BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBurgan Bank'ın hedefi krediler----

Burgan Bank'ın hedefi krediler

Burgan Bank'ın hedefi krediler
17 Nisan 2013 - 07:29 www.finansgundem.com

Adı Burgan Bank olan Eurobank Tekfen’in yeni hissedarı kredilerde yüzde 50 büyüyecek

Nisan 2012’de Eurobank Tekfen’in tamamını satın alan Kuveytli Burgan Bank, Türkiye’de yeni şube açmadan kredilerini yüzde 50 oranında büyütecek.
Milliyet'ten Kadife Şahin'in haberine göre, Kuveyt Emiri ailesinin de hissedarı olduğu banka Türkiye’de hızlı bir marka değişikliği yaparak Burgan adıyla faaliyet gösteriyor. Burgan Bank Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erten, bu marka değişikliğinin bankada bir sıkıntıya neden olmadığını söyledi. Eski iki ortağın tüm hisselerini satmaları nedeniyle yeni sahip Kuveytli Burgan Bank’ın hızlı karar alarak marka değişikliğine gittiğini belirten Erten, “Türkiye dahil beş ülkede faaliyet gösteren grup diğer ülkelerde kendi adıyla faaliyet göstermezken Türkiye’de kendi adıyla yatırım yaptı. Bunun nedeni Türkiye’ye duyduğu güven ve Türkiye’ye olan beklentisidir” dedi.
Mehmet Erten, bankanın stratejisi hakkında şu bilgiyi verdi:”Grubun sahipliğinin şu anki Kuveyt Emiri’nin büyük oğuluna kadar giden bir yapısı var. Türkiye ile birlikte beş ülkede iştirakleri olan bir grup. Türkiye’de ilk defa eski adı Eurobank Tekfen olan bankanın tamamını satın aldılar. Bugünkü stratejileri ise en azından bu yıl mevcut şube ağımızı çok fazla değiştirmeden mevcut şube ağıyla verdiğimiz hizmet ve işlemleri artırarak hacimsel büyüklüklerimizi önemli oranda artıracağız. Ticari ve kurumsal faaliyetlerimizi devam ettirirken bir yandan da Eurobank Tekfen zamanında başlattığımız bireysel tarafta da daha seçici ve daha özel ürünlerle faaliyet göstermek istiyoruz. Bireysel müşterilere ve küçük şirketlere, KOBİ’lere hizmet vereceğiz.”
Burgan Bank Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erten, sorularımızı yanıtladı.
Yeni hissadarın eskisinden farkı nedir?
Bu yıl yeni hissedar Türkiye’yi biraz daha tanıyacak ve birlikte iş yapma uyum sürecimiz tamamlanacak. Bu altı ayda oturur. Eski Yunanlı ortağımızın ülkesinin içinde bulunduğu durumun getirdiği dezavantaj vardı. En azından uluslararası piyasalarda fon sağlarken Yunan riski nedeniyle sıcak bakmıyorlardı. Kuveytli hissedarın gelmesi bu algıyı değiştirdi. Bu algı değişikliği uygun şart ve vadelerde kaynak bulma olanağı sağlayacak.
Sektörde nasıl rekabet edeceksiniz?
Avrupa’da yaşanan ekonomik sıkıntılar ve resesyon nedeniyle bizim iş yaptığımız ticari müşterilerimiz yeni pazarlara bakıyorlar. Kuzey Afrika, Körfez ülkeleri ihracat için ciddi alternatif oldular. Dış ticaret işlemleri açısından Türkiye’deki şirketler için bu ülkeler önemli alternatif oldular. Bu ülkelerde varlığı olan bir bankanın Türkiye’ye gelmesi bu şirketler açısından etkili olacak. Bizim açımızdan da şirketlerin bu pazara girişinde rol oynamak çok önemli bir hizmet.
Sektörde artan bir rekabet var. Bir kredi kartında 60 şube ile rekabet etmeniz mümkün değil. Bizim gibi bankaların daha iyi hizmet sunacakları pazar ve işlem türleri yaratmaları gerekiyor.
Başta Irak ve Cezayir olmak üzere Ürdün, Tunus, Libya ve Kuveyt’e yönelik hizmet vermek istiyoruz. Bu pazarlarda sunacağımız ürünlerde orada var olmanın getirdiği avantajları kullanacağız.
‘Hızlı marka değişikliğinden dolayı bir sıkıntı yaşamadık’
Hissedar ve marka değişimiyle birlikte ne oldu?

Markamızdan ilk defa Tekfen markası çıkmış oldu. Eski iki ortak Tekfen ve Eurobank hisselerini sattılar. Eski markamız iki eski ortağın varlıklarını yansıtan bir markaydı. Sahiplikte eski iki ortak olmadığı için satın almadan sonra onu muhafaza etmek mümkün olmadı. O nedenle çok hızlı bir şekilde markayı değiştirdik.
Burgan da hızlı marka değiştiğiyle Türkiye’ye olan güvenlerini ve buraya yönelik beklentilerini ortaya koymuş oldu. Diğer iştiraklerindeki farkı bu oldu. İlk defa Türkiye’de kendi isimleriyle faaliyete başladılar. Marka değişikliğini hızlı yapmamızın arkasındaki nedenlerden biri de Yunanlı ana ortağın ve Tekfen’in satış kararından sonra geçen sürede yaşanan belirsizliktir.
Bunun marka üzerindeki etkisini daha fazla uzatmamak için bir karar aldılar ve hızlı bir değişime gittiler. Markamız ocak ayında tüm şube ve genel müdürlükte değişti. Şu anda bu marka değişikliğinden dolayı yaşadığımız bir olumsuzluk söz konusu değil.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)