BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÇekirdekten Akbanklı Hamit B. Belli----

Çekirdekten Akbanklı Hamit B. Belli

Çekirdekten Akbanklı Hamit B. Belli
22 Nisan 2010 - 13:57 www.finansgundem.com

Suzan Sabancı Dinçer bugün vefat eden Hamit Belli'nin 1980 sonrası değişen ekonomik ve finans sisteminde Akbank’a büyük katkı sağladığını söyledi.

Bankacılık sektörünün duayen isimlerinin başında gelen ve çekirdekten Yönetim Kurulu Üyeliği görevine kadar uzanan 51 yıllık Akbank’lı Hamit Beliğ Belli, 1928 yılında İstanbul’da doğdu. Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan sonra Paris’te Ekonomi eğitimi alan Belli, meslek hayatına 1955 yılında Akbank’ta stajyer olarak başladı. Banka içinde hemen hemen her kademede yükselerek 1974 yılında Akbank’ın Kaynaklar ve Geliştirme Hizmetleri’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olan Belli, Türkiye tarihinde ekonominin dönüşüm yıllarından biri olan 1980’de Akbank Genel Müdürlüğü görevini üstlendi. Türkiye’de ekonomi ve finans alanında tarihi dönüşümlerin yaşandığı 1980 – 1995 gibi çok önemli 15 yıllık dönemde Akbank Genel Müdürü olarak görev yapan, 2006 yılına kadar ise Akbank Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmalarına devam eden Belli, bankanın çekirdekten yetişen ilk Genel Müdürü olma sıfatını da elde etti. 2006 yılında Akbank’tan ayrılan Belli, Turkish Bank A.Ş.’nin Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlendi. Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Emin Beliğ Belli’nin oğlu olan Hamit B. Belli, aileden gelen sanat tutkusunu Akbank Sanat’ın kuruluşuna önderlik ederek gösterdi. Gençlik yıllarında lise arkadaşı Haldun Dormen’in kurduğu Dormen Tiyatrosu’nun kurucuları arasında yer aldı. Belli, 1977 yılında Nejat F. Eczacıbaşı önderliğinde 17 işadamı ve sanatsever ile birlikte İstanbul’da uluslararası sanat festivalleri düzenlemek amacıyla kurulan İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) kurucuları arasında da yer aldı. Suzan Sabancı Dinçer: “Belli’nin 1980 sonrası değişen ekonomik ve finans sisteminde Akbank’a katkısı büyüktür” Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Belli’nin Türkiye ekonomi ve Finans sisteminin tarihi değişiminin başladığı 1980 sonrasında Genel Müdür olarak Akbank’ın dönüşümünde büyük emeği olduğunu belirterek, “Mali sistemdeki gelişmelere paralel olarak Akbank da yönünü belirlemekte gecikmemişti. O yıllarda yepyeni bir bankacılık anlayışı doğuyordu. Bilgisayar uygulamaları ve online işlemlerin ilk adımlarının atıldığı bu dönemde, Akbank’ın bu bugünleri için Sayın Belli’nin katkıları büyük rol almaktadır. Bankacılık faaliyetleri dışında Akbank’ın kültür sanata verdiği önem ve değerle kurduğu Akbank Sanat’ın kuruluşunda da Hamit Belli’nin vizyon ve duruşu önemlidir. Sayın Belli hayatının son günlerine kadar Akbank Sanat’ın Danışma Kurulu’nda yer almış ve Akbank’ın kültür sanat aktivitelerine katkıda bulunmuştur.” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)