BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisCFO’lara göre risk alma zamanı henüz gelmedi----

CFO’lara göre risk alma zamanı henüz gelmedi

CFO’lara göre risk alma zamanı henüz gelmedi
20 Eylül 2024 - 16:58 www.finansgundem.com

ABD’de başkanlık seçimleri, şirketlerin risk alma noktasında tereddüt etmelerine neden oluyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

CFO'ların yalnızca yüzde 12'si ABD seçimleri yaklaşırken risk alma zamanının geldiğini düşünüyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, CFO'lar yalnızca Kasım ayındaki ABD başkanlık seçimlerinin sonuçları konusunda endişeli değil, ekonomi konusunda da iyimser değiller. Bu durum, CFO’ların daha fazla risk almaktan kaçınmalarına yol açıyor.

Risk almak için yanlış zaman

Fortune’dan Sheryl Estrada’nın haberine göre, Deloitte 2024 yılı 3. çeyrek CFO Görüş raporunu yayınladı. Rapora göre, CFO'ların yalnızca yüzde 12'si şu an daha fazla risk almak için iyi bir zaman olduğuna inanıyor. Bu oran 2024 yılı 2. çeyreğindeki yüzde 26’nın oldukça altında ve iki yıllık ortalama olan yüzde 32’nin ise çok çok altında bir seviyeye karşılık geliyor.

Bu arada, CFO'ların yüzde 14'ü mevcut Kuzey Amerika ekonomisini ‘iyi’ olarak değerlendiriyor; yüzde 19'u ise 1 yıl içinde daha iyi olacağını düşünüyor.

Finans şeflerinin yüzde 58’le yarısından fazlası, ABD başkanlık seçimlerinin sonucunun şirketleri için ‘son derece’ veya ‘çok’ önemli olacağını söylüyor. Deloitte'un CFO Programı'nın ABD ve küresel lideri Steve Gallucci, başkanlık seçimleriyle ilgili bu düzeydeki endişenin tipik olup olmadığına veya 2024 seçimlerinin daha fazla endişeye yol açıp açmadığına açıklık getiriyor.

CFO’lar endişeli mi?

Gallucci, “2016 seçimlerinden sonra, CFO'lara yeni yönetim ve Kongre'nin gelmesiyle birlikte kuruluşlarının yapacağı en önemli değişikliğin ne olduğunu sorduk. Yüzde 62’si hiçbir değişiklik yapmayacaklarını söyledi. Bu, finans şeflerinin seçim sonuçlarının kuruluşları üzerinde önemli bir etki yaratmasını beklemediklerini gösteriyor gibi görünüyor” şeklinde konuşuyor.

Ancak Gallucci, 2024'ün 3. çeyreğindeki ankette, CFO'ların yüzde 84'ünün seçim sonuçlarının kuruluşları için ‘aşırı', ‘çok’ veya ‘bir şekilde önemli’ olacağını söylediği hatırlatıyor ve “Katılımcıların yüzde 67'sinin son üç yıldaki federal düzenlemelerin kümülatif etkisini işletmeleri üzerinde ‘aşırı’ veya ‘çok etkili’ olarak tanımlaması daha da anlamlı olabilir. ‘Biraz etkili’ olacağını söyleyen CFO'ların sayısını da eklerseniz, oran toplamda yüzde yüzde 90'a çıkıyor” diyor. Gallucci, “Bu, CFO'ların mevcut endişe düzeyini en azından kısmen açıklayabilir” diye ekliyor.

Potansiyel etki alanları

CFO'ların şirketleri üzerindeki potansiyel etkiyi yakından takip ettiği alanlar olarak ise yüzde 56’yla jeopolitika, yüzde 41’le ekonomik ortam, yüzde 39’la ticaret politikası ve tarifeler ve yüzde 37’yle kurumsal ve bireysel vergi politikasındaki değişiklikler olarak öne çıkıyor.

Gallucci, finans şeflerinin çeşitli senaryoları değerlendirdiğini ve büyük olasılıkla ticaret politikasındaki veya kurumsal vergilerdeki değişikliklere yanıt vermek için seçenekler ve stratejiler geliştirdiğini söylüyor.

Coşkuda önemli sıçrama

Bulgular, ABD, Kanada ve Meksika'da 17 ve 29 Temmuz'da gerçekleştirilen 200 CFO'ya yönelik bir ankete dayanıyor. Katılımcılar, yıllık geliri 1 milyar dolardan fazla olan halka açık veya özel kuruluşlarda çalışıyor.

Gallucci, 2024'ün 3. çeyreğindeki ankette 2023'ün 3. çeyreğine kıyasla kayda değer bir değişiklik olup olmadığı hakkında ise, “Önemli noktalardan biri, CFO'ların yüzde 55'inin artık borç finansmanını cazip görmesiydi" diyor.

Gallucci bunun, son birkaç yılda gördüğü coşkuda önemli bir sıçramaya karşılık geldiğini ifade ediyor ve “CFO'ların o dönemde Fed'in gecelik faiz oranını düşürmeye yakın olabileceği yönündeki haberlere tepki vermiş olması mümkün, ki Fed bugün bunu yaptı” diye ekliyor.

CFO’ların ‘yapay zeka’dan haberi yokCFO’ların ‘yapay zeka’dan haberi yok

 

CFO’lar 2024’te hangi alanlara odaklanacak?CFO’lar 2024’te hangi alanlara odaklanacak?

 

Günümüzün stratejik liderleri: CFO’larGünümüzün stratejik liderleri: CFO’lar

 

ABD başkanlık seçimi sonucunu etkileyecek 7 kritik eyaletABD başkanlık seçimi sonucunu etkileyecek 7 kritik eyalet

 

ABD'de CEO’lardan başkan adaylarına 5 kritik soruABD'de CEO’lardan başkan adaylarına 5 kritik soru

 

 Harris ve Trump seçim yarışında başa baş gidiyor Harris ve Trump seçim yarışında başa baş gidiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)