Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FİNANSGUNDEM.COM
Türkiye’nin geleneksel yatırım araçlarından altının yastık altından çıkarılıp ekonomiye kazandırılması amacıyla yürütülen çalışmalarda bankacılık sektörü ile kuyumcular arasındaki ilk işbirliği İş Bankası ile Gülaylar Kuyumculuk Grubu arasında gerçekleştirildi.
İş Bankası ve Gülaylar Kuyumculuk Grubu’nun başlattığı işbirliği ile “Kuyumcularda Altın Buluşmaları” kapsamında fiziki altın toplama hizmeti verilecek. İlk etapta İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Kocaeli, Konya ve Mersin illerinde bulunan 35 noktadaki Gülaylar mağazalarında başlayacak olan bu hizmet, yeni işbirlikleri ile ülke geneline yaygınlaştırılacak.
İş Bankası’nın bu yeni hizmeti ile fiziki altını olan yatırımcılar, altınlarını MaxiPara Altın Kart ile Gülaylar mağazalarından anında İş Bankası Altın Mevduat hesaplarına aktarabilecek. Bireysel yatırımcılar bu yolla kaybolma ve çalınma riski olmadan altına yatırım yapma imkânı bulurken, yastık altı olarak tanımlanan altınlar da ekonomiye katılmış olacak.
Yastık altındaki altınlar MaxiPara ile ekonomiye katılacak
Fiziki altın yatırımlarını çalınma ve kaybolma riski olmadan sürdürmek isteyenler, İş Bankası şubelerinden alacakları MaxiPara Altın Kart ile fiziki altınlarını anlaşmalı kuyumculara götürerek, mağaza yetkililerince hesap edilecek saf altın miktarını anında karta tanımlanmış Vadesiz Altın Mevduat hesaplarına aktarabilecek.
İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Erdal Aral, basın toplantısında yaptığı konuşmada, İş Bankası ve Gülaylar arasındaki işbirliğinin Türkiye'de ilk olma özelliği taşıdığını belirterek, “Kuyumcularda Altın Buluşmaları hizmetimiz teknolojik alt yapımızın yaratıcı, pratik ve güvenli bir şekilde kullanılmasıyla ortaya çıkmıştır” dedi. Altının fiziki olarak tutulması yerine, çalınma ve kaybolma riski olmadan güvenle altına yatırım yapılmasını sağladıklarına dikkat çeken Erdal Aral, diğer yandan fiziki altınların kaydileştirilmesi sayesinde büyümenin finansmanına ve tasarruf eğilimi artışına büyük katkı sağladıklarını söyledi.
İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Erdal Aral altın bankacılığına gösterilen ilgiyi ve altının ülkemizin tasarruf kültüründeki önemini şöyle anlattı:
“BDDK verilerine göre, 2010 yılının Haziran ayında bankaların toplam altın mevduat hesapları 22 ton iken 2012 yılının Haziran ayında söz konusu büyüklük yüzde 713 artarak 179 tona ulaştı. Aynı dönemde Bankamız Altın Mevduat Hesabı yüzde 1.052 artarak sektörün üzerinde büyüme göstermiştir. Anılan dönemde Altın Mevduat Hesabı bulunan müşterilerimizin sayısı ise yüzde 600 artış kaydetmiştir. Bu yılın ilk 6 aylık sonuçları itibarıyla altın mevduat hesapları büyüklüğümüzün değeri 2,6 milyar TL’ye ulaşmış ve Bankamız sektörde lider banka konumuna yükselmiştir” dedi.
Altına güvenli yatırım
Altının yatırımcılarını uzun vadede risklerden koruyan güvenli bir liman olması özelliğiyle her dönem ilgi gören bir yatırım aracı olduğunu hatırlatan Erdal Aral, “Ancak geleneksel altın yatırımı, altının fiziksel olarak elde tutulması şeklinde olduğu için, yatırımcılar çalınma ve kaybolma riskine de maruz kalmışlardır. Bu nedenle İş Bankası olarak altına güvenle yatırım yapmak isteyen herkesi, altınlarını "Altın Buluşmaları" düzenlenen Şubelerimize veya Gülaylar Mağazaları gibi anlaşmalı kuyumcularımıza getirmeye davet ediyoruz. Banka olarak hedefimiz, bankacılığın her alanında olduğu gibi altın bankacılığında da öncü konumumuzu korumaktır” dedi.
Gülaylar Kuyumculuk Grup Başkanı İlhan Gülay da basın toplantısında yaptığı konuşmada İş Bankası ile yürüttükleri proje ile Türkiye genelindeki mağazalarında Altın Buluşmalarına başlamış olmaktan çok mutlu olduklarını belirterek, “Bu iş birliği sayesinde İş Bankası ve Gülaylar müşterileri fiziki altınlarını güvenle saklamak ve kesintisiz olarak hizmet almak imkânına kavuşmuş olacaklar. Müşterilerimiz, özel altın günlerini beklemek durumunda kalmayacak, Gülaylar uzmanlığı sayesinde yastık altı altınlarını gerçek değerinden mevduata çevirme imkânına sahip olabilecekler” dedi.
İş Bankası ile Gülaylar işbirliği ile 2012 yılı sonuna kadar 4 bin yatırımcıdan 1 ton altın, 2013 yılı sonunda ise 20 bin yatırımcıdan 5 ton altın toplanması hedefleniyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.