Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Euro Bölgesi'nde daha yüksek faiz oranları ve hükümet harcamalarında yenilenen kısıtlamalar, boğulan genişleme ve durgunluk riski gittikçe büyüyor.
Bloomberg Economics'in yeni bir analizine göre, geçen yıl başlayan borçlanma maliyetlerindeki artışlar 2024'te gecikmeli sancısı ekonomiyi etkisi altına alacak. Hesaplamalara göre, darbenin gelecek yıl yüzde 3,8'lik bir darbe vurması bekleniyor. Ancak faiz artırımı ve parasal sıkılaşma, enerji fiyatlarına bağlı olarak destek önlemlerinin kaldırılması sonucu yüzde 5'e de yaklaşabilir.
Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) 425 baz puanlık sıkılaştırmasını ve Almanya destekli harcama kısıtlama Euro bölgesini bir mengeneye hapsetme riski taşıyor.
Araştırmayı Maeva Cousin ile birlikte kaleme alan Bloomberg Economics'ten Jamie Rush, "Tehlike, ekonominin şimdiye kadarki direncinin rehavete yol açması ve parasal sıkılaştırmanın gecikmeli ve hızlı bir şekilde gelmesidir. O zamana kadar, hükümetler faaliyetleri istikrara kavuşturmak için zayıf bir konumda olabilir" dedi.
AVRUPA SIKIŞMAYA DAYANABİLECEK Mİ?
ABD'de Fed yumuşak bir iniş beklerken, hesaplamalarının gösterdiği gibi Euro Bölgesi üzerindeki baskı, orada böyle bir sonuca ilişkin beklentilerin azaldığına işaret ediyor.
Ekonominin, zarar verici bir durgunluk olmadan bu sıkışmayı sürdürecek kadar güçlü olup olmadığı merak konusu.
Yetkililer enflasyonla mücadele etmeye çalışırken, ekonominin bu kriz ile hükümet yardımındaki geri çekilme arasında sıkışıp kalması, bir ikilem tehdidi oluşturuyor.
Sıkılaşmaya geç başlamasıyla eleştirilen ECB, Faiz artırımlarının yarattığı sancıyla şimdiden politikacıların gözü önünde.
Şimdiye kadar, ekonomi, enerji krizi sırasında sağlanan hükümet tarafından finanse edilen önlemlerin kademeli olarak geri çekilmesi ve rekor bir sıkılaştırma nöbeti ile karşı karşıya kaldığında dayanıklı olduğunu kanıtladı.
Euro Bölgesi bir kış resesyonunu atlattı ve ardından ikinci çeyrekte, Almanya'nın durgunlaşması ve İtalya'nın daralması nedeniyle dengesiz bir performans sergilemesine rağmen toparlandı.
Ancak şimdi, ECB Başkanı Christine Lagarde'ın geçen ay sıkılaştırmada duraklama için kapıyı açtıktan sonra kabul ettiği gibi, yakın vadeli ekonomik görünüm kötüleştİ.
Ocak ayına kadar, ilk faiz artırımının üzerinden 18 ay geçmiş olacak.
Avrupalı şirketler 100 milyar euro zarar etti
Euro Bölgesi'nde perakende satışlar geriledi
Fitch'ten Euro Bölgesi için yıl sonu enflasyon tahmini
Euro Bölgesi'nde üretici fiyatları düştü
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.