Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için "hak ihlali" kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması siyasette de yankı buldu. Konuya ilişkin AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti'den art arda açıklamalar geldi.
Yargıtay 3. Ceza Dairesi, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için "hak ihlali" kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.
Dairenin, Can Atalay kararı ve Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyusunda bulunması siyasette de yankı buldu.
Konuya ilişkin AK Parti, CHP ve İYİ Parti'den peş peşe açıklamalar geldi.
YAZICI'DAN YARGI AYRILIĞINA TEPKİ
Sosyal medyadan açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, iki yargı erki arasındaki krize tepki gösterdi.
Yazıcı, paylaşımında, "Öyle olaylar olur ki, analiz yapmak için, konuşsan da konuşmasan da sorun olur. Hiç ve asla olmaması gereken öylesi bir olay yaşıyoruz. Yazık, çok yazık. Devleti oluşturan erkler, sorun çözümler. Asla sorun üretmez, üretemez. Birbirini çelmeleyemez." ifadelerini kullandı.
AK Parti'den bir tepki de Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül'den geldi.
Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yüksek yargı mercileri arasındaki çatışma görüntüsünün, hukuk devleti ve mülkün temelinde yer alan adalet duygusu için endişe verici olduğunu belirterek, "Yargı organlarının da ihtilafları derinleştirmeden, anayasal sınırlar içinde kalarak sorun çözmesi milletimizin en tabii beklentisidir." değerlendirmesinde bulundu.
Gül, paylaşımında şunları kaydetti:
"Yargı hakemdir, sorunları çözer. Yargı hakem olma vasfını yitirirse, çözümün değil sorun ve çatışmanın kaynağı haline gelir.
Her kurumun kaynağını milletten alan yetki ve fonksiyonunu hukuk çerçevesinde kullanması esastır. Yargı organlarının da ihtilafları derinleştirmeden, anayasal sınırlar içinde kalarak sorun çözmesi milletimizin en tabii beklentisidir."
MHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız'dan da konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Anayasa Mahkemesi yargısal aktivizmde bulunamaz. Yasama organın yerine geçerek norm da ihdas edemez, mevcut olan normu da görmezden gelemez, anayasayı yeniden yorumlayamaz. Suç ve ceza politikasını belirlemek , Anayasa Mahkemesi kararlarında sıkça ifade edildiği gibi kanun koyucunun, Türkiye Büyük Millet Meclisinin takdirindedir." ifadelerini kullandı.
''BU KARAR ANAYASAYI HİÇE SAYMADIR''
Yaşanan gelişmeler üzerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis Grubu'nu olağanüstü toplantıya çağırdı.
Toplantının ardından kameraların karşısına geçen Özel, Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi'nin kararına sert tepki gösterdi.
Özel "Bu karar düpedüz darbe girişimi. Anayasayı hiçe sayma, Anayasaya direnme, anayasal düzeni ortadan kaldırma ve doğrudan bir kalkışma girişimidir. Bu darbeye kim direnirse arkasında Cumhuriyet Halk Partisi'ni bulacaktır. Sokaklarda direneceğiz. Meydanlarda direneceğiz. Bu hukuksuzluğa teslim olmayacağız." dedi.
Özel yaşanan yargı kriziyle ilgili Meclis Genel Kurulu'nda özel oturum düzenlemesi çağrısı da yaptı. Çağrının karşılık bulmaması halinde ise Genel Kurul'da 20 milletvekilinin katılımıyla adalet nöbeti gerçekleştireceklerini söyledi.
BAKAN TUNÇ: SORUNLAR SOKAKTA DEĞİL, HUKUK İÇİNDE ÇÖZÜLÜR
Özel'in "darbe girişimi" şeklindeki açıklamasına Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "yanlış ve sorumsuzca bir hareket" diyerek yanıt verdi.
Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sokak hareketleri çağrısında bulunmanın kimseye bir yararı yoktur. Hukuk devletinde sorunlar sokakta değil, yine hukuk içinde öngörülen mekanizmalarla çözülür" ifadelerini kullandı.
''KARAR BAĞIMSIZLIĞI RAFA KALDIRMA GİRİŞİMİDİR''
Yargıda yaşanan krize yönelik bir değerlendirme de İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu'dan geldi.
Zorlu, "Yargıtay’ın AYM kararına uymaması hukuken izah edilemezken AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması "Artık Türkiye'de hiçbir vatandaşın hukuk güvenliğinin kalmadığı" anlamına gelir. Bu karar kuvvetler ayrılığı, hukukun üstünlüğü, mahkemelerin bağımsızlığı ve tarafsızlığını bir kez daha rafa kaldırma girişimidir." değerlendirmesinde bulundu.
BDDK yeni bir varlık yönetimine izin verdi
Meteoroloji'den "sarı" kodlu uyarı!
Çin'de Ekim ayında tüketici fiyatları düşüş gösterdi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.