BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBu kış nerede, nasıl eğleneceğiz?----

Bu kış nerede, nasıl eğleneceğiz?

Bu kış nerede, nasıl eğleneceğiz?
02 Ekim 2016 - 09:16 www.finansgundem.com

Sosyal hayat hızla normale dönüyor, yeni mekan arayışları ve keşifleri devam ediyor. Peki ama bu kış İstanbul’da bizi neler bekliyor?

Nasıl turizmciler “Turist yok!” diye ağlıyorsa, sosyal hayat kuşları da “Nereye gitsek boş!” diye ağlıyordu kısa bir süre önceye kadar. Ne de olsa sosyal hayatın en önemli kuralı görmek ve görünmek. Bunu yaparken de biraz yeni insanlarla tanışmak, kaynaşmak, biraz da tanıdıklara yüzünü unutturmamak... Tabii bunlar yeni mekanlarda yeni yemekler ve yeni kokteyller eşliğinde olunca daha da iyi. Müziğe gelince, DJ’lerde imkanlar kısıtlı. Bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar isim var İstanbul gece hayatında. Dönüp dolaşıp en klasik haline gelmeyi başaran mekanda da, en yenide de aynı isimler karşımıza çıkıyor. Neyse ki yemek ve içki menüleri değişiyor. Tabii bir de öncelikler.

 Kabare atağı

Son dönemlerde Gizli Kalsın ile saklı mekanlar furyası başlamıştı. Mitte’den Goya’ya birçok mekan Gizli Kalsın’ın izinden gitti, kendi mekanlarının içinde gizli saklı alanlar yarattı. EmirganGroup, Lucca’nın izinden giderek başlamıştı La Boom’a, şimdi ise İstanbul gece hayatına haftanın her gecesi canlı müzik olan Gizli Kalsın’ı kazandırarak izinden gidilen mekan olmayı başardı.

Şimdi bir yenilikle daha karşımıza çıkıyorlar: La Boucherie Kabare. Levent’teki La Boucherie adlı restoranlarını yazın tatile çıkarmışlardı. Fransız şef Arthur Von Der Heyden’ın La Boom’daki bir tabağından yaratılan restorana kış için yeni sürprizler geliyor. Restoranın yanına yeni bir kabare yapılması planlanıyor, hatta kabarede sahneye çıkacak isimler bile belirlenmiş. Tabii Gizli Kalsın müdavimleri arasından seçilmiş bu isimler. Bir son dakika değişikliği olmazsa, Gizli Kalsın gibi İstanbul gece hayatında öncü olabilir.

Bu arada unutmadan, konseptleri ne kadar farklı olsa da, Anadolu Yakası’ndan da bir kabare atağı geldiğini duyuralım. Kadıköy ve Moda’nın son zamanlarda canlanan eğlence hayatına bir yenilik daha eklendi. Cemal Toktaş ve Nergis Öztürk’ün birlikte kurdukları kültür sanat yapım merkezi Taşra Kabare, Kadıköy’de yeni mekanına kavuştu. Kabare gösterilerinden akustik konserlere, tiyatro oyunlarından film gösterimlerine pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Taşra Kabare, İstanbul’un eğlence ve sanat hayatına yeni bir soluk getirme iddiasında. Açılışı dün akşam “Kel Şarkıcı” kabare oyununun prömiyeriyle yapıldı.

Yılın yükselen semti neresi olur?

- Cihangir: Gözler burada. Uzun zamandır hareket olmayan semtte Hazine’nin açılışı merakla bekleniyor. Yalıkavak’taki X Beach’ten sonra Topağacı’nda Grey’i açarak semte farklı bir kitleyi de getiren Tayfun Topal, şimdi de Cihangir’de yeni bir restoran-bar-kulüp açmaya hazırlanıyor. Hazine eski Leyla’nın yerinde. 

- Arnavutköy: Son dönemin yükselen semti olmaya devam ediyor, henüz bayrağı kaptırmıyor. Hudson’ın Etiler kalabalığı, Alexandra’nın kokteylleri, Lucia’nın partileri, daha sakin program isteyenlere Kavanoz’un minik bahçesi gibi seçenek çok.

- Topağacı: Kruvasan, Kruton, Grey ve Efendi’den sonra şimdi de Moro açıldı. Tapas ve kokteylleriyle öne çıkan mekanda yemek sonrasında da eğlence geç saatlere kadar sürüyor. Kozmonot, Efendi gibi geçen yılın parlayanları da devam ediyor. 

- Karaköy: Karaköy’deki değişimi başlatan Lal Dedeoğlu’nun Fransız Geçidi’ndeki Bej’iydi. Semtin yıldızını parlatan bir diğer yer ise Karabatak’tı. Daha sonra Bej ve Unter’in partileri, 10 Karaköy otelin Rudolph adlı şef restoranı ve tepesindeki barı, Colonie’nin Karaköy’e yeni bir kitle getirmesi, Ferahfeza’nın mezeleri ve şahane manzarası, Zelda Zonk’un barı, Gaspar’ın sokağa taşan eğlencesi, hemen karşısındaki Tamirci’de sabahlamak, Ops’un büyümesi ve Ops Passage ile bir üst lige çıkması, Vault Karaköy, The House Hotel’in Kasa Lokantası, Arda Türkmen’in restoranı Forneria, Ali Ocakbaşı, Karaköy Lokantası ve Maya ile süreç devam etti.

