BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÇağlayan sigortacılardan ne istedi?----

Çağlayan sigortacılardan ne istedi?

Çağlayan sigortacılardan ne istedi?
30 Nisan 2012 - 02:20 www.finansingundemi.com

Geçen hafta sigorta ve banka genel müdürleri ile bir araya gelen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan sigortacılardan ne istedi?

Van'da yaşanan depremden sonra sigorta sektörü için talihsiz açıklamalar yapan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan dün sigorta ve banka genel müdürleri ile bir araya geldi. Van Depremi'nden sonra "Ben hiç sigortacılık yapmadım. Sigortacıları da sevmem. Hele onların içinde öyleleri var ki, mezardaki ölüyü bile soymaya niyetlidir. Bunları gördüm yaşadım" şeklindeki açıklamaları ile gündeme gelen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan geçen hafta sigorta genel müdürleriye bir araya geldi. Bir anlamda Bakan'ın günah çıkaracağı sanılıyordu. ama öyle olmadı. Her ne kadar toplantının amacı yeni açıklanan teşvik paketinin sigortacıları anlatmak olarak lanse edilse de toplantıda Bakan başka konulara vurgu yaptı. Sigortacılara sitemde bulundu. Bunların başında da "sigorta şirketlerinin Doğu Bölgeleri'nde sigorta yapmaya yanaşmaadıkları ya da bu bölgelerdeki işler için yüksek fiyat istedikleri" iddialarıydı. Bakan bu iddiları gündeme getirdi ve bir anlamda sigorta şirketi yöneticilerine sitemlerde bulundu. Bakan'ın bu sitemine önce Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği (TSRŞB) Başkanı Mustafa Su yanıt verdi. Sigorta şirketlerinin bölge ayırımı yapmadıklarını ve yapamayacaklarını vurgulayan Su, "Biz risklere bakarız. Bir işyeri sigortalanamayacak kadar risk taşıyorsa bu işyeri Doğu'da değil Ege Bölgesi'nde de olsa sigortalanmaz" dedi. Bakan'ın bu açıklamalardan ikna olmadığını gören diğer yöneticiler de benzer örnekler verdiler. Genarali Sigorta Genel Müdürü Mine Ayhan, Doğu'daki Ilısu Barajı'nı dört sigorta şirketinin ortaklaşa sigortaladığını  ve tüm risklerini teminat altına aldıklarını söyledi.  Mine Ayhan'ın  Bakan'ın sözlerini Başbakan'ın sözleriyle cevaplaması da dikkat çekti. Generalli Sigorta Genel Müdürü Mine Ayhan, "Başbakan dere yataklarına ev yapılmamasını istiyor. Biz sigorta şirketleri de bu bölgelerdeki evleri sigorta yapmayarak Başbakan'a destek oluyoruz" dedi.
Barış Bekar
[email protected]

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • inonu4409 Mayıs 2012 19:17

    1-Bakanın sigortacılığa önyargı ile bakması.. 2-Bakan gibi bir cok insanın algısının bu yönde olması 3-sigorta şirketlerinin bu duruma(algıya) gecmiste cok müsade etmesi.. tüm yönleri ile geldiğimiz nokta budur..gecmişte hicbir yetkinliği olmayan insanlara acentecilik vs verilirse ve şirketlerinde bu durumu göz ardı etmesi ile maalesef 40+ yas üstü yurdum insanının düşüncesi bu olur..

  • Nesrin Kırbaş04 Mayıs 2012 13:56

    Sn. Mine Ayhan son sözleriyle sigortacılığı zaten çok güzel özetlemiş. Sigortayı anlamak için önce sigortanın anlamını bilmek gerekir. Okuyup öğrenmek bu kadar mı zor?

  • ışık03 Mayıs 2012 12:14

    vural bey,bankacı olduğunuz için ve kredili hayat sigortası satışı içerisinde olduğunuz için,sizin ürünlerinizin muafiyet ve kampasmları tam hayat sigortaları kapsamı gibi olmasını da beklememek gerek,sigorta ürünleri birbirini tamamlayıcıdır.tek bir ürünle tüm rizikolarını satamazsınız,ancak gerçekte kişilerin başına gelecek felaketleri tahmin etmeleri nasıl mümkün değilse,tüm rizk tespit analizleri yapıldıktan sonra da finansal danışmanın-sigortacının bu rizikoları tam sigortalayabileceği ürünler mevcuttur.iyi sigortacı da kendi şirketinde istenilen ürün yoksa bile müşterinin ihtiyacı olan ürün araştırması da üşteriye sunmalıdır,müşteri ihtiyacı ve memnuniyeti ancak mesleki bencillik olmadan ve tek düze hizmet vermemekten geçer,iyi çalışmalar size

  • vural02 Mayıs 2012 15:31

    sn. ışık. bir bankacı (kredici) olarak sigortacılık mevzuatına sizler kadar olmasa da konuya hakimim diyebilirim. mevzuatların %95'inin de yoruma açık olduğu aşikardır. belki sizin sigorta şirketiniz her kapsamda müşterilerinin yanında oluyordur ancak her şirket için bunu söylemek mümkün değildir. en azıdan yorumuma gösterdiğiniz ilgi ve cevap yazısı artık sigortacılarımızın da konuya hassasiyetle yaklaştıklarını gösteriyor ki bu durum beni oldukça memnun etmiştir. tşk.ler

  • ışık02 Mayıs 2012 14:06

    ve eklemek istiyorum,sigorta beyanları tamamen iyi niyet prensipleri üzerine oluşturulur ve poliçeleştirilir ancak bunları sadece prensipte kalacak beyanlar olarak düşünmemek gerek,sigorta şirketine bulunduğunuz her beyan mevzuat ve doğruluk ve tazminat ödemeleri için hukuksal mevzuatlar çerçevesindedir.iyi niyet prensibi tüm taraflar için de aynı ağır koşulları taşır.

