gayrimenkuller arasında dükkan ve mağaza sayısının fazlalığı dikkati çekerken, ilanlarda yer yer fabrika binaları da yer aldı. Kütahya'da 416 dönüm arazisi olan bir iplik fabrikasına ait bina 22 milyon 300 bin liralık bedelle satışa sunulurken, Çorum'da başka bir fabrika binası 14 milyon liraya, Kastamonu'da ise 16 bin 444 metrekare alanı bulunan bir tuğla fabrikası binası 7 milyon 530 bin TL'lik bir bedelle satışa çıkarıldı. Fabrika binasının yanı sıra Antalya Kepez'de bir düğün salonunu da 2 milyon 635 bin TL fiyatla satışa sunulan gayrimenkuller arasında yer aldı. İstanbul Büyükçekmece içinde farklı büyüklüklerde dükkanların yer aldığı 7 katlı yarım kalmış bir proje de 50 milyon lira bedelle satışa sunulan yapılar arasında dikkat çekti.

Ziraat Bankası çiftçinin tarlasını satışa çıkardı

 

Ziraat Gayrimenkul Bankası

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ömer05 Şubat 2021 13:47

    Ülke elden gidiyor. Köylü olmazsa ülkemiz kalkınamaz. Aracıları hortlattılar bütün para onların cebine gidiyor. Tarlada 1 lira tezgahta 10 lira

  • Arif05 Şubat 2021 09:51

    Çiftçiye destek olacaklarına tam tersi çiftçinin taşına toprağına el koymuşlar çok yazık. Gıda fiyatları neden uçtu belli oluyor. Kendi köylüsünü bitirip afrikada tarım alanı kiralamaya başladılar. Atatürk köylü milletin efendisi demişti. 20 yılda Köylü bitti.

  • baturayersin05 Şubat 2021 09:50

    kanunda çifcinin tarlasına traktörüne haciz yapılmaz maddesi var ilk m82/24 geregi boçlu çifci ise kendisinin ve ailesinin geçimini için zaruri olan arazi hayvan nakil vasıtaları diger eklentileri zirahat aletleri haczedilemez çifci haklarını bilmiyor ihtiraz etmiyor malını elinden alıyorlar