BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÇağlar'ı bu mektup mu yaktı?----

Çağlar'ı bu mektup mu yaktı?

Çağlar'ı bu mektup mu yaktı?
11 Ekim 2011 - 07:52 www.finansgundem.com

Finansgundem Can Akın Çağlar'ın görevden alınmasına neden olduğu öne sürülen ihbar mektubunu ele geçirdi. İşte bomba iddiaların yer aldığı o mektup.

Ankara'da konuşulanlara göre bu mektup, Başbakan Erdoğan, Başbakan Yadımcısı Ali Babacan ve tüm AKP milletvekillerine gönderildi. Etkisi büyük olan bu mektubun kimin tarafından kaleme alındığı ise hala esrarırını koruyor. İşte o mektubun tam metni....

İlgili Makama
ANKARA
Türkiye Cumhuriyetimizin dev kurumlarından biri olan Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası, hiç şüphesiz ülkemiz finans sektörünün vizyon ve misyonuyla en büyük ve köklü bankasıdır.
Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankasının en temel misyonlarından biri; hükümetimizin tarım ve hayvancılık politikalarını takip ederek, kaynakları yerinde rasyonel ve verimli bir şekilde uygun kişi ve bölgelere tahsis etmektir.Fakat üzülerek gözlemlemekteyiz ki Ziraat Bankası Genel Müdürü sekiz yıllık görev sürecinde, her yıl sonunda süslü cümlelerle Ziraat Bankası’nın rekor üstüne rekor kırdığını söylemektedir.(zaten Hükümetimizin makro ekonomik dengeleri kurmada ve ekonomiyi yönetmedeki başarısı neticesinde finans sektöründeki bütün kurumlar kar etmiştir.).Oysa ki Ziraat Bankası devasa aktif büyüklüğü ve operasyonel maliyetlerinin yüksekliği göz önüne alındığında etkin ve verimli çalıştırılamamaktadır.Ziraat Bankası’nın başarısı misyonuna paralel olarak hükümetin tarım politikalarına uyumlu ve destekleyici Tarım Bakanlığına proje de sunarak ne kadar katkı sağladığıdır.2002’den bu yana hükümetimizin ülke genelinde devrimsel nitelikte olağanüstü başarılara imza atmasına nispetle, tarım ve hayvancılıkta o derece başarılı olunamamıştır.İşte bu noktada Ziraat Bankası’nın ne kadar önemli rol oynayıp oynamadığı test edilebilir.
Özellikle sübvansiyonlu tarımsal yatırım kredilerinde, ülkemizin yapısına uygun standart proje ve kapasiteler belirlemede, yetki ve kaynakların kullanımında hükümetin almış olduğu kararların tersine, bölgesel ayrımlara gidilerek bazı iller yatırım üssü haline getirilirken; Karadeniz ve Doğu Anadolu gibi bölgelerimiz ihmal edilmiştir.Bankanın personel yapısı ve donanımı yenilenmediğinden ,özellikle teknik konularda (tarımsal) ülkemizin ihtiyaçlarına cevap veremez hale getirilmiştir.Bu dönemde de kurumun üst düzeyine getirilen genel müdür önceki hükümetler döneminden gelen Senih Boyacıgil’i baş genel müdür yardımcılığına ve daire başkanı Levent Öztürk’ün (tarımsal) yönlendirmesiyle idare etmektedir.Özellikle bu kişileri etkin konuma getirmesi düşündürücüdür.Tarımsal kredilerde ise sevk idareyi ülkemizin tarımsal yapısını bilmeyen, çalıştığı konumu temsil edemeyen belirli bir meslek grubuna bırakmıştır.Üst düzey idaresinde belirli kişi ve meslek grubuna saltanat bürokrasisi oluşturulmuştur.İktidara yakın tecrübeli kişiler idareden uzak tutularak;genel müdürümüzün uzun süre hükümete muhalif aynı kişileri ve belli bir meslek grubunu kendisine yakın tutarak kendi hemşerileriyle yakın işbirliği içerisinde çalışmakta olması ve konumu endişe verici bir hal almıştır.
Günümüzde bankacılık teknolojik imkanlarla yapılmaktadır.Diğer rakip bankalarla karşılaştırıldığında, bu teknolojik araçların bankacılıkta en önemlisi olan bilgisayarların,bankamız incelendiğinde hala daha son derece zayıf, demode olmuş ve banka bünyesinde kullanıldığı görülmektedir.Bankacılıkta müşteri memnuniyeti hayati öneme haizdir.Bu sebeple hızlı ve yeni bilgisayarların kullanılması kaçınılmazdır.Dolayısıyla banka kaynaklarının , bankamız ve ülke menfaatlerine etkin ve rasyonel kullanımı büyük önem arz etmektedir.Diğer kamu bankalarına baktığımızda; örneğin Halkbankası incelendiğinde teknolojik alt yapısını yenilemede ve teknolojiyi kullanmada Ziraat Bankası’ndan ne kadar ileride olduğu görülebilir.Örneğin ATM makinelerinde para yatırma bölmeleri,dokunmatik ekranlar,kartsız işlemler hızlı ve etkin bir şekilde kullanılmaktadır.Bankanın bütün birimlerinde (genel müdürlük,bölge müdürlükleri ve şubeler ) son sistem bilgisayarlar kullanmaktadır.Ayrıca devasa Ziraat Bankası’nın bağımsız bir kredi kartı yoktur.