Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, bankadan bazı kurumsal firmaların da dahil olduğu bir mevduat çıkışı olduğunu, ancak çıkışın yarısından fazla da giriş olduğunu söyledi.
Beyaz, bu süreçte bir likidite sıkıntısı çekmediklerini ve dış kaynak kullanmadıklarını belirtti.
Beyaz, bu süreçte bankaya karşı "asılsız iddialar" ortaya atıldığını belirterek, "Banka yönetimine el konulacağı" iddialarına karşı ise, "Sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 14.8 olan bir bankaya hangi gerekçeyle el koyacaksınız?" dedi ve şunları söyledi:
"Ben bankama güveniyorum, yapımıza güveniyorum. Ben kendi üzerime düşeni kanunlar nizam ve bankacılık felsefeleri çerçevesinde yaparım. Sürekli denetlenen, hakkında bir tane olumsuz rapor olmayan bir bankaya karşı bugün bir aksiyon alınırsa, bunu ne Türkiye'ye ne de dünyaya izah etmek mümkün olmaz."
video##522##player
Beyaz, bankadan son bir ayda bir mevduat çıkışı olduğunu ancak rakamları veremeyeceğini belirterek, "Mevduat girişi ve çıkışı rakamsal olarak birbirini tam karşılamıyor, çıkış girişten daha fazladır. Ancak likiditemizi Fed'in tahvil politikasına göre ayarladığımız için likidite sorunu yaşamadık, dış kaynak kullanmadık. Biz 17 Aralık'tan beri isteyen tüm müşterilerimize parasını ödedik. Ancak çıkan paranın yarısından fazla mevduat girişi de oldu" dedi.
Mevduatlarını çekenler arasında bazı şirketlerin de olduğunu ifade eden Beyaz, "İstediler paralarını biz de verdik.
Ben bu şirketlerin yöneticilerinin kararlarını bugün itibariyle yargılayamam çünkü yarın yine bu şirketlerle çalışabilirim. Ticari hayat devam eder, yarın bu rüzgar geçer, yine yüz yüze bakacağız. Bugün birkaç kişinin kararıyla bu ilişkiler bitmez" diye konuştu.
Beyaz, mevduat çıkışıyla başlayan bu süreci iyi yönettiklerini belirterek, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile de görüştüklerini, devletin ilgili kurumlarının gerekeni yapacaklarına inandıklarını, otoritelerin söz konusu bu iddialara karşı aksiyon alması gerektiğini söyledi.
Beyaz, "Bir bankanın bu kadar iftiraya uğraması sistematik bir endişe oluşturabilir ve yabancı yatırımcıyı rahatsız edebilir" dedi.
ORTAKLAR ARASINDA CEMAATE YAKIN İSİMLER VAR
Beyaz, bankanın 300'e yakın ortakla kurulduğunu ve yarısından fazlasının borsada işlem gördüğünü hatırlatarak, "Halka açık kısmın yarısından fazlası da yabancıların elinde. Kurucuları içinde bu camiaya, cemaate yakın insanlar var. Ama sonuçta bu banka BDDK ve SPK'nın denetiminde bir kuruluş" dedi. Bankanın neden hedef alındığı sorusunu ise Beyaz, "Şu anda bankanın 185 tane kurucu ortağı var. Bunların içinde camiaya yakın isimler olabilir. İnsanlar hedef alınabilir" diye yanıtladı.
HEDEFLER
Bu yılın bankacılık açısından kolay bir yıl olmayacağı gerçeğine rağmen, 2014 hedeflerine ulaşacaklarını belirten Beyaz, bu yıl kredilerde yüzde 20, mevduatta (toplanan fonlarda) yüzde 18 ve aktiflerde yüzde 22 civarında büyüme planladıklarını belirtti.
Bank Asya'nın 9 aylık bilançosuna göre, 19.3 milyar TL toplanan fonu ve 28.5 milyar lira aktif büyüklüğü bulunuyor.
Beyaz, şu anda 281 olan şube sayısını üç yıllık projeksiyonda 500'e çıkarmayı hedeflediklerini kaydederek, bu yıl 30 yeni şube açacaklarını 500 kişiye istihdam sağlayacaklarını kaydetti ve ekledi:
"Piyasa koşulları uygun olursa, 5 yıl vadeli 500 milyon olara kadar sukuk ihracına çıkacağız. Suların durulmasını bekleyeceğiz. 500 milyon dolar ve 800 milyon lira civarında sukuk ihracı gerçekleştirme hedefimiz var."
Beyaz ayrıca, 1.5 yıl önce kurulan iştirakleri Asya Emeklilik'in 200,000 katılımcıya ulaştığını belirterek, bu yıl 150,000 yeni katılımcı hedeflediğini söyledi.
Batmak üzeryken yıkmaya çalıştıkları hükümet(hazine) bankanın elindeki tahvilleri alarak bankaya likide sağladı.
ananas karşılıgında koç gurubu para girişi yaptı galiba
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.