Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Avrupa'nın önemli moda perakende markalarından C&A, Türkiye’den çıkma kararı aldı. Avrupa’da büyümeye karar veren C&A’nın mağazalarını Türkiye’de büyüme trendine giren perakende zincirlerinden DeFacto devralacak.
C&A markası Hollanda sınırı yakınlarında küçük bir Alman kasabasında Clemans ve August tarafından 1841 yılında kuruldu. 20’inci yüzyılda modayı erişilebilir kılmak hedefiyle perakende sektörünün önemli oyuncularından biri oldu. Merkezi Brüksel ve Düsseldorf’ta yer alıyor.
2007 YILINDA GİRDİ
Bugün 19 Avrupa ülkesinde 1575 mağazası bulunan C&A’in dünya çapında 35 bin çalışanı bulunuyor. Yılda 500 milyon adet giysi ve ayakkabı satışı yapan C&A, Türkiye’ye ise 2007 yılında geldi. İstanbul’da Profilo alışveriş merkezinde açılan ilk mağazayı, Türkiye’nin 6 şehrinde çoğunluğu AVM’lerde 24 mağaza izledi. Açıldığı ilk yıllarda hızlı bir büyüme gerçekleştiren C&A, 2020 stratejileri doğrultusunda Avrupa’da büyümeye karar verdi. Bu nedenle de Türkiye’den ayrılmaya hazırlanıyor. Mağazalarını ise De Facto’ya devretme kararı verdi.
294 MAĞAZASI VAR
Türkiye’nin en hızlı büyüyen perakende zincirlerinden biri olan DeFacto’nun ise 63 ilde 294 mağazası bulunuyor. C&A gibi ulaşılabilir moda anlayışı ile büyüyen DeFacto çok katlı mağazalar ve 1000 metrekare üzerinde konsept mağazalardan oluşuyor. Turquality desteğini 2013 yılından beri alan DeFacto’nun 7 bine yakın çalışanı bulunuyor. Üç yıl içinde bu sayıyı 18 bine çıkarmayı planlayan DeFacto’nun 2024 yılı hedefi 9 kat büyeyerek 10 milyar TL ciroya ulaşmak. (Hürriyet / Jale Özgentürk)
çok üzüldüm ailce hep burdan giyiniyorduk.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.