  • ışık02 Mayıs 2012 14:02

    vural bey,şunu rahatlıkla söyleyebilirim eleştiride bulunduğunuz tüm konular mevzuat anlamında hazinenin kontrolündedir ve kesinlikle alınması gereken kararlardır,ve size şu konuda yardımcı olabilirim,vefat ve maluliyet ile ilgili bir hayat sigortası satın aldığınızda3-5 gün sonrayı bir yana bırakın priminiz sizden alındığı andan itibaren yaşayacağınız tüm risklerde teminat ödemesi gerçekleşir(hastalık-ecelen ya ada kaza sonucu,-yanlız ilk 3 yıl intihar ve daimi sürede aids teminat dışıdır)ancak kalpkrizi geçirdiniz ve hayatta kaldınız o zaman tazminat ödemesi için poliçedeki bekleme süresine bakılır(90-120 gün) olarak değişebilir.lütfen bişeyleri eleştirirken ve katıldığınız konularda asıl taraf ve mevzuatın kimin tarafından aslında sigorta şirketlerine ve sigorta mevzuatını hangi kurumun kararı ve gözetiminde olduğunu da bilerek yorum yapalım.check-up için de ;sağlık sigortası yaptırdığınızda ilk yenileme döneminiz itibariyle check-up yaptırabilirsiniz,tabii poliçe priminiz fazla çıktı diye siz sigortacınıza bunu çıkartın demediyseniz !!!her korumada belli koşullar için bekleme süresi vardır.sgk için de bekleme süreleri vardır, ve mevzuatlar hazine tarafından belirlenir ve son 10 yılda oluşturulan mevzauttaki gelişmeler iyiye gitmektedir,20 yıl önceki şayetler gibi geliyor hala bunlar.

  • vural02 Mayıs 2012 12:00

    bakana bir konuda katılıyorum. sigortalar tabiki kar maksatı ile kurulmuş kuruluşlardır. ancak sinekten yağ çıkarma huyları da bilinen bir gerçek. örneğin hayat sigortaları... sigortayı yaptırıyorsunuz ve size hangi sigorta şirketi chek up yaptırıyor ? hiçbiri. peki kendinizi sağlıklı hissedip herhangi bir rahatsızlığım yok diyorsunuz. aradan 3-5 gün sonra kalp krizi geçirdiniz ve mefta oldunuz. soruyorum, hangi sigorta şirketi zarar tazmini yapar ? cevap yine HİÇBİRİ... böylelikle hayat sigortalarından elde edilen primlerin en az %80'i kar olarak şirket kasasında kalır... sigorta şart ama Türkiye de olmasa da olur !!!

  • ışık01 Mayıs 2012 20:36

    hazır sigortadan bahsetmişken,aracını sigortalatıp sonra planlayarak aracını perte çıkartıp malını nakite dönüştüren;konutunda hasar yaşadıktan sonra sigortalatıp hemen sigorta sigortacıya koşup konut sigortası yaptıran;işyerinde yangın tüpü dahi yokken sigorta şirketinden tam iş bekleyen,almadığı önlemler karşısında sigorta şirketlerine sürekli yüklenen,primini ödedim diyerek sigortacıları stres topu gibi gören ve ne yaparsanız yapın ne kadar doğru iş yaparsanız yapın ,mevzuatsız sandığı sigortaya sürekli muhalefet sanan terazinin hep kendi tarafında olduğunu düşünen katı beyinleri de bi irdelesek !!

  • Sigorta Almaz01 Mayıs 2012 12:50

    Sayın bakan cok iyi bir noktaya deginmiş. Aracı kasko yaparken sıfır degerinden sigortalayıp hasar oluştugunda neden piyasada ki 2.el degerinden odeme yapıyorlar.TARSİM de de durum aynı urunu sigortlarken beyana gore police oluşturulur hasar oluştugunda senin agacın bu kadar urun vermez al şu fazla yatırdıgın prim hasar odemeside yok diyenlere çok iyi deginilmiş.

  • murat aslanoğlu30 Nisan 2012 11:34

    sigorta şirketlerinin olmadığı bir gün düşünün. sokağa çıkamazsınız.

  • yusuf30 Nisan 2012 11:33

    Bunlar neden Gündeme Gelmiyor ; Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşların Sigortacılık Yaptığı, Esnaf birliklerinin sigortacılık yaptığı, Şoförler Odalarının Sigortacılık yaptığı, kooperatiflerin, derneklerin tobb un Sigortacılık yaptığı ve iç anadoluda en büyük Sigorta komisyonu Kazandığı lider olduğu, Neden Sigortacılık Kanunu işletilmediği, Neden Sigortacılar Ek iş yapamazkan , Başkaları ek iş Yapıyor, neden, Başka kuruluşlara al sana sigortacılık ek 2 iinci iş yap diye izin veriliyor, Bunlar neden konuşulmuyor