<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemByLock'çu tilki de kasette----

ByLock'çu tilki de kasette

ByLock'çu tilki de kasette
16 Kasım 2016 - 06:25 www.finansingundemi.com

ByLock'un tasarımcısı Atalay Candelen'in adı kirli kaset kumpasları soruşturmasında da çıktı

FETÖ mensuplarının kendi aralarında kullandığı kriptolu iletişim programı ByLock’un tasarımcısı ‘Tilki’ lakaplı Atalay Candelen, ‘kirli kaset kumpasları’ soruşturmasında da çıktı. MHP’lilere kurulan kaset kumpası sonunda elde edilen görüntülerin internete servis edilmesi sürecinin baş şüphelisi İbrahim Faruk Bayındır ile Atalay Candelen Tarkim Global Havacılık Sanayi A.Ş’ye ortaktı. Bayındır’ın ekonomik ilişkileri, ortaklıkları ve ortaklıkların FETÖ bağlantıları ortaya çıktı.

Darbe girişiminin ardından Hürriyet muhabiri İsmail Saymaz’ın FETÖ mensuplarının kendi aralarında kullandığı iddia edilen kriptolu iletişim programı ByLock’un sahibi David Keynes (sonradan ABD vatandaşlığına geçen Alparslan Demir) ile yaptığı röportaj 24 Ekim 2016’da Hürriyet’te yayınlandı. David Keynes, ByLock programının tasarımcısının FETÖ’cülerle bağlantılı ‘Tilki’ lakaplı eski ev arkadaşı olduğunu söylemişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tespitlerine göre ‘Tilki’ lakaplı kişi Atalay Candelen’di. ByLock’tan çıkan ‘Tilki’ lakaplı Atalay Candelen’in adı, ‘kirli kaset kumpası’ soruşturmasında da sıkça geçiyor.

TİLKİ VE BAYINDIR ORTAK

Soruşturmada firari işadamı İbrahim Faruk Bayındır’ın şirketleri mercek altına alındı. Buna göre; Bayındır, Sindel Havacılık Anonim Şirketi, Tarkim Global Havacılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Altın Havacılık Eğitim Hizmetleri A.Ş, Havacılık Teknik Anonim Şirketi, Tarkim Uçuş Eğitim, Uçak Bakım Onarım Limited Şirketi ve Beejet Havacılık Şirket’lerinin ortağı ve yetkilisi gözüküyordu. Bayındır, Borajet’in de eski ortağıydı.
Soruşturma dosyasında Tilki lakaplı Atalay Candelen ile İbrahim Faruk Bayındır’ın ortaklığına da dikkat çekiliyor. Her iki isim, kayıtlara göre Tarkim Global Havacılık Sanayi A.Ş’nin ortağı.

FETÖ’YLE BAĞLANTILAR

Atalay Candelen, Baran Tarım ve Hayvancılık Sanayi Tic. A.Ş., tasfiye halindeki AHG İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi, Base Bilgi Teknolojileri Limited Şirketi, Sarıçay Resurant İşletmeciliği ve Ticaret Limited Şirketi, Kayacar Grup Proje Yapı ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi ile Datalink Ltd. Şirketi’nin ortağı ve yetkilisi durumunda.

Bu şirketlerden, Baran Tarım ve Hayvancılık Sanayi Tic. AŞ.’nin Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Akyar’ın Bank Asya’nın ortaklarından olması, yine şirket ortaklarından Recep Uzunallı Zaman gazetesinin eski genel müdürlerinden, İlhan İşbilen ise AK Parti eski milletvekili ve FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu olan bir isim. Dosyada, İbrahim Faruk Bayındır ortağı Atalay Candelen ve diğer ortaklık ilişkilerinin FETÖ’ye uzanan bağlantıları ekonomik ilişkiler çerçevesinde bu şekilde ortaya konuluyor.

ORTAKLAR

Ankara Başsavcılığı’nın ‘kaset kumpası’ soruşturmasında İbrahim Faruk Bayındır’ın FETÖ bağlantıları incelenirken, ‘Tilki’ Atalay Candelen’le ortaklıkları da kayıtlara geçti. Her iki isim, Tarkim Global Havacılık Sanayi A.Ş.’nin ortağı. Bayındır, kaset soruşturmasından firarda. Candelen için de ByLock soruşturmasında yakalama kararı var.

