BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBUGÜN ADABANK'A O FİYAT VERİLMEZ ----

BUGÜN ADABANK'A O FİYAT VERİLMEZ

BUGÜN ADABANK'A O FİYAT VERİLMEZ
03 Mayıs 2009 - 12:37 www.finansgundem.com

Adabank'ı TMSF'den satın alan inşaat şirketi Sinpaş'ın sahibi Avni Çelik, 'Adabank'a o gün 57 milyon dolar verdik, bugün olsa o fiyat verilmez' dedi.

Bir kere söyledim. Geri dönemem. Hem herşeyi yapan olamazsınız! Neticede finansmanın içinde olmak istiyorduk, Adabank ile bu olacak. Ben bir malı almak için girerim ve almak istiyorsam da yarışırım. O gün Adabank'ın fiyatı 57 milyon dolardı, verdim, aldım Sabah/ Şelale Kadak * İhtisaslaşmaya bu kadar önem veriyorken ve başka bir alanda olmak istemiyorken niye gidip de banka satın aldınız? Çünkü finansmanın içinde olmayı hep istiyorduk. Mesela finansal kiralama işindeydik. Ama bu işin içine 1 gün de ot tıkandı. Biz de banka satın almak istedik. Adabank'ın ihalesine girdik ve kazandık. * İyi ama o sırada ciddi bir kriz vardı, korkmadınız mı? Ben bir malı almak için girerim. Almak istiyorsam yarışırım. O gün fiyatı 57 milyon dolardı, verdim ve aldım. 'PİŞMAN DEĞİLİM' * Banka size geçmedi hala değil mi? 14 değişik kurumdan izin alınması gerekiyormuş. Yürüyor işler şu anda hangi aşamaya geldik tam bilemiyorum ama henüz bize geçmedi banka. * Bugün olsa, bu fiyatı verir miydiniz? Neticede her şeyin fiyatı ucuzladı. Bir de o günlerde sevineyim mi üzüleyim mi diye bir demeç vermişsiniz... Bugün olsa bu fiyat verilmez. Biliyorum. Dolar o zaman 1300'lerdeydi, şimdi 1600'lerde. Ama vazgeçmem söz konusu dahi olamaz. Bir kere söyledim, geri dönemem. Herşeyi yapan olamazsınız zaten. Neticede finansın içinde olmak istiyoruz. Konut sektöründeyiz ve finansman çok önemli. Düşünün ki sadece yaptığımız Bosphorus projesi 2 milyar dolarlık bir proje. Krizlerde finansmanın ne kadar önemli olduğunu çok daha iyi görüyoruz. O yüzden Banka satın aldığıma pişman değilim. Bankaya kızdım, çocuğun parasını doğru kurdan ben ödedim En unutamadığınız anınızızı anlatır mısınız? 1994 yılıydı. Yurtdışındaydım, para bozdurmak istedim. Bir bankaya girdim, tesadüf bu ya önümdeki çocuk da para bozdurmak istiyordu. 250 lira vermiş, döviz alacak. O kadar kötü bir parite uyguladılar ki canım sıkıldı. Bankaya kızıp, çocuğa döndüm. Paranı bana ver dedim ve ona doğru kurdan parasını ödedim. Tabii cep telefonu yok. Otele dönünce öğrendim. TL dolar karşısında 12'den 40 liraya çıkmış. Sonra en büyük kriz 2001'de yaşandı. Bunların hepsinde Sinpaş'ın ışıkları yanıyordu. Gürültü patırdı elbette vardı ama biz çalışıyorduk, sükunetle.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)