<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaCep telefonunuz güvenli mi?----

Cep telefonunuz güvenli mi?

Cep telefonunuz güvenli mi?
09 Nisan 2013 - 21:37 www.finansingundemi.com

Ofis ve özel hayat mobil cihazları birleşirken, güvenlik sıkıntıları da ikiye katlanıyor

İş dünyası mobil çalışma yöntemlerini her geçen gün daha çok benimsiyor. Hem kurumsal hem de özel sektöre ait olarak, sayıları giderek artan akıllı telefonlar günlük iş faaliyetlerinde de kullanılıyor. Buna karşılık güvenli içerik yönetim çözümleri alanındaki lider şirket Kaspersky Lab için araştırma şirketi B2B’nin yaptığı çalışmaya göre, şirketlerin henüz sadece %32’si, akıllı telefonlar ve tabletler için özel güvenlik politikası oluşturuyor. Yine aynı araştırmaya göre dünya çapındaki şirketlerin sadece %28’i, kapsamlı “Mobil Cihaz Yönetimi (MDM)” teknolojisini kullanmaya başlamış.
Oysa Kaspersky Lab ve B2B’nin ortak çalışmasıyla gerçekleştirilen bu araştırma, günümüzün iş dünyasında yükselen bu trendi göz ardı etmenin imkansızlığını da kanıtlıyor. Çünkü araştırmaya göre kurumların yalnızca %9’u, çalışanlarının iş için kişisel akıllı telefonlarını kullanmalarının yasaklanabilir olduğunu düşünüyor. Kurumların %29’u ise çalışanların mobil cihazlar üzerinden kurumsal ağlardaki verilere ulaşımı için tam erişim izni de sağlıyor. 
Araştırmanın sonuçları bunlarla da sınırlı değil. Mesela şirketlerin %55’i, mobil cihaz yönetimiyle ilgili endişeye kapılmış bile. %29’u ise daha şimdiden mobil cihaz çalınması ya da kaybolması nedeniyle sorun yaşamış bile.
BİLİŞİM GÜVENLİĞİNDE YENİ YAKLAŞIM GEREKİYOR
Bu sonuçlardan yola çıkan Kaspersky Lab Pazarlama Bölümü Başkanı Alexander Erofeev, iş dünyasında yükselen mobil cihaz kullanımıyla ilgili olarak, “Akıllı telefonlar ve diğer mobil cihazların iş için kullanılması, çalışanların daha esnek olmasını, nerede ya da ne zaman olursa olsun görev ve sorunlarla başa çıkabilmelerini sağlıyor” diyor. Bunun iş ortamında ciddi bir rekabet avantajı da yarattığını belirten Erofeev sözlerini şu şekilde sürdürüyor: “Buna karşılık kurumsal altyapılara bu cihazların dahil olması, bilişim güvenliği için yeni yaklaşımları da gerektiriyor. Bir zararlı yazılım saldırısı veya bir cihazın kaybı gibi durumlarda, şirketin önemli miktarda veri kaybetmesi riski oluşuyor. Oysa tekerleği yeniden icat etmeye gerek yok. Kaspersky Lab, mobil cihazlar da dahil olmak üzere, tek bir merkezi güvenlik çerçevesinde, tüm cihazları korumak için kullanıma hazır kurumsal çözüm sunuyor.” 
BT YÖNETİCİLERİ MOBİL CİHAZLARI UZAKTAN İZLEYEBİLİYOR! 
Kaspersky Lab’in kurumsal ağların güvenliğini ve firmalarda da kullanılan herhangi bir mobil cihazın güvenilir yönetimini sağlamak için oluşturulan yeni platformu Kaspersky Endpoint Security for Business, aynı zamanda “Mobil Cihaz Yönetimi” teknolojisini de içeriyor. 
Bu teknoloji firmaları, mobil araçları hedefleyen zararlı yazılımlardan korumanın yanı sıra, sistem yöneticilerinin cihazlarda depolanan içeriği uzaktan yönetmesine ve cihazların kaybolması veya çalınması durumunda erişimi engellemelerine de olanak tanıyor. Buna ek olarak, bu teknoloji, BT uzmanlarının şahsi veya kurumsal olan tüm mobil cihazlar üzerinde içerik belirleyebilmelerine de olanak sağlıyor. Bu sayede “Kendi Cihazını Getir” (KCG-BYOD) uygulaması da bir sorun olmaktan çıkıyor. Çünkü yöneticiler, bu çözümle birlikte bir çalışanın kişisel içeriklerine dokunmadan, mobil cihaz üzerindeki kurumsal veriyi yönetme şansı buluyor.
Kaspersky Lab’in bu kurumsal çözümünün bir diğer avantajı ise, kurumsal güvenlik sistemlerine kolayca entegre oluşu. Böylece bu merkezi sistem, şirketlerin mobil BT altyapılarını etkileyebilecek her tür tehdidi izlemeyi mümkün kılıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)