Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve eski başbakan David Cameron (sağda) İngiltere eski Başbakanı David Cameron, Brexit sürecindeki tıkanıklığın aşılması için ikinci bir referanduma gidilebileceğini ifade etti. Görevinden istifa ettiği 2016 yılından bu yana ilk kez bir röportaj veren Cameron, Brüksel ile anlaşma sağlanmadan Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmanın iyi olmayacağını ve bundan kaçınılması gerektiğini belirtti. Eski Başbakan Cameron, genel başkanı olduğu Muhafazakar Parti'deki AB karşıtı kanadın baskısı ile Brexit için referandum kararı almış ve kendi Britanya'nın Birlik'te kalmasından yana yoğun bir kampanya yürütmesine rağmen, 2016 yılının haziran ayında yapılan halk oylamasını, yüzde 48'e karşı yüzde 52 ile Brexit taraftarlarının kazanmasının ardından görevinden istifa etmişti.
"Brexit müzakerelerini izlemek acı verici"
Times gazetesine verdiği röportajda, İngiltere'yi Avrupa Birliği'nden ayrılma sürecine götüren referandum kararının yanlış olmadığını savunan Cameron, İngiltere'nin AB ile ilişkisini yeniden saptamak için o dönemde bunun gerekli olduğunu ifade etti. Ancak şu an yaşanan belirsizliğin kendini çok rahatsız ettiğini belirten Cameron, Londra ile Brüksel arasında yürütülen Brexit müzakerelerini takip etmenin "acı verici" olduğunu ve yaşanılan tıkanmanın aşılması için yeni bir yol bulunması gerektiğini dile getirdi. Eski Başbakan Cameron bunun için de ikinci bir referandum önerisinde bulundu.
İngiltere’de halihazırda görevde olan Başbakan Boris Johnson, önümüzdeki 31 Ekim tarihinde ülkesinin gerekirse Avrupa Birliği ile anlaşma sağlanmadan, Birlik'ten ayrılması için mücadele ediyor. Bu hedef doğrultusunda parlamentoyu zorunlu tatile çıkaran Johnson, izlediği politikaya destek vermeyen kendi partisinden milletvekillerini de parlamento grubundan ihraç etti.
David Cameron, Johnson'un hem gerekirse anlaşmasız ayrılık, hem de milletvekillerini dışlama kararını desteklemediğini de Times röportajında kamuoyu ile paylaştı.
Pekibsonuç aynı olursa gerçekten ne yapacak bu kabul etmeyenler....
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.