İş bankasının Maximum kredi kartı kullanılmaktadır.Uzun süredir görevde olmasına rağmen C.Akın Çağlar’ın dönemi incelendiğinde hala daha bilgisayar donanımı bütünüyle yenilenmemiş gerek genel müdürlük gerekse bölge müdürlükleri ve şubelerde çağın gerisinde kalmış,kapasitesi ve işlem hızı son derece yavaş, müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesini düşüren bilgisayarların kullanıldığı görülmektedir.Hal böyle olunca Ziraat Bankası’nın yakın bir tarihte İstanbul Kadıköy İskelesinde insansız şube VTM makinesini , basına da afişe ederek açması (aldığımız duyumlara göre ,bu makinenin maliyetinin 20 trilyon civarında olması ), ayrıca bankanın genel müdürünün aynı VTM makinesini kısa bir süre sonra Sivas’ta açması bankanın kaynaklarının ne kadar irrasyonel kullanıldığını göstermektedir..Burada ne yapılmak istendiğini takdirlerinize bırakıyoruz.
Bankamız Genel Müdürü göreve geldiği günlerde İstanbul’dan getirdiği Elif Erül’ü(Doğan Haber Grubundan getirildi) , tanıtım ve iletişim daire başkanlığına atamıştır.1 yıl sonra aynı şahıs yapılan ilk genel kurulla beraber genel müdür yardımcılığına getirilmiştir.Bankamızın bir takım işleri yapma ve hizmet alımları ihaleleri , satın alma ve inşaat daire başkanlığı tarafından yürütülmektedir.Fakat bazı hizmet alımları (bankanın afiş,broşür basımı işleri,banka kumbarası ,takvim , ajanda yaptırılması,fuar ve ürün tanıtımında kullanılan stantların yaptırılması vs.) , her nasılsa tanıtım ve iletişim daire başkanlığı kararında yapılmakta(Bu daire başkanlığı diğer başkanlıklardan farklı olarak özel bir koridorla şifreli kapıyla Genel müdürün makamına bağlanmaktadır ki bu daire başkanlığının C. Akın Çağlar döneminde yaptığı iş ve işlemler ustaca incelenirse çok şeylere ulaşılacağı kanaatindeyim), fakat işin sorumluluk ve ihale kısmı satın alma ve inşaat daire başkanlığı uhde ve sorumluluğunda gösterilmekle birlikte , kararı tanıtım ve iletişim daire başkanlığı vermektedir.Bu yapının incelenmesini takdirlerinize sunuyorum.
Genel müdürün kardeşi Bülent Çağlar, Aktive Line Finans Dergisi’nin sahibidir.Bülent Çağlar’ın iş hayatında bankamızla ilişkileri ne düzeydedir incelenmesini takdirlerinize bırakıyorum (zaman zaman genel müdürlüğe gelip , tanıtım ve iletişimden sorumlu genel müdür yardımcısı Elif Erül ile görüştüklerini gördüm.).Ayrıca genel müdürün yakın arkadaşı duyumunu aldığımız, Sivas’ta oto galericiliği yapan Mehmet Er’in ( Er Holding’in sahibi), Antalya’ya gelerek inşaat işlerine başlaması ve yaptırdığı bir binada Ziraat Bankasının hem Güzeloba Şubesi, hem de ticari bankacılık şubesinin kiralanması , bu şubeler için ayda 14.000 TL kira bedeli alınması ve 2 yıllık kiranın da peşin olarak şahsa ödenmesi incelenmelidir.Aynı şahıs bankamızın hizmet alımlarından olan 300 adet Toyota aracın satın alınmasına aracılık etmiştir(Ziraat Bankasının trilyonluk hizmet alımlarının detaylı incelenmesi ve bu hizmet alımlarının kimler tarafından hangi yöntemle yapıldığının incelenmesini takdirlerinize sunuyorum).Bu şahsın genel müdürümüzle ilişkilerinin incelenmesini bilgilerinize arz ediyorum.
2010 nisan ayında Antalya Kemer Şubemizde , trilyonlarca kredisini ödeyememe durumuna düşen bir müşterinin , haczedilen varlıklarından biri de C280 otomatik vites,bal rengi Mercedes jeepini genel müdür Ankara’ya istemiş ve genel müdürlüğün uhdesinde kullanılmasını talep etmiştir.Oysa ki bu aracı hacizde düşük bedelle bile satılarak karşılığında elde edilen para Banka kaynaklarına ilave edilmeliydi.Bu aracın akıbetinin şu anda ne olduğu,nerde nasıl kullanıldığı incelenmelidir.
Bankamızın teftiş kurulu başkanlığının bankanın çıkarları için mi kullanıldığı yoksa hangi misyonla hareket ettirildiği ayrıca incelenmelidir.
Hükümetimizin , başta Sayın Başbakanımız , kabinedeki kurmayları , genel merkezdeki kurmayları ve dev parti grubuyla; fakir fukaranın , garip gurebanın menfaatlerine uygun kaynakların ne kadar hassas ve titiz kullanıldığı herkes tarafından bilinmektedir.Bu kurumun başında ki genel müdürün görev yaptığı dönemin masaya yatırılmasını saygılarımla yüce makamlarınıza arz ederim.

