Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Çelik İhracatçıları Birliği'nden (ÇİB) yapılan açıklamaya göre, Ocak-Ekim 2018'de geçen yılın aynı dönemine kıyasla Türkiye'nin çelik ihracatı değer bazında yüzde 35,2 artarak 12,4 milyar dolara çıktı. Bu dönemde çelik ihracatı miktar bazında ise yüzde 15,5 artışla 16,8 milyon tona ulaştı.
Söz konusu dönemde Türkiye'nin çelikte ton başına ortalama birim fiyatı, yüzde 17 artarak 740 dolar oldu. Ekim ayı ton başına ortalama birim fiyat ise 2017'nin aynı ayına kıyasla yüzde 0,4 yükselerek 689 dolar düzeyinde gerçekleşti.
Açıklamada görüşlerine yer verilen ÇİB Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, Türkiye'nin çelik ihracatında yılın başından bu yana yaşanan istikrarlı artışın devam ettiğine dikkati çekti.
Çelik ihracatının ekimde değerde yüzde 46,9'luk, miktarda ise yüzde 46,3'lük artışa ulaştığını aktaran Aslan, şunları kaydetti:
"Sektör ekim ayında 1,49 milyar dolarlık ve 2,2 milyon tonluk ihracat gerçekleştirdi. Ocak-ekim dönemindeki çelik ihracatı ise geçen yılın aynı periyoduna göre miktarda yüzde 15,5 artışla 16,8 milyon ton, değerde ise yüzde 35,2 yükselişle 12,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu dönemde en çok ihracat artışı yaşanan ürünler sırasıyla yassı sıcak, inşaat çeliği ve filmaşin olurken, en fazla azalış slab, alaşımlı tel ve alaşımlı filmaşinde oldu."
Aslan, birlik olarak gelecek günlerde Kolombiya'yı ziyaret düzenleyeceklerini, Latin Amerika'ya olan ihracatı artırmak istediklerini bildirdi.
Bölgenin önemli firmalarının temsilcileriyle bir araya geleceklerini vurgulayan Aslan, görüşmelerin yeni iş birliklerine kapı açabileceğini kaydetti.
Aslan, 10 ayda Latin Amerika bölgesine yüzde 8,4 artışla 1,1 milyon ton çelik ihracatı gerçekleştirdiklerini aktararak, "Bu dönemde en çok ihracat gerçekleştirdiğimiz ülkeler ise 167 bin tonla Şili, 134 bin tonla Panama ve 117 bin tonla Kolombiya oldu. Türkiye'nin bölgeye en çok ihraç ettiği ürünler ise 508 bin tonla inşaat çeliği, 221 bin tonla profil ve 105 bin tonla filmaşin olarak sıralandı." ifadelerini kullandı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.