<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÇağdaş ticarette fahiş kazanç olmaz----

Çağdaş ticarette fahiş kazanç olmaz

Çağdaş ticarette fahiş kazanç olmaz
24 Eylül 2013 - 06:32 www.finansingundemi.com

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, "Çağdaş ticarette fahiş kazanç olmaz. Yapacağınız iş kazanmak ve kazandırmaktır" dedi

Kocaeli'de bir toplantıya katılan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, "Çağdaş ticarette fahiş kazanç olmaz. Yapacağınız iş kazanmak ve kazandırmaktır" dedi.
Türkiye İş Bankası tarafından 2008 yılından bu yana düzenlenen değişen ekonomi ve piyasa koşullarında bölgesel ve uluslararası fırsatların gündeme geldiği “İş’le Buluşmalar” toplantıları devam ediyor.
Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman S. Arolat moderatörlüğünde Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde bulunan Welborn Otel'de yapılan toplantıya, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve çok sayıda iş adamı katıldı. Toplantıda konuşan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, "Çağdaş ticarette fahiş kazanç olmaz. Yapacağınız iş kazanmak ve kazandırmaktır" dedi.
Kredi alan için de veren içinde büyük sorumluluk gerektirdiğini anlatan Bali, şunları söyledi: "Marmara Bölgesi'nde en yüksek kredi hacminin gerçekleştiği kent Kocaeli. Altıncı ay verileriyle baktığımda nakli kredilerde sektör yüzde 13 artmış, biz yüzde 23 artmışız. Türk sermayesinin Cumhuriyetten sadece bir yıl sonra kurulmuş olması bu sonuçlara ulaşmış olması hepimize gurur vermelidir. Bizim bilançomuzu sadece övünmek için ifade ediyor değilim. Bizim bilançomuz hakiki bir bilançodur. Bundan kastım şu, eğer bir bankanın bilançosunun yüzde 65 krediden oluşuyorsa, ve bu yüzde 65'inde yüzde 73'ü ticari krediyse o bankanın bilançosu hakiki iş, üretim, istihdam ve bereket demektir. Kredi alan için de veren içinde büyük sorumluluk gerektirir. Kredi kaynak tahsisidir. Doğru önceliklerle tahsis edemediğiniz zaman bu ekonominin kaynaklarını karşılık birlikte kaybediyorsunuz."
Türk bankacılık sisteminin global kriz döneminde iyi bir sınav verdiğini belirten Bali, şunları söyledi:
"Çağdaş ticarette fahiş kazanç olmaz. Yapacağınız iş kazanmak ve kazandırmaktır. Gerek otoritenin aldığı tedbirler, gerek batı bankacılığının yaşadığı deneyimlere baktığımız zaman ne kadar çağdaş usullerle ne kadar gelişmiş yöntemle çalıştığımızı görüyoruz. Paradan para kazanmak çok basit bir kavram. Biz pasajın altında gazete kağıdına sarılı para vermiyoruz. Bugün Türk bankacılık sistemi global kriz döneminde iyi bir sınav verdi. Çok devasa boyuttaki alt yapı yatırımlarını Türk bankaları alıyor. Bizim enerji finansmanlarına ayırdığımız bütçe 6 milyar dolar üzerindedir. Bu ülkenin cari açığı nasıl kapatılacak. Bu yolla kapatılacak. Çağdaş ticarette fahiş kazanç olmaz. Yapacağınız iş kazanmak ve kazandırmaktır. Hatırlayınız; yüksek kamu borçları, bankacılık sistemi kendi işlerini bırakmış, kamunun ihtiyaçlarını finanse eder hale gelmiş. Bundan on yıl kadar önce bilançolarımızda kredilerin payı yüzde 20'lerde iken şimdi yüzde 60'lardan bahsediyoruz. Herkes kendi reel işine dönüyor. Diğer taraftan yüksek enflasyon. Bu ülkenin daha 7-8 yıllık bir fiyat hafızası var. Herhangi bir malın fiyatını hatırlayamaz durumdaydık. Bunlar çok önemli kazanımlar. Kolay kazanılmamış yerleri kolay vermemeliyiz. Onun için çalışmamız lazım. Dışımızdan kaynaklanan nedenleri içimizden kaynaklanan nedenleri de iyi idare edip bu ülkenin refahını artırmaya gayret sarf etmeliyiz. Bizim bu ülkeye koyduğumuz taahhüt sadece kredisinin arkasında durmak değildir. Her şeyi ile sosyal sorumluluk dahil, samimiyetle çalışmaktır."
Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ ise ekonomik klasmanı belirleyen değişkenlerden şöyle bahsetti: "Bunlardan biri jeopolitik durum. Bundan dolayı üretilen malın, geliştirilen hizmetin ekonomik değere dönüştürülmesi için bu konumun büyük önemi var. Kocaeli bu bakımdan çok şanslı bir şehir."
Kocaeli Sanayi Odası Başanı Ayhan Zeytinoğlu ise, "Biz, Türkiye'nin en küçük ama ürettiği katma değeri en yüksek olan Kocaeli ilini temsil ediyoruz. Türkiye imalat sanayinin yüzde 13'ünü üreten ilimiz, Türkiye dış ticaret hacminin yüzde 17'sini gerçekleştiriyor. 500 sanayi kuruluşunun da yüzde 92'si Kocaeli'de faaliyet gösteriyor" diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)