ETİKETLER :
YORUMLAR (44)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aydın Berksoy27 Eylül 2018 15:56

    Bu iftirayı atan Allah’dan korksun. Can Akın Çağlar Ziraat Bankası genel müdürlerinin en başarılı olanıdır. Hantal arpalık haline gelmiş bir bankayı en karlı banka haline getirdi. Bu asılsız mektubu yazan şerefsizdir. Bu mektuba göre görevden alındıysa haksız kıyım yapmışlardır.Akın Çağlar başarılarından dolayı şu an Avrupa’nın en büyük sigorta şirketlerinden eureko’nun Türkiye genel müdürüdür. Kıymetini bilmeyenlerin muhakkak kıymetini bilen çıkar.

  • Sanayici13 Eylül 2012 11:26

    Eskişehirde sanayiciyim.Teksan da yeni bir şube kurdu Ziraat Bankası ama her gördüğümde şube boş.Müdür etrafına bayanları toplamış sanki harem ağası.Bayanlarla el şakası filan garip bir sohbet havasındalar.Hiç mi denetim yapılmıyor bu bankalara.Devlet Bankalarının her yönden örnek bakalar olması gerekmez mi?

  • TARAFSIZA16 Ekim 2011 12:55

    sn tarafsız vey, benim kullandığpım pc ye yeni diyorsan ben senin aklından ve pc bilginden şüphe ederim. boş konuşuyorsun.

  • allahın sadık kulu15 Ekim 2011 13:52

    ebbabin namazı kılmakla kul hakkından kurtulamazsın senin işin zor görünüyor.

