<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP yeni rota arıyor!----

CHP yeni rota arıyor!

CHP yeni rota arıyor!
21 Haziran 2015 - 08:30 www.finansingundemi.com

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun “Başbakanlık” teklifine MHP’den gelen olumsuz yanıtların ardından CHP yeni seçenekleri gündemine aldı

7 Haziran milletvekili seçimlerinden sonra kurulacak yeni hükümet için 14 maddelik koalisyon ilkelerini ortaya koyan CHP, MHP’den umduğunu bulamayınca yeni arayışlara girmeye başladı. MHP’nin HDP’li bütün seçeneklere kapısını kapatması, CHP’nin yüzde 60’lık muhalefet blokuyla koalisyon seçeneklerini rafa kaldırdı. Yeni durum karşısında CHP’de, iki seçenek öne çıkmaya başladı.

"ÇAĞRI YAPTIM ÇÜNKÜ..."    "ÇAĞRI YAPTIM ÇÜNKÜ..."

Habertürk'ün haberine göre, CHP’de bazı yöneticiler, tabandan da gelen talep doğrultusunda, “Madem MHP muhalefetle koalisyona sıcak bakmıyor, o zaman en iyi bildiğimizi yapalım, yine muhalefette kalalım” görüşünü seslendirmeye başladı. CHP’de bazı yöneticiler ise “Tabanımız karşı ama toplum AK Parti ile koalisyona sıcak bakıyor. Türkiye’de kutuplaşmanın önlenmesi ve güçlü iktidar seçeneği için ilkelerimizi kabul etmesi durumunda AK Parti ile koalisyon seçeneğini denemeliyiz” görüşünde. 

3 ŞART ÖNE ÇIKTI 

CHP’de olası bir AK Parti ile koalisyon için öne çıkan ön şartlar şöyle sıralanıyor: 

14 İLKE KABUL EDİLSİN: CHP, 14 maddelik koalisyon ilkelerinin kabul edilmesini AK Partili koalisyon için ön şart olarak öne sürüyor.  

DÖNÜŞÜMLÜ SİSTEM: CHP’nin AK Parti ile koalisyonda olmazsa olmazlarının ikinci sırasında “dönüşümlü Başbakanlık” ve “dönüşümlü Meclis Başkanlığı” seçenekleri de yer alıyor. Buna göre ilk 2 yıl Baş- bakan Kemal Kılıçdaroğlu olacak, aynı dönemde Meclis Başkanlığı AK Parti’ye bırakılacak. İzleyen 2 yılda Başbakanlık AK Parti’ye, Meclis Başkanlığı CHP’ye bırakılacak. Böylece hem hükümette hem de Meclis’te “dönüşümlü ortaklık modeli” hayata geçirilecek. 

KABİNEDE EŞİT TEMSİL: CHP’nin AK Parti ile ortaklık için öne sürdüğü ön şartlar arasında kabinedeki bakanlık dağılımının iki parti arasında eşit paylaştırılması da yer alıyor. CHP; Milli Eğitim, Adalet, Maliye Bakanlığı’nı da istiyor. 

CHP'Lİ TOPRAK: ÜMİTSİZ DEĞİLİM 

Meclis’te kaydını yaptıran CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, olası koalisyon seçenekleri konusunda ümitsiz olmadığını ifade etti. Geçmişteki koalisyonları anımsatan Toprak, “1995 yılında bu parlamentoya geldiğimde gene böyle çok partili bir tablo vardı. O süreçte de bazı çevreler, parlamenterler gelir gelmez ‘Buradan hükümet çıkmaz, erken seçim olur’ demişlerdi. 95’te de 99’da da bu tabloları yaşadık ve orada çok başarılı iktidarlar çıktı” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)