Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Çanakkale il genelinde içme, kullanma ve sulama amaçlı olarak bulunan toplam 9 barajdaki su miktarı, yaklaşık 6 aydan bu yana istenen düzeyde yağış olmaması nedeniyle azaldı. Sulama amaçlı kullanılan ve toplam 136 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip Biga Bakacak Barajı'nda 8 milyon 139 bin metreküp su bulunurken, barajın doluluk oranı yüzde 6'ya indi. Biga Ovası'nın sulama ihtiyacını karşılayan 88 milyon metreküp kapasiteli Biga Taşoluk Barajı'nda ise 25 milyon 347 bin metreküp su miktarıyla, doluluk oranı yüzde 28'e düştü.
Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Çanakkale merkezinde metrekareye mayıs ayında 26.8, haziran ayında 39.9, eylül ayında 1.8 ve ekim ayında ise 8.6 kilogram yağış düştü. Temmuz ve ağustos aylarında ise hiç yağış olmadığı bildirildi. Çanakkale merkezindeki içme, kullanma ve sulama ihtiyacını karşılayan 54 milyon metreküp su kapasiteli Atikhisar Barajı'nda da su miktarı ciddi oranda azaldı. 15.5 milyon metreküp su bulunan barajda doluluk oranı yüzde 28 oldu. Baraj havzasının bir bölümünde çekilen su nedeniyle toprak çatladı. Çölü andıran manzaralar ortaya çıktı.
TÜM BARAJLARDA SU MİKTARI AZALDI
Bayramiç, Ezine ve Kumkale ovalarını sulayan 96.5 milyon metreküp su kapasitesine sahip Bayramiç Barajı'nda ise, 15.5 milyon metreküp su bulunurken, doluluk oranı yüzde 16 düzeyine indi. İçme ve sulama ihtiyacını karşılayan 12 milyon 282 bin metreküp kapasiteye sahip Gökçeada Zeytinköy Barajı'nda halen 5 milyon 259 bin metreküp su bulunuyor. Barajın doluluk oranı yüzde 43 düzeyinde bulunuyor.
Gelibolu'nun içme suyu ihtiyacını karşılayan 4 milyon 126 bin metreküp su kapasiteli Tayfur Barajı'nda şuan 1 milyon 483 bin metreküp su bulunurken, doluluk oranı yüzde 36 seviyesine indi. Yapımı tamamlanan Gelibolu Çokal Barajı ise ağustos ayından itibaren su tutmaya başladı. Lapseki İlçesi'ndeki sulama amaçlı Umurbey Barajı ise 52 milyon 722 bin metreküp kapasiteye sahip. Barajda şu an 26.5 milyon metreküp su bulunuyor ve doluluk oranı yüzde 50. İçme ve sulama ihtiyacını karşılayan 39 milyon 61 bin metreküp kapasiteli Ayvacık Barajı'nda ise şu anda 25 milyon metreküp su bulunuyor, doluluk oranı ise yüzde 32. Sulama ve içme suyu ihtiyacını karşılayan 18 milyon 450 bin metreküp kapasiteli Lapseki Bayramdere Barajı'nda 13 milyon 306 bin metreküp su bulunuyor, doluluk oranı ise yüzde 72.
Yetkililer, barajların boşalmasına rağmen 2016 yılı sulama sezonunun başarılı geçtiğini belirterek rahat bir nefes alındığını bildirdi. Çiftçiler ise, 2017 yılı sulama sezonu için sonbahar ve kış mevsiminde barajların yeniden dolmasını umut ediyor. Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Çanakkale'de bu akşamdan itibaren yağışlı bir hava bekleniyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.