  • Hüsnü Ayaydın14 Ekim 2011 12:39

    Sadece Tanıtım ve İletişim Daire Başkanlığı'nın bulunduğu kattan değil, hukuk, çalışan ilişkileri, Krediler, satın alma, bireysel krediler, kaynak yönetimi, tarım kredileri vs.vs. onlarca birimin bulunduğu bina ve katlardan Genel Müdür makamına ve Yönetim Kurulu üyelerinin bulunduğu katlara gizli! geçişler bulunmaktadır. Bu kişilerin birbirlerini görmeleri yasak mı yahu? Nasıl anlayış bu. Müfteri olmak kötü bir şeydir.

  • tarafsız13 Ekim 2011 20:04

    İhbar mektubunu yarısına kadar okuyabildim, daha fazlasına dayanamadım. Mektubun sahibi hakkında görüşüm şu; paçalarından cehalet akıyor. Yok banka şubelerindeki bilgisayarlar eskiymiş yok ATM ler dokunmatik değilmiş. Teknolojiden anladığı bu kadar ise gerisini okumaya bile gerek yok. Aşağıda yazılan yorumların bir kısmından ise partizanlık fışkırıyor. Yok akp ye yakın kişileri bankadan uzak tutmuş yok bilmem ne. Bu ikisi bile Can Akın Çağlar 'ın başarılı bir adam olduğu ve bankayı iktidar yandaşlarına arpalık yaptırmadığı için harcandığını ispatlamaya yeter. Köhne bir kooperatif görüntüsündeki bir bankayı İş Bankası ile yarışır hale getirdi. Ne diyorsunuz siz be!

  • misafir2312 Ekim 2011 13:51

    8 yıl boyunca banka kötü yönetilirken neredeydiniz. Müfterisiniz. Sizin yaptığınızı Kemal Kılıçdaroğlu'da yaptı hali ortada

  • arabacı12 Ekim 2011 13:17

    Araba ya da arabacı isimli kişinin yorumuna ben katılmıyorum. Toyotanın bu kadar dandik arabası olduğuna inanmıyorum. Toyotaları inceleyin otomatik cam, sis farı gibi toyota tarafından standart olarak sunulan birçok özellik bu araçlarda yok. Araçlar alındığında paspas bile yoktu araçların içinde, üstelik ihale de yapılmamış, bu arabalara 20.000.- lira bile fazla,ihale yapılsa aynı araç farklı bayilerden çok daha ucuza alınırdı. Nitekim daha sonra ihale yapılmış ve daha kaliteli renault fluans araçlar daha ucuza alınmıştır.

  • ÜSTAD-I AZAM12 Ekim 2011 13:03

    Hatasız kul olmaz amma uzun lafın kısası : Devlet-i Aliye hizmet cezasız kalmaz. Can Bey görevini yapmış, misyonunu tamamlamıştır. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Geçmişle karşılaştırıldığında önemli bir başarı yakalamıştır. Hayatı boyunca laftan başka birşey üretmeyen insanların birçok önemli makamı işgal ettiği ortada iken Can Bey gibi insanları dedikodular ve karalamalarla anmak doğru değil. Geçmişi eleştirmek yerine gelecekle ilgili birşeyler söylemek lazım. Bakalım yeni yönetim neler yapacak... Allah yar ve yardımcıları olsun.

  • bilançocu12 Ekim 2011 12:30

    yüzyılın karı birden Can Beyin istifası ve Hüseyin Aydın2ın gelemsi ile haziran 2001 de düştü diğer bankalrın birden gerisinde kaldı basına açıklama bile yapılamadı.bence bankanın bilançosu ve karlılığı ve karşılıklar tekrar incelenmeli full çalışan murakıplarda belki bu hususu inceliyordur!!!!!!

  • fintek olayı12 Ekim 2011 12:04

    finteki babasının malı gibi yöneten Ali Araz Can Akının kardeşinin arkadaşı. Bir Garanti Teknoloji, İş bankası v.b bankalara bakın bir de Finteke...!

