Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Henüz hakem onayına sunulmayan araştırma makalesinde birkaç aylık süre içinde hem GPT-3,5 hem de GPT-4'ün "davranışlarını" önemli ölçüde değiştirdiği ifade edildi.
Buna göre sohbet botunun yanıtlarının doğruluğu azalıyor.
Makalede GPT-4'ün Mart 2023'te asal sayıları belirlemede çok iyi olduğu, bu sayıları yüzde 97,6 doğruluk payıyla belirleyebildiği aktarılıyor. Haziran sonuna ise aynı sorulara sadece yüzde 2,4 oranında doğru cevap verebildiği belirtiliyor.
Araştırmacılar ayrıca, ikisi sürümün de kod yazımında kötüye gittiğini ifade ediyor. Buna göre sohbet botunun haziranda yazdığı kodlarda marta kıyasla daha fazla biçimlendirme hatası mevcut.
Araştırmacılar birçok kullanıcının da bu durumdan şikayetçi olduğunu söylüyor. Hatta bazı kullanıcılar sohbet botunun kasten değiştirildiği düşüncesinde.
Sohbet botunu geliştiren yapay zeka firması OpenAI ise bu söylentileri yalanlıyor.
Şirketin ürün başkan yardımcısı Peter Welinder, "Hayır, GPT-4'ü daha aptal yapmadık" diye konuştu:
Tam tersi: her yeni sürümü bir öncekinden daha akıllı hale getiriyoruz.
Kullanıcı deneyimindeki değişimlerin sürekli kullanımdan kaynaklanabileceğini savunan Welinder, sözlerini şöyle sürdürdü:
ChatGPT'yi daha yoğun kullandığınızda daha önce görmediğiniz sorunları fark etmeye başlıyor olabilirsiniz.
Araştırmacıların makalesinde ChatGPT'nin performansındaki gerilemenin nedenlerine değinilmiyor. Ancak performans düşüklüğünün kanıtlanabilir olduğu dile getiriliyor.
Makalede, "GPT-3,5 ve GPT-4'ün performansının bu iki sürüm arasında önemli ölçüde değiştiğini ve iki sürümün de bazı görevlerdeki performanslarının zaman içinde önemli ölçüde kötüleştiğini bulduk" ifadelerine yer veriliyor:
Modelleri güncellerken bazı yönlerini iyileştirmeyi amaçlarsınız. Ancak modelin diğer kabiliyetlerine zarar verip vermediğinizi bilmek önemlidir.
(Independent Türkçe)
Yapay zekâ dolandırıcıların hizmetinde
Biden: Yapay zeka karşısında uyanık olmalıyız
'Karanlık' yapay zekâ dark web'de satışta
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.