BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÇarşı, Galataport’a karşı----

Çarşı, Galataport’a karşı

Çarşı, Galataport’a karşı
09 Kasım 2010 - 17:02 www.finansgundem.com

'10 Adımda Kapalıçarşı' sergisinin açılışına katılan Kapalıçarşı esnaflarından bazıları Galatoport'a ilişkin endişelerini dile getirdiler.

Müzeye dönüştürülen İş Bankası’nın Eminönü’ndeki Yeni Cami Şubesi dün akşam Kapalıçarşı’nın 550 yıllık öyküsünü anlatan “10 Adımda Kapalıçarşı” adlı yeni bir sergiye ev sahipliği yapmaya başladı. İş Bankası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Caner Çimenbiçer, Genel Müdür Ersin Özince’nin ev sahipliği yaptığı serginin açılış kokteyli dün akşam İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun katılımıyla gerçekleşti.
Serginin açılışına iş dünyası da büyük bir ilgi gösterdi. Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Altınbaş Holding’ten İmam Altınbaş, Bahçıvan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, TV Yöneticisi Nuri Çolakoğlu, eski Merkez Bankası başkanlarından Zekeriya Yıldırım açılışa katılan isimlerden bazılarıydı.
Kapalıçarşı esnafı da serginin açılış kokteyline büyük ilgi gösterdi. Kapalıçarşı Esnafları Derneği Başkanı Hasan Fırat başta olmak üzere, dernek yöneticisi ve üyesi birçok esnaf açılışta hazır bulundu.
Açılış konuşmalarından sonra Kapalıçarşı esnafı, İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile Kapalıçarşı’nın sorunları ile ilgili konuşmaya başladılar. Bu sohbette Kapalıçarşı esnaflarından bazıları, Galataport’a ilişkin endişelerini dile getirdiler. Mevcut Galataport projesinin turistleri tarihi yarımadaya çıkmadan, özellikle Sultanahmet ve Kapalıçarşı’yı görmesini engelleyecek bir konseptte olduğunu, bunun ise en çok 4 bin esnafı barındıran Kapalıçarşı’yı olumsuz etkileyeceğini dile getirdiler.
Ancak Kapalıçarşı'nın esnafının tamamı bu görüşte değil. Kapalıçarşı Esnafları Derneği Başkanı Hasan Fırat, Galataport'un Kapalıçarşı'yı olumsuz etkileyeceği görüşüne katılmıyor. Asıl sorun olarak Kapalıçarşı'nın Pazar günleri ve geceleri kapalı olmasını gösteren Fırat, 'Çarşı'nın pazar günleri ve hafta içi geceleri saat 22.00'ye kadar açık olmasını istiyor.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)