Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İngiltere basını, kendi eşi ve çocukları dahil en yakınlarını dahi kandırarak yıllarca farklı kimliklere bürünen ve 4,5 milyon sterlinlik vurgun yapan Jody Oliver isimli dolandırıcının hikayesini manşetlere taşıdı.
38 yaşındayken kendisini 30 milyon sterlinlik servete sahip British Airways pilotu olarak tanıtan, Notting Hill’de villası ve Rolls-Royce’u olduğunu söyleyen adamın o dönemki nişanlısı, Oliver’in bir gün aniden ortadan kaybolduğunu anlattı.
İngiliz Sunday Times gazetesi, Oliver’in 20 yılda 7 farklı kimlikle polis, tekne kaptanı, emlak kralı, araba eksperi ve eski Başbakan Boris Johnson’ın yakın arkadaşı kimliklerine bürünüp en yakınlarını bile dolandırdığını yazdı. Haberde, Jody Francis Oliver’in aslında 45 yaşında üç çocuklu, evli ve işsiz bir adam olduğunun anlaşılmasının ardından yakayı ele verdiği ve hapse atıldığı kaydedildi
Oliver geçen ay dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarından 6 yıl hapse mahkum olmuştu. Polise dahi yalan söyleyen ancak sonunda yakalanan Oliver’ın hesabında sadece 351 sterlin olması herkesi şoke etti.
Yıllarca farklı kimliklerle gezen Oliver’in arkadaşları da, adamın gerçek kimliğini öğrendiklerinde şok geçirdiklerini söyledi.
“Her zaman çok şık giyinir ve pahalı saatler takardı”
Yoksul bir ailede büyüyen ve iş hayatına araba satıcısı olarak başlayan Oliver’in “mükemmel rol kabiliyetiyle” tanıştığı bazı ünlü isimleri bile sahte anlaşma vaadiyle dolandırdığı ortaya çıktı. Bir dönem Oliver’in yanında çalışan Laura Colvin, “Her zaman çok şık giyinir ve pahalı saatler takardı” dedi.
Sürekli kimlik değiştirdi
Babasının Monaco’da kumarhanesi olduğunu söyleyen, masasında eski İngiltere başbakanlarından Margaret Thatcher'ın cenaze töreni davetiyesini bulunduran Oliver’in sürekli yalan söylediği ve yakınlarını hediyelere boğarak geniş bir ağ kurduğu ifade edildi.
Sürekli kimlik değiştiren ve farklı şirketlerin sahibi olduğunu söyleyen Oliver’in 2011’de tanıştığı erkek arkadaşı Rhys Burgess’i de bekar olduğunu söyleyip kandırdığı ortaya çıktı.
Sunday Times, Oliver’ın 2016’da kayınpederini bile hesabının çalındığını söyleyerek kandırdığını ve ondan 105 bin sterlin para aldığını yazdı. David Hawkes, gerçeği öğrendiğinde damadını polise ihbar ettiğini söyledi. (Sözcü)
Erdoğan'ın sesini taklit eden dolandırıcıya ilişkin ayrıntılar belli oldu
134 milyonluk liralık çalıntı heykel Türkiye’ye dönüyor
Ünlü Youtuber anne, çocuk istismarı suçlamasıyla tutuklandı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.