Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
TL, geçen hafta ABD tahvil faizlerindeki sert yükseliş sonrası 2021 yılındaki tüm kazançlarını geri verdi. 6,85 altına inen dolar kuru, küresel piyasalarda yaşanan gelişme sonrası 7,45 üzerine çıkarken aynı zamanda Ekim 2020'den bu yana en sert yükselişi yaşadı.
Türkiye ekonomisinin son çeyrek performansı belli oldu. Türkiye 2020 yılının son çeyreğinde, yüzde 5,9'luk büyüme kaydetti. Böylece Türkiye'nin 2020 yılı tamamında büyüme performansı yüzde 1,8 olarak gerçekleşti. Türkiye'nin son çeyrekte yüzde 7 civarında büyümesi bekleniyordu.
Dolar/TL, yeni haftanın ilk gününde büyüme verilerinin ardından 7,32-7,33 bandında hareket ediyor. Geçen haftanın son 2 gününde 9,10 seviyesine kadar tırmanan euro/TL ise 8,86'da seyrediyor.
Piyasalarda bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetimindeki kabine toplantısı ve çarşamba günü açıklanacak enflasyon verileri izlenecek.
İnfo Yatırım FX tarafından hazırlanan forex bülteninde, “Geçtiğimiz hafta kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler ile 7.48 seviyelerini test eden USDTRY paritesi haftayı 7.40 seviyelerinde kapatmıştı. Bu hareketlenmeler ile birlikte TL, dolar karşısında geçtiğimiz haftayı yüzde 6’nın üzerinde değer kaybı ile kapattı. Amerika kanadında tahvil getirileri küresel bazda hareketliliği artırırken, bu hareketlilik gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde baskı oluşturdu. Geçtiğimiz hafta TCMB TL zorunlu karşılık oranlarında her vadede 200 baz puan artış yoluna gittiğini açıklamıştı. Bununla beraber Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan son günlerde gündemde olan döviz rezervlerini kurdaki dalgalanmayı önlemek için kullandıklarını açıkladı. Yeni haftaya ise TL kanadı hareketli başlayacak. Piyasalar 10.00’da yurtiçinden gelecek olan büyüme verilerini izleyecek. Bununla birlikte aynı saatlerde yine yurtiçinden gelecek olan İmalat PMI verisi TL varlıklarında volatilitenin artmasına neden olacak. Yeni haftanın ilk işlem gününde USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 7,50260 – 7,61028 – 7,74281 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 7,30079 – 7,20769 – 7,10116 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir” deniliyor.
Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan analizde, “Dünyada güçlenen enflasyon beklentileri ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen yukarı yönlü hareket gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde baskı yaratırken, Dolar/TL kurunda da geçen hafta sert hareketlere neden oldu. Önemli seviye olarak takip ettiğimiz 7.30 seviyesinin üzerinde kalındığı sürece, kısa vadede TL üzerinde baskı sürebilir. 7.50-7.55 bölgesi yukarıda ilk direnç olarak izlenmelidir. Bu hafta içeride büyüme, enflasyon ve PMI verileri ile hazine nakit dengesi izlenecek" diye belirtildi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.