<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP'de kurultay günü----

CHP'de kurultay günü

CHP'de kurultay günü
16 Ocak 2016 - 11:31 www.finansingundemi.com

CHP 35. Olağan Kurultayı bugün Ankara Arena Spor Salonu’nda ‘Demokrasi, Değişim ve Kardeşlik Kurultayı’ sloganıyla yapılıyor.

CHP'NİN 35. kurultayı öncesi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından bir mesaj yayınladı. Bu arada Kılıçdaroğlu'nun dün akşam Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile bir görüşme yaptığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun İnce'ye PM üyeliği teklif ettiği ancak İnce'nin kabul etmediği belirtildi. 92 imza toplayan Mustafa Balbay ise aday olamadı.

CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nın yapılacağı Ankara Spor Salonu'na davetliler gelmeye başladı. Kurultayı izlemek için gelenler, yoğun güvenlik önlemleri altında salona alınıyor.               

Kurultayın gerçekleştirileceği salona, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun posterleri asıldı.      

BALBAY: ADAY OLAMIYORUM

CHP’nin 1200 delegesi bulunuyor ve en az 120 imzayı toplayan isimler kurultayda genel başkanlığa aday olabilecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday olarak çıkan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın 120 imzayı bulamadığı belirtildi. Kurutay 2 gün sürecek. Balbay, "92 imzaya ulaştık, mevcut durumda aday olamıyorum" dedi.  

Balonlarla süslenen salonda, davetlilerin oturacakları yerlere Türk bayrakları, CHP flamaları ve Kılıçdaroğlu'nun posterleri konuldu.Salona, "Özgür basın varsa, özgür toplum vardır", "Baskı ve zulüm düzeni CHP ile bitecek", "Savaşın değil, barışın partisiyiz", "Türkiye bizimle özgürleşecek", "Barışı birlikte inşa edeceğiz", "Demokrasiyi biz getirdik, biz yücelteceğiz" ve "Ey özgürlük" yazılı pankartlar asıldı. Salonda, Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözü de pankart olarak yer aldı.               

Salonda CHP'nin eski Genel Başkanları İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Deniz Baykal, Hikmet Çetin ve Altan Öymen'in fotoğrafları da bulunuyor.
 
 

Orta bölümü basın mensuplarına ayrılan salona, dev bir ekran kuruldu.               

Kurultaya 30 bin davetli ile bin 275 kurultay delegesinin katılması bekleniyor.    


 Delegelerin oturacağı koltuklar Türk bayrağı ve Kılıçdaroğlu resimli bayraklarla üstü kaplanarak partililerin kongrede  ellerinde bu bayrakları tutmaları önerildi. 

Salona Bağcılar İlçe Teşkilatı tarafından asılan Kürtçe,  "Aşiti, Peace, Barış, bu sese kulak ver barışa ses ver" pankartı dikkati çekti.      


Yine salonda Cumhuriyet Gazetesi'nin tutuklu gazetecileri Can Dündar ve Erdem Gül için CHP Arnavutköy İlçe Başkanlığı tarafından asılan pankart dikkati çekti.    



Kurultayı takip eden çok sayıda mensubu da kendilerine ayrılan masalarda yerlerini aldı.           

KILIÇDAROĞLU'NDAN TWEET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP 35. Olağan Kurultayı öncesi Twitter hesabından, "CHP 35. Olağan Kurultayı’nı, demokrasiyi temele oturtan, değişime, gelişime hizmet edecek bir felsefeyle, kardeşçe yapacak. Ülkenin geleceği için var gücümüzle çalışmak en asli görevimizdir. Çünkü tek vücut olmuş bir CHP, Türkiye için tek çıkış yoludur" açıklamasında bulundu.



BALBAY 128 İMZA TOPLAYABİLİRSE GENEL BAŞKAN ADAYI OLACAK

CHP lideri Kılıçdaroğlu, saat 11:00 sıralarında eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte salona geldi ve partilileri selamladı. 

Kurultayda bin 275 delege bulunuyor. Bugün Genel başkanlık seçiminin ardından yarın ise Parti Meclisi üyelerinin seçimi yapılacak. Kılıçdaroğlu’nun karşısında İzmir Milletvekili Mustafa Balbay delegelerden 128 imza toplayabilirse genel başkanlık için yarışabilecek. PM üyelerinin çarşaf liste ile mi yoksa blok liste ile mi olacağı bugün yapılacak oylama ile belirlenecek. 

