BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBürokratlar iş arıyor!----

Bürokratlar iş arıyor!

Bürokratlar iş arıyor!
02 Aralık 2011 - 08:19 www.finansgundem.com

666 uğursuz geldi, süper bürokratlar iş aramaya başladı

Dünya üzerindeki milyonlarca insan ‘666’ sayısının uğursuzluk getirdiğine inanır. Ülkemizdeki bazı bürokratlar da 2 Kasımda yürürlüğe giren 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yi görünce “acaba” demekten kendilerini alamadılar. Özellikle de BDDK, EPDK, SPK ve Rekabet Kurumu çalışanları.. Çünkü yeni düzenleme ile artık bu kurumlarda görev alacak bürokratların maaşları düşürülüyor, mevcut çalışanların özlük haklarına ciddi bir darbe vuruluyordu.
Hatırlanacağı üzere Ak Parti seçimlerden hemen sonra önce ilgisiz bir KHK ile Üst Kurulların idari bağımsızlığını ortadan kaldırdı. Ardından yine bir KHK ile bu kurumların mali bağımsızlığı yok edildi. Böylece kurulları diğer devlet kurumlarından ayıran en temel özellik olan ‘İdari ve mali özerklik’ tarihe gömülmüş oldu.
İşin ilginç tarafı Üst Kurullar genel bütçeden hiçbir şekilde pay almıyor; bilakis elde ettikleri gelirlerin önemli bir bölümünü yılsonunda Hazine’ye devrediyorlar. Dolayısıyla devlete hiçbir şekilde yük getirmeyen kurumların mali özerkliklerini ortadan kaldırmanın devlete teknik açıdan hiçbir katkısı yok.
Bir Üst kurul çalışanı “Daha önce gelen iş tekliflerini kibarca reddediyordum. Ama artık ciddi anlamda değerlendiriyorum. Çünkü Üst kurullar artık kariyer meslek sınıfından çıkarıldı. Artık uzman olarak çalışan bir personeli, ‘gel seni daire başkanı yapayım’ deseniz adam ya reddeder ya da istifa eder. Çünkü yeni düzenlemeyle daire başkanlarının maaşları uzmandan daha düşük hale getirildi” dedi.
Bir başka BDDK çalışanı ise şunları aktardı: “Üst Kurullarda çalışan personelin önemli bir bölümü Türkiye’nin saygın üniversitelerinden mezun. KPSS’de çok yüksek puan almış, yapılan yazılı ve sözlü sınavlarda yüzlerce kişiyi geride bırakmış kişiler bunlar. Nitelikleri normal memurların oldukça üzerinde olan bu kişileri 2-3 bin lira bandına mahkum etmek ne kadar adildir? Bunu bir düşünmek lazım” 
UFUK ŞANLI  -  VATAN

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet şimşek03 Aralık 2011 00:18

    hükümetin yapmaya çalıştığı şey çok açık. üst kurulların başarısı ortada. bürokratlara saygı duymayan, adam yerine koymayan bir başbakandan başka bir şey beklenemezdi zaten. şöyle düşünün kendi iradesinin bırak üstünde, sağında solunda önünde arkasında başka bir irade tanımayan, bakanları bile normal devlet memuruna çevirmiş bir zihniyetten başka ne bekliyoruz ki?