BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporÇavuşoğlu: Türk kadınının gücünü gösterdim----

Çavuşoğlu: Türk kadınının gücünü gösterdim

Çavuşoğlu: Türk kadınının gücünü gösterdim
07 Ağustos 2024 - 12:44 www.finansgundem.com

Paris Olimpiyatları'nda bronz madalyayı kazanan Buse Tosun Çavuşoğlu, "Türk kadının gücünü burada gösterdim. Son saniyeye kadar mücadele ettim. Gerideydim, son anda mücadeleyi bıraksaydım madalya alamazdım" dedi

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, 68 kiloda bronz madalya kazandı. Repesajdaki ilk maçında Polonyalı Viktorya Choluj'u yenen Buse Tosun Çavuşoğlu, bronz madalya için Kuzey Koreli Sol Gum Pak ile karşı karşıya geldi. Rakibini 4-2 yenen Buse Tosun Çavuşoğlu, bronz madalyanın sahibi oldu.

Çaıvuşoğlu olimpiyat üçüncülüğünün ardından şunları söyledi:

"Türk kadının gücünü burada gösterdim. Son saniyeye kadar mücadele ettim. Gerideydim, son anda mücadeleyi bıraksaydım madalya alamazdım. Şu an boynuma olimpiyat üçüncülüğü madalyası takarak döneceğim. Şükürler olsun emeğimizin karşılığını aldık. Türk kadın güreşinin ikinci madalyasını kazandım. Hedefimiz altın madalya. Kadın güreşçilerin bunu getireceğine inanıyorum. Bugün yarışan arkadaşım Evin Demirhan Yavuz, ayak bileğindeki sakatlığı nedeniyle istediği performansı ortaya koyamadı. Onun kadın güreşinin efsanesi olacağına inanıyorum. Zaten ülkeye bir sürü madalya kazandırdı."

Olimpiyat atmosferinin çok farklı olduğunu aktaran Buse Tosun Çavuşoğlu, "Hislerimi anlatamıyorum. Destek veren herkese teşekkür ederim. Biz çok güçlü, tarihi başarılara imza atmış bir milletiz. Bizden sonra yarışacak arkadaşlarımız için lütfen dua edelim, onlara destek verelim. Ülkemiz için yeni madalyalar kazanalım." ifadelerini kullandı.

Yasemin Adar'dan altın beklentisi

Kadın Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Efrahim Kahraman da güçlü bir ekip olduklarını anlatarak, "Ben hepsiyle gurur duyuyorum. Burada bir altın madalya alarak tarih yazmak istiyoruz. Kaptanımız Yasemin Adar'dan beklenti yüksek. Altın madalya alırsak, büyük bir tarih yazmış oluruz. İnşallah burada İstiklal Marşı'nı hep beraber okuruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Bak, Çavuşoğlu'nu tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Paris 2024'te bronz madalyanın sahibi olan milli güreşçimiz Buse Tosun Çavuşoğlu'nu yürekten kutluyorum." ifadesini kullandı.

Repesaj maçını kazanan Buse bronz için mücadele edecekRepesaj maçını kazanan Buse bronz için mücadele edecek

 

Filenin Sultanları Paris'te yarı finale yükseldiFilenin Sultanları Paris'te yarı finale yükseldi

 

Filenin Sultanları yarı finalde İtalya ile karşılaşacakFilenin Sultanları yarı finalde İtalya ile karşılaşacak

 

Milli güreşçi Yasemin Adar Paris biletini aldıMilli güreşçi Yasemin Adar Paris biletini aldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)