  • araba yada arabacı12 Ekim 2011 11:42

    otomobil sektöründe çalışanlar bilir o ihaleyi bu arabalar (toyota dizel araç )türkiye tarihinde alınmamış bir fiyatla satın alındı 27000 liraya, şu anda 55000 binlira aynı araba üç yıldır kullanılıyor ve pert olsalar sigorta bedeli 40000 lira bundan daha büyük yolsuzluk olurmu can bey yatacak yerin yok senin ve ekibinin

  • misafir2412 Ekim 2011 11:23

    Burada yazılanlar Can Akın Çağlar’ın yaptıkları dikkate alındığında, devede kulak bile değil. Zamanla bütün gerçekler açığa çıkacaktır. Burada asıl önemli olan BDDK nın nasıl hareket edeceğidir. BDDK burada yazılanları ihbar kabul etmeli ve incelemelere başlamalıdır. Firmalar araç ihtiyaçlarını kiralama yoluyla gidermektedirler. Ziraat Bankasının da çok sayıda araca ihtiyacı bulunmakta ve bunu da kiralama yoluyla sağlamaktaydı. Bunun bir tane istisnası var. O da Sivasta bulunan ve Genel Müdürün arkadaşından satın alınan arabalar olmuştur. Üstelik bu arabalar alınırken ihale de yapılmamıştır. Sanki babasının bankasıymış gibi davranmış, Bankanın zarar etmesi uğruna kotayı doldurmakta zorlanan arkadaşına kıyak çekmiştir. Can Akın Çağlar AK Partiye yakın olan kişilerin tamamını Bankadan uzaklaştırmış, onun yerine diğer partilere yakın kişilerle çalışmayı tercih etmiştir. Bu şekilde davranmakla yaptığı bu tür haksız uygulamaların Hükümet üyelerine ve Başbakana ulaşmasını engellemeye çalışmıştır. Diğer taraftan Bankanın Teftiş Kurulu’nu da samimi arkadaşın olan Oğuz Kayhan’a bağlamak suretiyle Teftiş Kurulunun da görev yapmasına engel olmuştur.

  • Müsbet ya da menfi12 Ekim 2011 11:12

    Kulakları çınlasın hocamın "Evladım aynı olaya bakıp istersen müspet istersen menfi sonuca varabalirsin. Bu senin ne görmek istediğine bağlı!" derdi. Bu yorumları okuyunca bu sözü hatırladım. Aynı kişi ve olaylar hakkında taban tabana zıt yorumlar yapılıyor burada. En büyük kamu bankasının Genel Müdürü velev ki bir yakınına menfaat sağlamak istesin. İki şube kiralayıp kirasını peşin ödeyecek kadar ucuz bir yolu mu seçer? 300 tane araç alan kurum tek bir marka ve kurumdan mı teklif almıştır ve bu alımı kendi yakınından yapmıştır? 300 tene oyuncak araba almıyorlar ki, bu kurumun yönetim kurulu,denetçisi ayakta mı uyumuş da burdaki yolsuzluğu fark etmemiş? Bu kadar ucuz yollara başvurmuşsa, Can Çağlar efsanesi yıkılır ve cezası da verilir. İyi de nefret kusan arkadaşar sizin derdiniz ne, bu nefretin sebebi ne? Sakın olaki yetim hakkından kamu vicdanından dem vurmayın!

  • bilişim12 Ekim 2011 10:05

    misafir 23 arakdaş fintek zaten 2001 yılında kuruldu 2002 de faaliyete geçti doğal olarak 1 sıfırdan her zaman büyüktür.neyi kıyaslıyacağız ki "o" ile mi kıyaslanacak tek kıyas halkbankasının aynı anda giren finteksiz sistemidir o da fintekden iyi olduğu kesin

  • Ayhan12 Ekim 2011 07:57

    Almanya Ziraat'ten Türkiye'ye verilen 600 milyon Avro kredi gizemini koruyor. Bu krediler kimlere verildi? Neden yurtdışından verildi? Faiz oranları piyasanın çok altında? Bu kredilerin teminatları var mı? Bir kamu bankası kaynağını da Türkiye'den sağlayarak yurtdışından neden kredi verdirir?

