BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiCFO’ların ‘yapay zeka’dan haberi yok----

CFO’ların ‘yapay zeka’dan haberi yok

CFO’ların ‘yapay zeka’dan haberi yok
09 Temmuz 2024 - 17:13 www.finansgundem.com

Anketler, CFO’ların büyük çoğunluğunun yapay zekayı anlamadığını ortaya koyuyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yapay zekanın şirketler için özellikle verimlilik anlamında birçok avantajı olacağı öne sürülse de, CFO’lar, bu avantajları tam olarak anlamadıklarını itiraf ediyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, yapay zeka halihazırda giderek zorlaşan görevleri otomatik hale getiriyor ve insanların yeteneklerini artırıyor. Uzmanlar yapay zekanın yakında yeni mucize tedaviler ortaya çıkaracağını ve kişisel robotları gerçeğe dönüştürerek küresel bir üretkenlik patlamasına olanak sağlayacağını söylüyor.

Yapay zekaya yabancı değiller

Fortune’dan Will Daniel’ın haberine göre, yapay zeka ‘abartısı’ artık kimseye yabancı değil. Her üst düzey yönetici, yapay zekanın dünyayı değiştirme potansiyelinin kesinlikle farkında. Bununla birlikte, yeni üretken yapay zeka araçlarının gerçekte nasıl çalıştığına ve bunları uygulamanın en iyi yollarına ilişkin temel bilgiler söz konusu olduğunda, pek çok iş liderinin gerçekte neler döndüğünden pek de haberi olmadığı görülüyor.

Yöneticiler yapay zekayı uygulamıyor değil, kesinlikle uyguluyor. ABD’de 2.200 yöneticinin yer aldığı Richmond Federal Reserve Mayıs CFO Anketinde, CFO'ların yaklaşık yüzde 54'ü, çalışanlar tarafından daha önce yapılan görevleri otomatikleştirmek için yapay zekayı kullanmayı planladıklarını söylüyor. Çeşitli sektörlerden 375 ABD’li CFO'nun katıldığı yeni bir Billtrust anketi de CFO'ların yüzde 65'inin yapay zekayı belirli bir kapasitede aktif olarak konuşlandırdıklarını gösteriyor.

Yapay zekanın finansta kullanımı

Tek sorun, CFO'ların yalnızca yüzde 49'unun Billtrust'a ‘üretken yapay zeka' hakkında ‘çok bilgili’ olduklarını söylemesi ve yüzde 34'ünün bunu tam olarak uygulayacak olanın gelecek nesil liderler olacağına inandıklarını belirtmesi.

Yapay zekanın finansta kullanılması konusunda CFO'larla konuşmaya başladığınızda durum daha da kötüleşiyor. SAP'nin Ocak ayında finansal liderlerle yaptığı ankette CFO'ların yaklaşık yüzde 58'i finansta yapay zeka hakkında ‘çok az’ bilgi sahibi olduklarını itiraf ederken yalnızca yüzde 4'ü konuyu ‘güçlü bir şekilde’ anladıklarını söylüyor.

SAP araştırmacılarının raporlarında belirttiği gibi, “CFO’lar yapay zekanın uygulanması konusunda ilerliyor ancak bilgilerinin son derece sınırlı olduğunu da kabul ediyorlar.”

Hem veri odaklı hem insani

Üst düzey yöneticiler arasında bir yapay zeka bilgi açığının var gibi görünmesi pek de şaşırtıcı değil. Sonuçta, dünya çapındaki profesyoneller teknolojik gelişimin hızlı temposunu yakalamaya çalışırken aynı bilgi açığı neredeyse her alanın her seviyesinde belirgin.

Ancak birçok CFO'nun şirketleri için yapay zeka araçlarını kullanıma sunma sorumluluğunu üstlenmesiyle birlikte üst düzey yöneticiler için hızlandırılmış teknoloji kurslarının da zamanı gelmiş olabilir. Bir CFO'nun ‘ileri derecede yapay zeka uzmanı olması’ iş imkanları açısından da kesinlikle önemli bir noktadır. Bunun anlamak için yalnızca yapay zeka bilgi gereksinimleri içeren CFO iş ilanlarındaki son artışa bakmak yeterlidir.

Yazılım firması Datarails'in iletişim direktörü Jonathan Marciano, “Gelecek, yapay zekayı duygusal zekayla sorunsuz bir şekilde entegre edebilen ve hem veri odaklı hem de son derece insani yeni bir finans liderliği paradigması oluşturabilen CFO'lara aittir” diyor.

Citigroup uyardı: Yapay zeka bankacıların mesleğini alacakCitigroup uyardı: Yapay zeka bankacıların mesleğini alacak

 

Yapay zeka bankacılıkta birçok kişiyi işsiz bırakacakYapay zeka bankacılıkta birçok kişiyi işsiz bırakacak

 

ABD Hazinesi'nden <a href=finans sektöründe yapay zeka adımı" src="https://i.borsagundem.com/files/2024/6/6/1802283/1802283.jpg?v=1720534458" width="161" height="122" />ABD Hazinesi'nden Finans sektöründe yapay zeka adımı

 

20 üniversitede yapay zeka bölümü açılacak20 üniversitede yapay zeka bölümü açılacak

 

AB'den yapay zeka yasasına yeşil ışıkAB'den yapay zeka yasasına yeşil ışık

 

Yapay zeka ‘henüz’ işinizi almayacakYapay zeka ‘henüz’ işinizi almayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)