BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBu ülkede 15 dakikada bir 1 kişi milyoner oluyor----

Bu ülkede 15 dakikada bir 1 kişi milyoner oluyor

Bu ülkede 15 dakikada bir 1 kişi milyoner oluyor
10 Haziran 2024 - 17:03 www.finansgundem.com

Yeni Çin olarak kabul edilen Hindistan’da milyonerlerin sayısı hızla artıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Asya ülkesi Hindistan’da her 15 dakikada bir 1 bir kişi milyoner oluyor. Bunda, Hindista borsalarının üstün performansının da etkisi bulunuyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, son zamanların yükselen ekonomisi Hindistan, dünyanın en hızlı milyoner yaratan ülkesi olma yolunda ilerliyor.

Hindistan da potaya giriyor

MarketWatch’tan Brett Arends’in haberine göre, dünyada en fazla milyonerin bulunduğu ülkeler söz konusu olduğunda, olağan şüpheliler Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Almanya ve Çin hâlâ hakim durumda. Ancak Hindistan’ın da son dönemde hızla bu sıralamalarda yükseldiği gözleniyor.

Cap Gemini’nin en son yıllık Küresel Varlık Raporu’nda, ünyanın en kalabalık ikinci ülkesinde, geçen yıl milyoner sayısının rakiplerinden çok daha hızlı bir şekilde, yüzde12'den fazla arttığı ifade ediliyor.

Cap Gemini'nin tahminlerine göre, Güney Asya'nın bu yükselen ekonomik gücü artık en az 1 milyon dolarlık yatırım yapılabilir varlığa sahip 359.000 kişiye sahip bulunuyor. Bu, 10 yıl öncesine göre iki kattan fazla bir orana karşılık geliyor. Hindistan yalnızca geçen yıl 40.000 yeni milyoner çıkarmış durumda ve bu, yaklaşık her 15 dakikada bir ülkenin yeni bir milyoner yarattığını ortaya koyuyor.

Rakiplerinin hala gerisinde

Cap Gemini, yüksek net değer tanımının ‘birincil ikametgahı, koleksiyon eşyaları, sarf malzemeleri ve dayanıklı tüketim malları hariç, 1 milyon dolar veya daha fazla yatırım yapılabilir varlığa sahip kişi’ olduğunu söylüyor.

Hindistan, Asya'daki rakipleri Çin'in 1,5 milyon ve Japonya'nın 3,8 milyon yüksek net servete sahip kişisine kıyasla hala çok çok geride. Milyonerlerin sayısının geçen yıl yüzde 7'den fazla artarak 7,8 milyona çıktığı Amerika Birleşik Devletleri’nin ise bu sıralamada bir hayli ileride olduğu görülüyor.

‘Yeni’ Çin

Hindistan'ın hızlı yükselişi, ülkenin ‘yeni Çin’ olacağı iddiasını güçlendiriyor; bu, Hindistan’ın, Çin’in son 25 yılda yaptığını gelecek yıllarda yapabileceği anlamına geliyor.

Çin, bazı ölçütlere göre şu anda dünyanın en büyük ekonomisine sahip ve 30 yılı aşkın bir süre önce Sovyetler Birliği'nin çöküşünden bu yana ABD ve batıya yönelik ilk önemli jeopolitik tehdit olarak ortaya çıktı. 2002 gibi yakın bir tarihte Çin'in ekonomik üretimi, reel veya satın alma gücü cinsinden ölçüldüğünde, küresel ekonominin yaklaşık yüzde 8'ini oluşturuyordu. Bu, Hindistan'ın bugün açıkladığı rakamın aynısına karşılık geliyor.

Hindistan'ın yükselişi ABD ve müttefikleri için önemli bir haber çünkü bu, Çin, Rusya ve İran'ın büyüyen ittifakının dengelenmesine yardımcı oluyor. Kovid-19 salgınından bu yana Hindistan ekonomisi, bırakın ABD'yi, Çin'den bile önemli ölçüde daha hızlı büyüyor.

Finansal yükselişin öznesi

Küresel yatırımcılar ülkenin devam eden ekonomik büyümesine güvenirken Hindistan zaten büyük bir finansal patlamanın da öznesi konumunda bulunuyor. Geride kalan dört yılda Hindistan borsası ABD Doları cinsinden yüzde 150 oranında şaşırtıcı bir getiri elde etti; bu oran hem Nasdaq hem de S&P 500’ün toplam getirisinin yaklaşık iki katına karşılık geliyor.

Hindistan hisseleri bu hafta başında Başbakan Narendra Modi'nin son seçimlerde çoğunluğu elde edemediği haberi üzerine kısa bir süreliğine sarsıldı. Son dönemdeki dalgalı havaya rağmen Hindistan'ın referans BSE Sensex Endeksi’nin yıl boyunca şu ana kadar yaklaşık yüzde 4, bir yıl öncesine göre ise yüzde 20 oranında arttığı görülüyor. FactSet'in daha geniş Hindistan hisse senedi endeksinin ise bu yıl şu ana kadar yüzde 11, geçen yıla göre ise yüzde 40 oranında arttığı gözleniyor.

Hindistan'da Modi üçüncü kez başbakan

 

Hindistan'da genel seçimler: Başbakan Modi ipi göğüsledi

 

Hindistan'da elektronik ödeme devrimi

 

Hindistan yapay zekâya 1.2 milyar dolar ayırdı

 

Finans kuruluşları Hindistan büyüme tahminlerini revize etti

 

Tesla yatırım için Hindistan'dan ayrıcalık istiyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)