Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Tükenmişlik duygusu çalışanlar arasında giderek daha yaygın hale gelse de işverenlerin bu noktada çalışanların refahı için uğraş vermedikleri görülüyor.
Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, bu yıl çalışanların yaklaşık yüzde 82'si tükenmişlik riskiyle karşı karşıya ancak işverenlerin yalnızca yarısı işlerini çalışanlarının refahını düşünerek tasarlıyor.
Çalışanların refahı arka planda
Yeni bir ankete göre, tükenmişlik salgını dünya çapındaki ofisleri vuruyor ve konuyla ilgili farkındalık artmasına rağmen, işverenlerin çoğunluğu çalışanların refahını ön planda tutan bir çalışma kültürü oluşturmuyor.
Bir İK danışmanlık firması olan Mercer tarafından yayınlanan 2024 Küresel Yetenek Trendleri raporuna göre, bu yıl 10 çalışandan 8’inden fazlası tükenmişlik riskiyle karşı karşıya. Bu grubun yaklaşık yüzde 43'ü finansal sıkıntıyı katkıda bulunan bir faktör olarak belirtirken yüzde 40'ı bitkinliği, yüzde 37'si ise aşırı iş yüküyle mücadeleyi diğer faktörler olarak öne çıkarıyor.
Mercer'ın küresel bilgi ve içgörü lideri Kate Bravery, “Özellikle ABD'de yanlış yöne doğru gidiyoruz. Bugün yaptığımız şeyin fiziksel ya da zihinsel sağlık üzerinde maddi bir etkisi yok. Bu gerçekten endişe verici” şeklinde konuşuyor.
İşverenlerin yarısından azı
Ancak tükenmişliğin düşük üretkenlik ve düşük bağlılık gibi zararlı etkileriyle patronların bunu şirketlerini etkileyen bir sorun olarak görmeleri arasında bir kopukluk var gibi görünüyor. Ankete göre işverenlerin sadece ‘yarısından azı’ işlerini, çalışanların refahını göz önünde bulundurarak tasarlıyor ve işverenlerin ‘üçte birinden azı’ çalışanların tükenmişliğini azaltmaya yönelik yatırım yapmamanın bu yıl onları önemli bir riske maruz bırakacağına inanıyor.
Bravery, “Herkes zihinsel sağlığa, fiziksel sağlığa ve refaha bakıyor. Buna çok odaklanıldı. Ve sanırım sonuçlar, bu konuda kayda değer bir şey yapmadığımız söylüyor” diyerek geleceğe dönük karamsarlığını vurguluyor.
Tükenmişlik duygusuyla nasıl başa çıkabilirsiniz?
CEO’lar tükenmişlik sendromunda
Çalışanlarınızın tükenmiş hissetmesinin 5 nedeni
Z Kuşağı ile ilgili çarpıcı araştırma: Tükenmişlik hissi!
İşyerinde tükenmişliği yenmenin 3 yolu
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.