Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Cari işlemler açığı, bir önceki yılın Haziran ayına göre 1,2 milyar ABD doları azalarak 3 milyar 763 milyon ABD doları olarak gerçekleşti.
Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, bunun sonucunda, on iki aylık cari işlemler açığı 34.340 milyon ABD doları oldu.
Söz konusu gelişmede, ödemeler dengesi tablosundaki dış ticaret açığının bir önceki yılın aynı ayına göre 670 milyon ABD doları azalarak 4.573 milyon ABD dolarına ve hizmetler dengesi kaynaklı net gelirlerin 491 milyon ABD doları artarak 1.678 milyon ABD dolarına yükselmesi etkili oldu.
Hizmetler dengesi altında seyahat kaleminden kaynaklanan net gelirler, bir önceki yılın aynı ayına göre 323 milyon ABD doları tutarında artarak 1.391 milyon ABD dolarına yükseldi.
Birincil gelir dengesi kalemi altında yatırım geliri kaleminden kaynaklanan net çıkışlar, bir önceki yılın aynı ayına göre 115 milyon ABD doları artarak 1.071 milyon ABD doları oldu.
İkincil Gelir Dengesi kalemi kaynaklı girişler, bir önceki yılın aynı ayına göre 178 milyon ABD doları artarak 282 milyon ABD dolarına yükseldi.
Doğrudan yatırımlardan kaynaklanan net girişler (net yükümlülük artışı) bir önceki yıl Haziran ayında 706 milyon ABD doları iken bu yıl aynı dönemde 515 milyon ABD doları net çıkış (net yükümlülük azalışı) gerçekleşti.
Portföy yatırımları 4.206 milyon ABD doları tutarında net giriş (net yükümlülük artışı) kaydetmiştir. Alt kalemler itibarıyla incelendiğinde, yurtdışı yerleşiklerin hisse senedi piyasasında 693 milyon ABD doları ve devlet iç borçlanma senetleri piyasasında 1.221 milyon ABD doları net alım yaptığı görüldü.
Yurtdışında ihraç edilen tahvil ve bonolarla ilgili olarak Genel
Hükümet ve bankalar, sırasıyla 1.121 milyon ABD doları ve 1.420 milyon ABD doları net borçlanma gerçekleşti.
Diğer yatırımlarda, 2.051 milyon ABD doları tutarında net giriş (net yükümlülük artışı) gerçekleşti.
Diğer yatırımlar altında, yurtiçi bankaların yurtdışı muhabirlerindeki efektif ve mevduat varlıkları 117 milyon ABD doları azalış, yurtdışı bankaların yurtiçindeki mevduatları ise 1.392 milyon
ABD doları tutarında net artış kaydetti.
Yurtdışından sağlanan kredilerle ilgili olarak, Genel Hükümet ve diğer sektörler sırasıyla 179 milyon ABD doları ve 441 milyon ABD doları net geri ödeme, bankalar ise 704 milyon ABD doları net kullanım gerçekleşti.
Resmi rezervlerde 2.968 milyon ABD doları artış gözlendi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.