<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBülent Arınç'tan önemli açıklamalar----

Bülent Arınç'tan önemli açıklamalar

Bülent Arınç'tan önemli açıklamalar
10 Şubat 2014 - 22:08 www.finansingundemi.com

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklamalarda bulundu

Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı.

İşte Arınç'ın açıklamalarından satır başları...

-(Today's zaman muhabirinin sınır dışı edilmesi) Basın çalışanının Türkiye'den ayrılması gündemdeki bir konu. Cuma günü Perşembe akşamından başlayarak çalışma yapmak üzere gitmiştim. Bütün günü dolduran bir konuyla karşı karşıyaydım. Oradaki mesajlarıma arkadaşlar dikkat etsinler dedim. Ayrıca akşam bir mülakatım olacaktı akşam konuşacaklarımı sabah konuşmamam gerekir. Basın müşavirime ısrarla bugün soru almayacağım dedim. Birbirimizin hukukuna riayet etmemi kazım. otele gittim hem namaz kılıcam üzerimi değiştireceğim akşam yemeğine katılacağım. Otelin odasının kapısını açınca barikat gördüm. Kendisini 'Dış edilen birisi var' diye söze başladı. Ben soru sorulmamasını o gün rica etmişsem basına düşen nezaketsizlik değil. O sorar siz nasıl cevap vereceksiniz? Ama bazen abuk sorulara sabuk cevaplar verilebilir. Ben 5 yerde konuşuyorum bir daha sormanın alemi olmamalıydı. Ben basın mensuplarının sorularına açığım. Basından kaçan bir insan değilim. Ama sabah 9'da ilan etmişm 5 yerde konuşma yapacağım diye. Buna rağmen otele odasının önüne gelip barikat kurmanın gereği yok. 

-Bu arkadaşımız Azerbaycan uyruklu. Türkiye'den bir hanımefendiyle evlenmiş. Buna rağmen çalışma müsaadesi alabilir. Azerbaycan'dan geliyor ama Türk gazetesinde çalışıyor. 31 Aralık 2013'e kadar sorun yok. Bu tarihten sonra uzatılmayacağını söylemişler. Hollandalıya da aynı şey söylenebilir. 31 Aralık'ta Türkiye'yi teerk etmesi gerekmesine rağmen Türkiye'de bulunmaya devam etmiş. Süresi bitmiş bittikten sonra bildirim yapılmış 2 ay daha çalışmaya devam edilmiş sınır dışı yapılmış. Tweetlere gelince bunlardan dolayı bir işlem yapıldığını bilmiyorum. 

-O arkadaşa şunu söylüyorum: O tweetleri kendi ülkenizde kendi Başbakanınız için atabiliyor musunuz? Tweet attığından dolayı değil ama attığı tweet suç sayılıyorsa herkes için geçerli bir husustur. 

-(Paralel devlet soruşturması) Böyle bir soruşturma mevcut değildir. Ama her kurum adli ve idari soruşturma yapabilir. Biz sadece 4 tane mülkiye müfettişinin Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bir idari soruşturma yaptığını biliyorum. Yaygın bir soruşturma değil. 

-(Paris cinayetleri) MİT açıklama yaptı. Bunun düzmece olduğunu, kurum içerisinden dışarı sızdırıldığını kabul etti. Fevkalade yanlış, tehlikeli bir belgenin üretilmesi Türkiye'deki bazı görevliklerini hukuk dışında ne kadar çıkabileceklerini gösteriyor. Devlet içinde kümelenmiş insanların da varlığının tespit edilmesi Türkliye'nin temizlenmesi bakımından önemlidir.

-(Adana durdurulan TIR) Gerekli güvenlik önlemeleri daha ciddi şekide alınacaktır. 

-(HSYK düzenlemesi) HSYK'yı da içine alna bir kanun değişikliği vardı. Adalet akademisiyle iligli kısım bitirilmiş anayasa değişikliği de yapılabilir diye beklenmişti. TBMM gündemine bugünlerde gelir mi gelmez mi bilmiyorum. Anayasa değişikliği olmayacaksa HSYK'daki değişiklik mutlaka olacak demiştik. 

-(İsrail'le tazminat görüşmeleri) Prensip noktasında anlaşmamız var. Görüşmeler Mart ayından bu yana devam ediyor. İsrail'le henüz imzayı atmadık. 

-(Dinlemeler) Dinlemelerin ifşa edilmesi kanuna uygun değil. Eğer yasal dinlemerse bunun belli süresi vardır. O süre içinde suç teşkil eden eylem olursa savcılık soruşturma açar. Soruşturmanın gizliliği esastır. Bir gazete veya televizyonun satıışıyla ilgili Başbakan birileriyle görüşüyorsa, teşvik ediyorsa hukuki tasvibinin nasıl yapılacağına savcılar karar verir. Hatta gazeteler çıktı bununla ilgili. 1. sayfalarından yayınlıyorlar. Bunların ilan edilmesi çok vicdani değildir. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yaralı bir iktidarla gitmek birilerinin gözünü karartmıştır. Bu tapeleri okudum tabii, biraz da dinledim. Burada bir gazete veya televizyonun satışıyla ilgili olarak Başbakan birileriyle konuşuyor ve onları yönlendiriyorsa, teşvik ediyorsa, bu alım satım bedelinin de bir şekilde bazılarından toplanması şeklinde eğer bir havuz oluşturmak veya bir fon oluşturulması düşünülmüşse bunun hukuki tavsifinin nasıl yapılacağına savcılar karar verir. Suç vasfı veya suçun hukuki tavsifi mümkündür. Eğer burada sadece böyle bir konuşma geçti ve bu kanunlara göre de suç sayılmıyor, sadece etik bakımdan, ahlaki bakımdan hoş görülmüyorsa bunun da geleceği elbette hukuk içerisinde bulunulabilir.

ŞIK BULMAM

Ben doğrusu böyle bir şeyin olmasını, olabileceğini, bir kısım insanların yönlendirilmesini, bir gazetenin satışında veya alışverişinde birilerinin aracılık etmesini doğru bulmam, hoş karşılamam, şık bulmam. Ama nedir, ne değildir, eğer bunlar bir soruşturmaya konu olacaksa gizlilik içinde yapılmalı ve sonucunda kamuoyu ya takipsizlik olarak ya da iddia edilen kişilerle ilgili bir suç varsa o suç kapsamında da bunun değerlendirildiğini hepimiz görmeliyiz. 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • o tweetler?11 Şubat 2014 06:45

    kendi başbakanına atar mı bilemem ama Azerbaycanla aynı demokrasi sınıfında mıyız? belki orada atamaz ama burada atabilmeliydi. çok yazık ediyoruz çook.