BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÇalışanların en büyük korkusu resesyon----

Çalışanların en büyük korkusu resesyon

Çalışanların en büyük korkusu resesyon
13 Ağustos 2024 - 18:24 www.finansgundem.com

ABD’de çalışanlar resesyon korkusuyla işlerine tutunmak zorunda kalıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de resesyon korkusu yatırımcılar gibi çalışanları da korkutuyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Amerikalı çalışanlar iş yerlerinde sıkışıp kalmış durumda çünkü herkes durgunluktan çok korkuyor ve istifa etmekten çekiniyor.

İş piyasası çıkmazda

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, ABD iş gücü piyasası çıkmazda. Bu muhtemelen şu an iş arayanlar için bir sürpriz değil çünkü işe alımlar yavaşlıyor ve iş ilan panoları tükeniyor ve yeni bir iş bulmak giderek daha da zorlaşıyor.

Resesyon, ‘sıkışmış’ çalışanların sayısında artışa neden oluyor. ABD iş gücü piyasası, işten ayrılmak istediklerini söyleyen ancak olası bir durgunluk korkusu zihinlerinin bir köşesinde olduğu için yerlerinde kalan hayal kırıklığına uğramış çalışanların artışına sahne oluyor.

Amerikalılar uzun zamandır tatmin edici olmayan rollerde sıkışıp kalmaktan yakınıyor ancak bu his giderek artıyor gibi görünüyor: Amerikalılar pandemiden bu yana işlerini en düşük oranda bırakıyor. Çalışma İstatistikleri Bürosu'na göre Temmuz ayında işten ayrılmaların yüzde 2,1 seviyesine kadar gerilediği görülüyor.

Arama motorları

Yine de, Conference Board'un yıllık anketine göre, iş memnuniyetinin geçen yıl yüzde 26 oranında düştüğü gözleniyor. Arama analitiği aracı Glimpse'den erişilen verilere göre, ‘işten ayrılma’ ifadesi için yapılan Google aramalarının geçen yıla göre yüzde 11 oranında düştüğü görülüyor. Bu arada, ‘işte sıkışıp kalmak’ aramalarda giderek daha yaygın bir terim haline geliyor ve geçen yıla göre yüzde 9 oranında arttığı gözleniyor.

Reddit’te ‘İşimden nefret ediyorum’ alt dizinine yönelik takipçi sayısının analitik sitesi SubredditStats'ın tarihsel verilerine göre, Ağustos ayı itibarıyla 30.000'e çıkarak son iki yılda iki katından fazla arttığı görülüyor.

Resesyon korkusu

Fed’in verileri, çalışanların genellikle ekonominin yavaşladığı zamanlarda evlerine kapandıklarını ve durgunlukların genellikle işten ayrılma oranlarındaki düşüşlerle bağlantılı olduğunu gösteriyor.

Ekonomi henüz durgunluğa girmemiş olsa da yaklaşan bir resesyon korkusunun giderek büyüdüğü görülüyor. Bu durum piyasalara da yansımış durumda. Yatırımcıların Temmuz ayı istihdam rakamlarının beklenenden düşük gelemesi ve işsizlik oranının yüzde 4,3'e yükselmesinin ardından büyük bir satış dalgası başlatması da bulunu ispatlıyor.

Affirm'in yakın zamanda yaptığı bir anket, GSYİH'nın ikinci çeyrekte büyümeye devam etmesine rağmen çoğu Amerikalının artık ekonominin durgunlukta olduğuna inandığını ortaya koyuyor. Glimpse verilerine göre, Google'da ‘resesyon’ terimine yönelik aramaların geçen ay yüzde 230 oranında arttığı görülüyor.

İş arayanlarda rekor artış

Kariyer yerleştirme firması Careerminds'ın CEO'su Raymond Lee, “Durgunlukta olduğumuzu veya buna benzer bir şey olduğunu söyleyemem. Yine de, sadece kendi bakış açıma göre, birçok insanın işinde kalmasının nedeninin çok fazla belirsizlik olduğunu düşünüyorum... İnsanlar oldukları yerde kalmaya ve radikal bir karar almamaya çalışıyor” diyor.

Kariyer geçişi ve iş değiştirme hizmetleri sunan bir danışmanlık şirketi olan Korn Ferry de, iş arayanlardan gelen çağrılarda artış gördüğünü ifade ediyor. Bu, firmanın pandemi sonrası işe alım patlaması sırasında gördüğünün tam tersi bir duruma karşılık geliyor ve Korn Ferry'nin Kuzey Amerika kolunun başkanı Radhika Papandreou'ya göre bu, ‘motorun yavaşladığına’ dair sağlam bir işaret anlamına geliyor.

Papandreou, genel olarak müşterilerin yeni roller elde etmek için daha uzun zaman harcadığını ve iş güvencesine öncelik verdiklerini ifade ediyor ve ekliyor: “İnsanlar uzun süre güvenli bir alternatif elde edeceklerini hissetmedikleri sürece işlerini bırakıp başka işlere bakmaktan çekiniyor.”

İş piyasası tahmincileri, Fed para politikasını gevşetmeye başlasa bile işe alımlardaki yavaşlamanın devam edeceği görüşünde. Ulusal Bağımsız İşletmeler Federasyonu'nun son anketine göre, küçük işletmelerin yalnızca yüzde 15'i Temmuz ayında yeni iş yaratmayı planladıklarını söylüyor. Bu oran, birkaç yıl önce kaydedilen yüzde 30'un üzerindeki zirve seviyenin çok altında bir seviyeye karşılık geliyor.

ABD’de çalışanların yüzde 95’i yeni iş arayışındaABD’de çalışanların yüzde 95’i yeni iş arayışında

 

ABD'de tarım dışı istihdam beklentilerin altındaABD'de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

 

ABD'de özel sektör istihdamı beklentileri karşılamadıABD'de özel sektör istihdamı beklentileri karşılamadı

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları tahminlerin altındaABD'de işsizlik maaşı başvuruları tahminlerin altında

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentileri aştıABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentileri aştı

 

ABD'deki 'Resesyon' endişeleri küresel piyasaları vurduABD'deki 'Resesyon' endişeleri küresel piyasaları vurdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)