  • misafir2311 Ekim 2011 23:52

    Can bey birilerinin kuyruğuna basmış olmalıki bu haber burada bunca yorum alıyor.Hükümete iltifatlar yağdıranlar neden 8 yıl bu makamda kaldığını sorgulasın önce ayrıca bankanın teknolojik durumunu merak edenler Fintek'in şuanki ve 8 yıl önceki istatistiklerine baksınlar.Müfteri insanlardan nefret ediyorum

  • asgari11 Ekim 2011 21:45

    bankada çalışıp mesai ücretini almıyorsanız Alo 170 arayıp şikayette bulunmayı ihmal etmeyin.

  • 11 Ekim 2011 17:10

    Her imzasız mektubu böyle yayınlayacakmısınız

  • meraklı11 Ekim 2011 16:46

    benim merak ettiğim husus eski yönetimi savunanlar Antalya daki 2 şube ile ilgili olaylar doğru değildir diyemiyorlar eğer doğru ise hak'dan yana olmalıyız

  • İnsaf11 Ekim 2011 16:09

    Hantal bir devlet bankasını en karlı banka haline getiren bir Genel Müdürden bahsediyorsunuz. Zaten devlette iyi hizmet cezasız kalmaz. Sayın Çağlar'dan değil, mektup sahibinin iyi niyetinden şüphe ettim. Böyle bir mektupla bir genel müdür harcanabiyorsa, söyleyecek birşey yok. Ama ben gerçek nedenin başka olduğuna inanıyorum.

  • 11 Ekim 2011 15:34

    bu zata iyi duygular besleyen efendiler, Allah size onunla calismayi nasip etsin insallah!..Gorun anyayi konyayi o zaman. Mektupta yazanlar az bile!..

  • bilgi işlem11 Ekim 2011 15:16

    ben bilgi işlemcileri eleştirmedim.rapor diyorki bankanın kayıtları bilgi işlemde göremiyorum bu nedenle krediler doğru karşılık ayrılıp ayrılmadığını da ve doalysıyla karı da denetleyemiyorum.bunun karşılığı murakıplarca mevzuata aykırılık raporu düzenlenmesi ve BDDK tarafından idari para cezası verilmesidir.ben bunlar niye yapılmıyor diye eleştirdim.özel bankada olsa anında yapılırdı

  • Neden?11 Ekim 2011 14:45

    Sektörde 3 tane kamu bankası var gerisi özel banka. Bu özel bankaların hiç birinde olumsuz bir durum yaşanmıyor mu? İstemeyiz ama tabii ki yaşanıyor ama asla bir yayında konu edilmiyor. Konu etmeye kalkan olursa da hemen geri adım atıyor. Ama bir kamu kurumu, kamu çalışanı söz konusu olunca, mutlaka çalmıştır, kadrolaşmıştır, göz yummuştur inancıyla bakılıyor. Bu siteyi takip ettiğimize göre her birimizi bir finans sektörü mensubuyuz. Sizin de içinizden insaf yahu, edep yahu! demek gelmiyor mu? Düzen eski düzen değil, eğer bunların hepsini yapmışsa zaten ilgili kurumlar gerekli cezayı gecikmeden verecektir. Ya yapmamışsa bu iftirayı atanların hiç mi vicdanı sızlamayacak? Sanmıyorum, sızlayacak vicdanı olan tek bir belge göstermeden sayfalarca mektup yazıp ithamda bulunmaz.

  • 11 Ekim 2011 14:45

    13:46 sevgili arkadaşım, bir bilgi işlem kendi kafasına göre bir şey yapamaz, bankanın ilgili birimi bir ihtiyaç görür, BT den talepte bulunur, BT de planları dahilinde yapar. İstenmeyen şeyi yapamaz ki.. Mevzuaat denen bişi var. Başka bir birimin hatasından dolayı günahı olmayan bir birimi suçlamak bu.

