Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
New York Times (NYT) gazetesi, 2018 yılında Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda katledilen gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı öldüren ekibin içinde yer alan dört kişinin, daha önce Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) paramiliter eğitim aldığını iddia etti. Söz konusu iddiaya göre, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan onaylı bu eğitim, özel bir güvenlik şirketi olan Tier 1 Grubu tarafından verildi. Söz konusu eğitimin, ABD Başkanı Barack Obama hükümetinin yönetimde olduğu dönemde başladığı ve halefi Donald Trump döneminde de devam ettiği bildirildi.
NYT'nin, ABD Savunma Bakanlığına (Pentagon) iş başvurusu yapan, Tier 1 Grubu'nu bünyesinde bulunduran Cerberus Capital Management çalışanı Louis Bremer'in, o dönem Trump hükümetine sunduğu bir belgeye dayandırdığı haberinde, Tier 1 Grubu'nun Suudi ajanlara eğitim vermeyi teklif ettiği görülüyor. Yaptığı yazılı açıklama ile konuyu doğrulayan Bremer, diğer yandan verilen eğitimin sadece "korumaya yönelik" olduğunu ve "daha sonra yaşanan iğrenç eylemle bir ilişkisinin olmadığını" dile getirdi. Bremer ayrıca, söz konusu dört kişinin 2017 yılında eğitime katıldığı ve bunlardan ikisinin daha önce, 2014 yılının ekim ayından 2015'in ocak ayına kadar farklı bir kursa da katıldığını bildirdi.
AFP haber ajansının konuyla ilgili görüşlerine başvurduğu bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi ise, söz konusu bilgilere dair bir açıklama yapamayacağını belirterek, "Amerikan askeri teçhizatı ve askeri eğitimi ile ilgili sorumlu bir davranış içinde" olunmasını talep etti.
Suudi Arabistan Özel Kuvvetler üyeleri
ABD'de geçen şubat ayında yayınlanan bir rapora göre, Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'ı korumakla görevli özel kuvvetler üyesi yedi kişi, Kaşıkçı cinayetini gerçekleştiren ekibin içinde de yer aldı. Ancak NYT'nin haberinde, ABD'de eğitim alan dört kişinin söz konusu Suudi Arabistan Özel Kuvvetleri'ne bağlı olup olmadıkları belirtilmiyor.
Washington Post gazetesi için çalışan Suudi Arabistan doğumlu ABD vatandaşı Cemal Kaşıkçı, bir zamanlar yakın olduğu Suudi yönetimine ağır eleştiriler yönelten bir gazeteciydi. 2 Ekim 2018 tarihinde Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna giden Kaşıkçı, daha önce planlanan cinayeti gerçekleştirmek üzere İstanbul'a gelen bir ekip tarafından burada öldürüldü.
Kaşıkçı'nın katledildiği yerde parçalara ayrılarak yok edildiği iddia edilen cesedi ise hiçbir zaman bulunamadı. Riyad yönetimi, önce söz konusu cinayetle bir ilgisinin bulunmadığını iddia etmiş, daha sonra ise cinayeti kendi başına hareket eden Suudi ajanların gerçekleştirdiğini savunmuştu.
Cinayetle ilgili Suudi Arabistan‘da görülen davada beş kişi idam, üç kişi de hapis cezasına çarptırılmış ancak idam cezaları da daha sonra hapis cezasına çevrilmişti.
Kaşıkçı davasında kan donduran ifade
Kaşıkçı raporunda oynama! Silinen 3 isim kim
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.