Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Uzaktan çalışma modeli, çalışanlar ve işverenler arasında uzlaşmazlık konusu olmaya devam ediyor. Başta CEO’lar olmak üzere işverenlerin büyük çoğunluğu, uzaktan çalışmanın verimliliği düşürdüğü görüşünde.
Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, yine de CEO’ların ve çalışanların uzlaştığı önemli bir nokta bulunuyor: “Tamamen yaratıcı olmak için ofiste olmaya gerek yok.”
Hibrit modeli CEO’lar da kabul ediyor
Fortune’dan Leo Schwartz'ın haberine göre, ABD’de çalışanlar ofise geri dönerken CEO'lar hâlâ işe dönüşün nasıl ele alınacağıyla boğuşuyor. Hangi çalışanların ofiste olması gerektiği, tazminatın nasıl ele alınacağı ve hangi verimlilik ölçümlerinin bu politikaların etkinliğini en iyi şekilde ölçebileceği konusunda sorular devam ediyor.
Neyse ki, Salı günü Fortune CEO Girişimi (Fortune CEO Initiative) konferansında 'Yarının işyerine hazırlanmak' (Preparing for the workplace of tomorrow) başlıklı bir ara oturumunda konuşan CEO'larla dolu bir oda, hibrit çalışma modelinin gerçekliğini kabul etti. Bu noktada kimin beş gün ofiste çalıştığı sorulduğunda, birkaç düzineden yalnızca biri elini kaldırdı. New Balance CEO'su panelist Joe Preston'un da söylediği gibi, “İş birliğinin şahsen gerçekleşmesine gerek yok.” Yine de Preston, her Salı ve Çarşamba günleri ofise gelinmesini istediğini açıkça belirtiyor.
New Balance, dağıtılmış bir iş gücünü yönetme deneyimine sahip bir şirket olarak öne çıkıyor. ABD'de ayakkabı üreticisinin üç günlük politikası, Pew Araştırma Merkezi tarafından 2023'ün başlarında yapılan ve ABD'li çalışanların yüzde 41'inin hibrit bir programa göre çalıştığını ortaya koyan bir çalışmayı yansıtıyor.
Personel alımı platformu Toptal'ın baş teknoloji stratejisti Peter Goldstein ise, yöneticilerden çalışanların fiziksel olarak ofiste olduklarında eğitime daldıklarına dair duyduğu nakaratlara karşı çıkıyor ve “Şu ana kadar yalnızca etkileşine güvenebilirsiniz” diyor. Preston ise, “Tamamen yaratıcı olmak için ofiste olmanıza gerek yok” diyerek çalışanların ofise gitme zorunluluğunun önemli nedeninin bir 'şirket kültürü inşa etmek' olduğunu savunuyor.
İnsan olmanın bir parçası
Preston, ABD'li çalışanları haftanın beş günü ofise geri getirme konusunda direnirken, Salı günü hibrit bir modele sahip olmanın özellikle genç nesil çalışanlar ve giriş seviyesi personel için önemli olduğuna inandığını söylüyor. Preston, “İnsanların bir araya gelmesinde, insan olmanın bir parçası olduğunu düşündüğüm bir şey var. Herkesin haftada 40-50 saat evde yalnız kalmasının sağlıklı olduğunu düşünmüyorum” diyor. Preston, hala kimsenin haftanın beş günü ofise gelmek istemediğini ise kabul ediyor ve “Küçük çocukların çıraklığı önemlidir” diyerek mentorluğun her yaş için önemli olduğunu sözlerine ekliyor.
Z kuşağı da ofise dönmek istiyor ancak bir şartla…
İş gücünün genç üyeleri de aynı fikirde görünüyor. Morning Consult tarafından hazırlanan bir rapora göre ofise geri dönmek isteyenlerin başında Z Kuşağı geliyor ve ofisi tercih edenlerin yüzde 90'ı verimliliği gerekçe olarak gösteriyor. Benzer şekilde, rapor, 20 ila 29 yaş arasındaki çalışanların tamamen uzaktan bir modelde çalışmayı en az tercih eden grup olduğunu bulguluyor.
Tercih ne olursa olsun, çalışanlar bir konuda hemfikir ve şirketlerin daha fazla fayda için ödeme yapmasını istiyorlar. Video konferans şirketi Owl Labs'tan elde edilen veriler, çalışanların yüzde 94'ünün, patronları işe gidiş-geliş masrafları, çocuk bakımı ve yiyecek gibi hizmetler için ödeme yapması durumunda ofise dönmeye istekli olduğunu ortaya koyuyor.
Uzaktan çalışma karbon ayak izini yüzde 50 azaltıyor
Bloomberg CEO'su isyan etti: Uzaktan çalışanlar her cuma golf oynuyor
Uzaktan çalışanlar patrona değil işe bağlı
Uzaktan çalışma ikileminde CEO’lar mı haklı?
JPMorgan CEO’sundan uzaktan çalışan yöneticilere azar
Meta, uzaktan çalışmanın vidalarını sıkıyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.