  • Şike11 Ekim 2011 14:35

    Kulüpler Birliği yeni Başkanı Yıldırım Demirören nefret etmesine rağmen FB'yi kurtarmak için deli gibi çalışıyor. Çünkü biliyor ki günün birinde sıra ona da, BJK'ya da gelecek. Ziraat ve Çağlar için insafsızca yazan, çizen, karalayan arkadaşlar, biraz ağır olun. Günün birinde sıra size de gelir, birileri de size saplar bıçaklarını, merhamet dilenirsiniz. Oturduğumuz koltuklar hiç birimizin malı değil, herbirimiz emanetçiyiz. Gücünüzü oturduğunuz koltuktan değil, kendi kalitenizden alın!

  • devlet11 Ekim 2011 14:02

    devlete hizmet cezasız kalmaz insanı yaşat ki devlet yaşasın

  • Farklı pencere11 Ekim 2011 13:53

    Bozuk saat bile günde 2 kez doğruyu gösterir. Bu adamcağız 8 yılda hiç mi doğru biriş yapmamış? Kimse farkında değil ama bu mektup aslında öncelikle neredeyse banka yatıp kalkan murakıplara bir hakarettir. Her kurumu, her atamayı, her işi yakinen takip eden hükümete ve bürokratlarına bir hakakettir. Bakmayın siz mektupta hükümete methiyeler dizilmesine. Mektupta açıkça "Ey hükümet, ey devlet, ey bürokrat sen 8 senedir ayakta uyuyursun!" deniliyor.

  • bilgi işlem11 Ekim 2011 13:46

    bankanın bağımsız denetim raporunda "Yeniden yapılandırılan ve yakın izlemedeki krediler ve diğer alacaklara ait reeskont tutarının ayrımı mevcut bilgi işletim sisteminden temin edilememiştir" diyor demek ki bilgi işlem mükemmel değil ve bu hususu bağımsız denetim görüyor ama full çalışan murakıplar görmüyor

  • 11 Ekim 2011 13:46

    13:02 kimseyi ikna etmek zorunda değilim. Sektörün içindeyim (özel bir banka bilgi işleminde), neyin ne olduğunu biliyorum. Ziraat bankası kendiyle ilgili olmayan, oracle hatası sebebiyle bir gün çalışmadı (o da yıllar önce yeni sistemin ilk geçtiği günlerde), oracle yurtdışında uçakla en önemli uzmanını getirdi, çözdü sorunu. bir başka özel banka 3 gün aralıksız hizmet veremedi hangi gazetede hangi sözlüke duydunuz bunu..

  • İzan11 Ekim 2011 13:03

    Muktupta denildiği gibi Can Çağlar iktidara yakın kişileri uzaklaştırıp kendi kafasına göre adamlarla çalışacak, kuş uçsa haberi olan Başbakan buna seyirci kalacak öyle mi? Bankada 5-6 tane murakıp full mesai yapacak bu yolsuzlukları görmeyecek öyle mi? Hem de T.Bilgin'in konu hakkındaki hassasiyetine rağmen! Bu mektubu yazanları da buna inananları da izana davet ediyorum.

  • bilişim11 Ekim 2011 13:02

    saat 12.22 de yazan arkadaşım amdem bu kadar iyi bilişimi var o zaman ekşisözlükdeki ziraat bankası internet sayfası ile ilgili eleştirilere ne diyeceksiniz bence orada yazanları ikna edin

  • ulusal birlik11 Ekim 2011 13:00

    Can Beyin görevden alınması ile ilgili mektubun Mayıs Ayında Başbakanımıza gönderildiği ve Başbakanımızın talimatı ile Can Beyin görevden alındığı kulislerde belirtilmekte.bence bu mektubu bulun yayınlayın yani BDDK murakıplarının baskın yaptığı görevden alma ile ilgili ihbar mektubu

  • Misafir11 Ekim 2011 12:48

    Yine mi aynı film! İş yapmak yerine gideni kötülemekten ne zaman vazgeçilecek? Bazı kaynaklar da bu mektubu ciddi vaattlerde bulunarak yeni genel müdür Hüseyin Aydın'ın yazdırdığını söylüyor. Halk Bankası'na methiyeler dizildiğine bakalırsa haklı olabilirler. Hatta Hüseyin Aydın'ın yıllardır Can Çağlar'ın yerine geçmek için her türlü kulis, dedikodu hatta karalama operasyonu yürttüğünü bilmeyen yok. Ayrıca bu boyutta yolsuzluk olsa Can Çağlar'ı hiç mi hiç sevmeyen BDDK Başkanı Tevfik Bilgin büyük bir memnuniyetle gereğini yapmaz mıydı?

