BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP Parti Meclisini seçiyor----

CHP Parti Meclisini seçiyor

CHP Parti Meclisini seçiyor
06 Eylül 2014 - 10:35 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz gün Ankara'da Kemal Kılıçdaroğlu'nu 740 oyla genel başkan yapan CHP bugun 60 kişilik Parti Meclisi üyesini seçecek

Dün Ankara'da CHP içindeki hesaplaşmanın yaşandığı 18. Olağanüstü kurultayda seçim işlemi tamamlandı. Çekişmeli geçen seçimin ardından genel başkanlık koltuğuna 3. kez 740 oyla Kemal Kılıçdaroğlu oturdu.

Kurultayda CHP’de asıl çekişmenin genel başkanlık seçiminden çok bugün Parti Meclisi üyeliği seçiminde yaşanacağı beklentisi var. 

ÇARŞAF LİSTE YAPILACAK

60 kişilik Parti Meclisi ise blok liste yerine çarşaf listeyle yapılacak. Delegeler en az 47 en çok 52 kişinin ismini işareyetleyerek seçimini yapacak. Kılıçdaroğlu ve İnce delegeye kendi tercihlerini içeren bir 'anahtar liste' verecek. 60 üyeli Parti Meclisi için 500’ün üzerinde ismin aday olması bekleniyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

-Bir bayram havası içinde kongre yapmaktan mutluyum. Sağlıklı bir rekabetin olabileceğini rahatlıkla tartışabileceğimizi tüm dünyaya gösterdik. Şimdi hepimize bir görev düşüyor. Artık ayrılık gayrılık yok, birleşe birleşe kazanacağız. Ben oy versin vermesin bütün delege arkadaşlarıma şükranlarıma sunuyorum. 

CHP LİDERİNDEN ŞIK DAVRANIŞ

Kemal Kılıçdaroğlu kongrelerde alışkın olunmayan bir şıklığa imza atarak rakibi Muharrem İnce'yi de kürsüye yanına davet etti. İki rakip öpüşerek delegeleri selamladı. 

Kılıçdaroğlu sonra şöyle devam etti;

-Biz yarışırız uygarca yarışırız, biz eleştiririz uygarca eleştiririz, biz demokrasiyi getirdik dünyaya örnek olacağız. CHP her zaman yeni kadrolar yetiştirmek zorundadır. CHP umut vermek zorundadır. 

MUHARREM İNCE : SONUCU KAVGA ETMEDEN KABULLENİN

Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra sözü Muharrem İnce'ye verdi. İnce de yenilgiden sonra şu açıklamayı yaptı;

-Gençler yarışacağız tartışacağız, ama kavga etmeden sonucu kabulleneceğiz. Sıfır oy aldığım iller başta olmak üzere il başkanlarımın emrindeyim ne zaman emrederseniz ordayım. Bir saat öncesinde Sayın Kılıçdaroğlu benim rakibimdi şimdi rakibim değil genel başkanımdır. Bu yağma düzeninden bu faşist diktatörden kurtulmak için elimden ne geliyorsa onu yapacağım.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)