KILIÇDAROĞLU'NDAN MUHARREM İNCE'YE TEKLİF

Kılıçdaroğlu, kurultay öncesi Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile görüştü. Dün akşam saatlerinde yapıldığı öğrenilen görüşme, Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine gerçekleşti.               

Yaklaşık yarım saat süren görüşmede, Kılıçdaroğlu'nun İnce'ye Parti Meclisi üyeliği teklif ettiği, İnce'nin ise bu teklifi "teşekkür ediyorum ancak arkadaşlarımla çalışacağım" diyerek kabul etmediği belirtildi.      

BAYKAL, GENEL BAŞKANLARLA OTURMADI

Eski genel başkanlardan Deniz Baykal'ın salonda Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve diğer eski başkanlarla birlikte oturmaması dikkat çekti. Baykal, salonun bir ucunda Antalya il örgütü ile birlikte kurultayı takip etmeyi tercih etti.

ELÇİ'NİN MESAJINA BÜYÜK ALKIŞ

Bir süre önce silahlı saldırıda öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi'nin kurultaya gönderdiği mesaj, büyük alkış aldı. Elçi gönderdiği mesajda, "Yaşamın en zor anında acımı paylaştığınız için teşekkür ederim. Gelecek günlere inancınızı yititrmeden çalışmalarınızda başarılar dilerim" dedi.

DİVAN BAŞKANLIĞI'NA KARAYALÇIN SEÇİLDİ

Kılıçdaroğlu, Ankara Spor Salonu'ndaki kurultayda kürsüye gelerek, çoğunluğun olduğunu söyledi.               
Kurultayın, Türkiye'ye, bölgeye ve dünyaya hayırlı olmasını temenni eden Kılıçdaroğlu, salonda bulunanları, "Ülkeye emek verenler başta olmak üzere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, CHP'nin şehitleri, çocuklar, gençler, şehitler, ülkenin bütün insanları için" saygı duruşunda bulunmaya ve  İstiklal Marşı'nı okumaya çağırdı.               

Kurultay delegelerinin imzasıya kendisine gelen yazıyı okuyan Kılıçdaroğlu, delegelerin Divan Başkanlığı'na, eski İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın'ı önerdiğini söyledi.               
Daha sonra Karayalçın, delegelerin oyuyla Divan Başkanlığı'na seçildi.  

CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL'DEN MEKTUP

Karayalçın, Genel Başkan Kılıçdaroğlu aracılığıyla kendisine iletilen tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün mektubunu da kürsüden okudu. 
"CHP Kurultay"na ifadesiyle başlayan mektupta, şunlar kaydedildi:
"CHP'nin 35. Kurultayı, Türkiye'de medyanın en ağır baskı döneminde toplanıyor. Biz o baskıya direnen, halkın gerçekleri öğrenme hakkını savunan gazeteciler olarak 52 gündür Silivri'de hapis yatıyoruz. Tutukluluk koşullarında bile direnmeye, korkutma çabalarına inat doğru bildiğimizi daha gür bir sesle yazıp, söylemeye devam ediyoruz. Bu mücadelemizde ilk günden beri bizi hiç yalnız bırakmayan başta sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP'nin tüm milletvekillerine ve vefakar örgütlerine içtenlikle teşekkür ediyoruz. Özgür ve demokratik bir Türkiye'nin inşasında bağımsız ve cesur bir basının önemini hatırlatıyor ve dayanışma duygularıyla kurultayınıza başarılar diliyoruz." 
Karayalçın, mektubu okuduktan sonra Başkanlık Divanı üyelerini oylamaya sundu. 
Divanın oluşmasından sonra, kurultay çalışmalarına başladı.   

ONLARIN NİYETİ PATRONLU BAŞKANLIK SİSTEMİ

Onların niyeti darbe hukukunu kaldırmak değil darbe hukukunu tahkim etmek. Ne yapacağız, başkanlık sistemi. Nasıl başkanlık, patronlu başkanlık sistemi. Buna asla izin vermeyeceğiz. Hangi gerekçeyle istiyorlar? Bakın değerli arkadaşlarım. Bir ülkenin rejimini tarihi belirler, tarihi koşullar belirler. Sosyolojik koşullar belirler. ABD’de, Başkanlık varsa tarihine bakacaksınız, Almanya’da parlamenter sistem varsa tarihine bakacaksınız. Biz ikinci meşrutiyetten bu yana parlamenter rejimi benimsemiş bir ülkeyiz. Osmanlı Osmanlı diyordunuz. Neden Osmanlının parlamenter sistemini reddediyorsun? Bunların niyeti patronlu başkanlık sistemi. Bir kişi emredecek herkes gereğini yapacak, aydınlar hapislere tıkılacak. Buna izin vermeyeceğiz, gereğini yapacağız.