  • 11 Ekim 2011 12:22

    Ziraat Bankası bırakın Türkiyeyi, Avrupanın en iyi bilişim sistemlerini kullanmaktadır. Bankadaki bazı uygulamalar o kadar ileri düzeydedir ki diğer bankalar gıpta ile bakmakta aynı sistemi geliştirmeye çalışmaktadır. Eğer bu mektup doğruysa bilmeden, konunun uzmanı olmadan yazmış şeylerdir.

  • Milli Birlik11 Ekim 2011 11:06

    Finasgündem bu tür iftiralara yer vermeseniz çok daha iyi olmaz mı? Tertemiz insanlarımızı, asılsız suçlamalarla üzmek kimin yararına? Eğer usulsüzlük, dolandırıcılık haberleri peşindeyseniz malesef ülkemiz bu konularda bol malzeme sunmakta, onlara odaklanın. Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası ve iştirakleri en sıkı denetlenen bankalarımızdan (BDDK'nın Ziraat genel müdürlükte sabit bir ofisi var deniyor)değil mi? Sayın Can Akın Çağlar'ın yaptıkları ortada. Ziraat'i güçlendirdi, yeniledi, milletimizin bulunduğu her yerde (Bulgaristan, Yunanistan vs) yüzünü güldürdü hizmeti ile. Böyle 100 mektup bile mevcut olsa, altın altındır, herdaim parlar, hele şu zamanlarda ;)

  • bir bilen11 Ekim 2011 10:10

    sayın başbakan can beyi bddk üyesi yaptığına göre bu mektuptaki laflar laf-ı güzaf

  • Ayhan11 Ekim 2011 08:40

    Almanya Ziraat'ten verilen 600 milyon sıfıra yakın faizli kredi kimlere gitti? Asıl incelenmesi gereken yer burası. Atilla Çetiner'in Can Akın Çağlar'ın emriyle verdiği krediler derhal soruşturulmalıdır.

  • zerbanklı10 Ekim 2011 22:49

    eski Genel Müdürün 7 adet makam arabası olduğu doğru mu?bu kadar makam arabası bakan ve müsteşarda bile yokdur herhalde

  • Basit bir intikam mektubu!!10 Ekim 2011 22:40

    Belliki bu mektubu gönderen bankanın üst makamlarından biri. Ve ne acıdır ki, Ülkenin elinde ne var ne yoksa satan(yandaşlarına peşkeş çeken) iktidara geldikleri günden bugüne kadar, memleketin borcunu iki katına çıkarmayı başaran hükümeti körü körüne savunan bu kişiye üst kadrolardan yer verilmemiş olmalı ki bu kadar kindar bir mektup yazmış!!

  • 10 Ekim 2011 22:25

    yaptigi haksizliklarin ve gaddarligin bedelini odesin yeter. Yukaridaki hepsini biliyor ve goruyordu nasilsa...

  • zb10 Ekim 2011 22:09

    personelinin haklarının nerelerde nasıl harcandığının hesabını soran bir vicdan sahibi çıkacak inşallah!banka personeli şuanda maddi bunalım içinde

  • 10 Ekim 2011 21:57

    burada yazan bir sey degil. daha biz konusmaya baslamadik.

  • Seyirci10 Ekim 2011 20:52

    İnsanları suçsuz yere suçlayarak cezalandırmaları, çamur atmalarının sebebi anlaşılıyor, yavuz hırsız ev sahibi bastırır. Ama hala bütün tayfası iş başında. Yönetim kurulunda yer aklayıcıları, suistimalleri uygulayan yardımcıları ve bölge müdürleri hala iş başında. Arkasından temizlemeye çalışıyorlar. Bilenleri hala bastırmaya çalışıyorlar. Ama bakanımız buna göz yummaz diye umuyoruz. Bundan sonrasını keyifle izlemek lazım.....