Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Capital Economics'ten Nicholas Farr, Türkiye ekonomisinin yıllar sonra ilk kez daralmasının ardından kaleme aldığı notta, daha sıkı bir para politikasının Türkiye için işe yaramaya başladığını yazdı.
"Üçüncü ve revize edilen tahminlere göre ikinci çeyrekteki daralma, Merkez Bankası'nın faiz oranlarını geçen yıl ile 2024'ün başları arasında %50 gibi baş döndürücü bir oranda artırmasının ardından Türkiye'nin teknik resesyona girdiği anlamına geliyor" diyen Farr, “Merkez Bankası tarafından uygulanan politika sıkılaştırması ekonominin yeniden dengelenmesine yardımcı oluyor” dedi. Ayrıca, Enflasyon hala güçlü olsa da, politika yapıcılar artık faiz oranlarını düşürmeyi düşünmeye başlayabilir" değerlendirmesini yaptı.
TCMB rezervleri 45 milyon dolar azaldı
Sanayicilerden TCMB'ye 8 maddelik finansman çağrısı
MB Başkanı Karahan: Merkez Bankası bilançosu üzerindeki riskler azalmıştır
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.