GELİN DARBE HUKUKUNU TÜMÜYLE DEĞİŞTİRELİM

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Genel Başkanına açık çağrıda bulunuyorum; siz bu ülkede özgürlükçü bir demokrasi istiyor musunuz? İstiyorsanız gelin darbe hukukunu tümüyle değiştirelim. 12 Eylül, 12 Mart döneminden kalan darbe yasalarını değiştirelim. Anayasa da darbe hukukunun bir parçası. Bunları değiştirebilirsek Türkiye'ye demokrasiyi getirmiş oluruz.

TERÖRE KARŞIYIZ

Biz, Cumhuriyet Halk Partililer olarak terör nereden gelirse gelsin, nasıl gelirse gelsin, hangi amaçla olursa olsun teröre karşıyız. Terör bir insanlık suçudur.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SERT SÖZLER

35. Olağan CHP Kurultayı'nda CHP Genel Başkanı JKemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan için kullandığı "diktatör bozuntusu" ifadesi olay oldu. Başkanlık sistemi için de sert mesajlar veren Kılıçdaroğlu "Niyetleri patronlu başkanlık sistemi" dedi.

CHP'lilerden büyük alkış alan bu sözler Kurultay'a AK Parti'den konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ın tepkisine neden oldu. Selçuk Özdağ, bu sözlerin üzerine salonu terk etti. 

Onların niyeti darbe hukukunu kaldırmak değil darbe hukukunu tahkim etmek. Ne yapacağız, başkanlık sistemi. Nasıl başkanlık, patronlu başkanlık sistemi. Buna asla izin vermeyeceğiz. Hangi gerekçeyle istiyorlar? Bakın değerli arkadaşlarım. Bir ülkenin rejimini tarihi belirler, tarihi koşullar belirler. Sosyolojik koşullar belirler. ABD’de, Başkanlık varsa tarihine bakacaksınız, Almanya’da parlamenter sistem varsa tarihine bakacaksınız. Biz ikinci meşrutiyetten bu yana parlamenter rejimi benimsemiş bir ülkeyiz. Osmanlı Osmanlı diyordunuz. Neden Osmanlının parlamenter sistemini reddediyorsun? Bunların niyeti patronlu başkanlık sistemi. Bir kişi emredecek herkes gereğini yapacak, aydınlar hapislere tıkılacak. Buna izin vermeyeceğiz, gereğini yapacağız.

GÜRSEL TEKİN OĞLUYLA GELDİ

CHP kurultayında dikkat çeken isimlerinden biri ise CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in oğlu oldu. Sedat Peker'in dün Twitter hesabından gündeme getirdiği bazı iddialardan sonra Tekin'in oğluyla kongreye gelmesi bir mesaj olarak değerlendirildi. Tekin yaptığı açıklamada, "Bu bir mesaj değil, oğlum son 3 kongredir kurultaya geliyor. O kişiyi hiç ciddiye almıyoruz ama selam verenin selamını alırız" şeklinde konuştu.



KILIÇDAROĞLU'NDAN MUHARREM İNCE'YE TEKLİF İDDİASI

Kılıçdaroğlu, kurultay öncesi Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile görüştü. Dün akşam saatlerinde yapıldığı öğrenilen görüşmenin, Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine gerçekleştiği iddia edildi.           

Yaklaşık yarım saat süren görüşmede, Kılıçdaroğlu'nun İnce'ye Parti Meclisi üyeliği teklif ettiği, İnce'nin ise bu teklifi "teşekkür ediyorum ancak arkadaşlarımla çalışacağım" diyerek kabul etmediği ileri sürüldü.

CHP: PM ÜYELİĞİ ÖNERİLMEDİ

CHP Genel Merkez yönetiminden, “İnce’ye PM üyeliği önerildi” haberlerinin doğru olmadığı açıklaması geldi. Genel merkez kaynakları, “Görüşme talebi de sayın Genel Başkan'dan değil İnce’den geldi. Görüşmede kendisine PM üyeliği yapılması da sözkonusu değildir” dediler.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)