'HIRSIZLAR' POLİS ÇIKTI OLAY KAPANDI

Kirli kaset kumpası kuran İstihbaratçı polislerin, ‘hırsızlık’ şüphesi ile meslektaşlarına yakalandıkları ve karakolluk oldukları iddiası daha önce Sabri Uzun’un ‘İn’ adlı kitabında ortaya atılmıştı. Bu olayın ayrıntıları da ortaya çıktı. 8 yıl gizli kalan, tutanak bile düzenlenmeden serbest kalan ‘kirli kaset kumpasçısı istihbaratçılar’ aleyhindeki deliller ise, 155 polis telsiz kaydı, o gün karakolda olaya şahitlik eden diğer polisler ve kumpasçı polislerin telefonlarının HTS kayıtları oldu.

23 Temmuz 2008 gecesi Süleyman Biroğul ve işadamı Yusuf Ziya Yağmur, Kızılay’daki bir cafeden birlikte çıktı. İşadamı Yusuf Ziya Yağmur, Turan Güneş Bulvarı’ndaki işyerinin ışıklarının yandığını fark etti. Kapıda duran bir kişi de etrafı kolaçan ediyordu. Yağmur, 155 polis ihbar hattını aradı. Saat 01.28’di. O günkü kayıtlara göre ihbarı H. Yiğit adında bir polis memuru aldı.

PKK PEŞİNDEYİZ DEDİLER

Çevredeki ekiplere hırsızlık ihbarı haber verildi. 5 dakika içinde olay yerine gelen ekipler, ellerinde alet çantaları ile kaçan 3 kişiyi yakaladı. Yakalanan kişiler polis olduklarını söyledi, kendilerini yakalayan meslektaşları şaşkındı. Yine de yakalananlar, Yıldızevler Polis Merkezi’ne götürüldüler. Karakola meslektaşlarının gözetimi altında giren ‘kumpasçı polisler’ kimliklerini göstererek İstihbaratçı olduklarını söylediler. Savunmaları hazırdı, PKK ile ilişkili bir işadamının işyerinde çalışma yapıyorlardı. Meslektaşları tutanak tutarak durum tespiti yapmak istedi. İstihbaratçı polisler ise buna engel oldu. Karakolun içinde polisler arasında başlayan tartışma, üst düzey polis şeflerinin karakola gelmesiyle sonlandı. ‘Kumpasçı polisler’ hakkında tutanak tutulmadı. Olay anında kapatıldı.

TV’YE GİZLİ KAMERA

8 yıl boyunca gizli kalan bu olay, tüm ifadelerinde ‘kumpas’ iddialarını reddeden polisler için dosyaya giren en büyük delilerden biri oldu. O gün yaşananları ise Yıldızevler Polis Merkezi Amirliği’ndeki, istihbaratçı polisleri yakalayan polis memurları Ferhat Y., Aziz D., Duran G., Lütfü İ. tüm çıplaklığı ile anlattı.

Olay yerindeki polislerin bıraktığı izler sadece kendilerini yakalayan meslektaşları değildi. Şüpheli polislerin HTS raporları da 23 Temmuz 2008’de, işyerindeki televizyonun içine gizli kamera yerleştirmek istedikleri Yusuf Ziya Yağmur’un adresini işaret ediyordu. O gece, yakalanan polisler Deniz Baykal’dan, MHP’lilere, bürokratlardan bankacılara kadar kurulan kumpaslarda rol oynayan istihbaratçı polislerdi.

HÜRRİYET 12TEMMUZ'DA YAZMIŞTI

Hürriyet Washington muhabiri Tolga Tanış, 12 Temmuz 2015’deki yazısında, İtalya merkezli ‘Hacking Team’ adlı bilgisayar korsanlığı şirketiyle Emniyet Genel Müdürlüğü arasında yapılan anlaşmanın ucunun 2011 seçimleri öncesi MHP yöneticilerinin istifasıyla sonuçlanan kaset sürecine uzandığını yazmıştı. Tanış, yazısında şirkete emniyet adına ödeme yapmak için kurulan şirketlerin sahibi Atalay Candelen’in MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin kaset skandalı sonrası suçladığı işadamı İbrahim Faruk Bayındır’ın ortağı olduğunun da altını çizmişti. Hürriyet

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)