BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemChavez öldü, ortaklık bitti----

Chavez öldü, ortaklık bitti

Chavez öldü, ortaklık bitti
10 Temmuz 2013 - 07:38 www.finansgundem.com

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez’in ölümüyle TOKİ’nin petrol karşılığı konut anlaşması da donduruldu

Chavez’in temaslar sonucu başlayan “petrol karşılığı konut” projesi suya düştü. TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Chavez’in dört ay önce kanserden ölmesiyle işbirliği sürecinin askıya alındığını kaydetti. Karabel, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Venezuela ile yaptığı görüşmelerde, anlaşmaya varılmıştı. Chavez ölünce yeni başkandan da böyle bir talep gelmedi. Başbakan Tayyip Erdoğan’dan talimat gelmediği için şu anda bekliyoruz” dedi.
CHAVEZ SONRASI
Chavez, ölümünden önce TOKİ’nin fakirlere yönelik yaptığı sosyal konut uygulamalarından etkilenerek, Türk yetkililerden projenin kendi ülkesinde de yapılmasını istemişti. Venezuela da yapılacak konutlar karşılığında Türkiye’ye petrol ürünleri vermeyi teklif etmişti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile TOKİ’den üst düzey yetkililer Venezuela’ya giderek ikili temaslarda bulunmuş ardından da çalışmalar başlatılmıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)