Geçen yıl listeye Mitte, Goya, Arda Türkmen’in modern meyhanesi Mükellef, ödüllü barmen Onurcan Gencer’li gastro-pub Finn, canlı müzikli Madeo, Unilife ekibinin mekanı Fosil, Candan Topdemir’in restoran-kulübü Cano eklendi. 

Daha sonra kapananlar da oldu. Şef restoranı Rudolph, Gradiva otel ve restoranı Zelda Zonk ve Didem Şenol’un çok sevdiğimiz restoranı Maya gibi.

Geçen akşam Karaköy Lokantası’na gittiğimizde şaşırdık, uzaktan Maya’nın ışıklarını görünce bir ümit kapladı içimizi. Sonra bir baktık, aynı yerde aynı dekorla yeni bir restoran açılmış: Nurdan. 

Şimdi, Karaköy’de yeni bir Türkçe müzikli mekan furyası başlıyor. Sess’cilerin ve Akın Balık’ın sahiplerinin Türkçe mekan için yer arayışında olduğu konuşuluyor.

Korunaklı olsun

Evet, eğlence artık sokaklara taşmıyor. Sadece güvenlik nedeniyle değil, çok göz önünde olmamak için de daha korunaklı mekanlar tercih ediliyor. İşte bu noktada Bomontiada ve Soho House kazananların başında. Bomontiada konumu itibarıyla sapa kalsa da Babylon Bomonti konserleri sayesinde öne çıkıyor. Soho House ise her ne kadar “Çoğu üye, üyeliğini yenilemiyor” dedikodularıyla gündeme gelse de “Back to School” partisiyle bir kez daha gördük, en baştaki ve birinci yaş günündeki kalabalık günlerine geri dönüş yapabiliyor. 

Final değişmiyor

Gecelerin finali belli: Klein ve Kloster’e gidenlerle, Gizli Kalsın’a ışınlananlar ikiye ayrılıyor. 

Life style yazarları ne dedi?

Onur Baştürk

- Etiler-Bebek kitlesinin elini eteğini çekmesiyle Karaköy eski günlerine geri döner. Yani daha az kalabalık, daha kendi halinde günlerine. Colonie yaz boyu kapalıydı. Kendini revize ederek yeniden açılıyor haftaya. Mitte de öyle. Her ikisi de Karaköy’ün popüleri. Mana, Bej ve Mükellef de iş yapmaya devam eder.

- Arnavutköy yükselen yer olmaya devam eder. Hudson, Alexandra ve Any ile. 

- Bebek ve Nişantaşı ise müdavim kafe ve barlarıyla istikrarlı, sürprizsiz, orta karar halini sürdürür.

- Peki Beyoğlu? Tam bir bilinmezlik. Tepebaşı tarafı Soho House’daki partilerle biraz haraketlenir, son bir umut.

- Bomontiada aslında tam kurtarılmış bölge. Babylon’u, yan yana konuşlanmış farklı yeme-içme mekanlarıyla.

Esin Övet

- “Şu semt popüler olur” demek yanlış olur. Güzel mekanlar var ama dağılmış durumda.

- En güzel eğlenceyi veren, en güzel müziği yapan kazanacak bu sene. Özellikle canlı müziğe yönelik bir tercih var. 

- Nişantaşı’nda Abdi, Sess, Barcod dikkat çeker. Cihangir’de açılacak Hazine şimdiden merak konusu.  Pera’da Opera bu sene atağa kalktı. Harbiye’de Klein yine çok tercih edilen mekanların başında gelir. Tarabya’da Gizli Kalsın yine adından söz ettirir.

Mert Vidinli

- Öncelikle bu yıl gece hayatı biraz daha güvenli alanlarda kalacak. Güvenli alanlardan kastım şu; Karaköy gibi bölgeler güvenli gelmeyecek insanlara ve iyice düşüşe geçecek. Arnavutköy ve Bebek mahalle havasında olduğu için güvenli gelecek çünkü küçük küçük noktalara gitmek isteyecek insanlar.

- Beş yıldızlı otellerin roof’larında, barlarında insanlar sosyalleşecek. Zorlu Center’da güvenlik olduğu için oradaki Morini, Parla, Kantin gibi mekanlar yükselişe geçecek.

- İnsanlar Ulus 29 gibi klasiklerden yine vazgeçmeyecek. Bir de Ulus 29 kabuk değiştiriyor, kulüp tarafı patlama yaşayacak.

- Eski Zuma’nın olduğu sahil şeridine yeni modern bir balıkçı açıldı. Capricorn, onun iyi olacağını düşünüyorum. 

- Anjelique tekrardan yükselişe geçecek çünkü yenileniyor. İçindeki müzik anlayışı değişiyor, müzikal bir estetik operasyon geçiriyor, dünyaca ünlü Dj’ler gelecek. (Çağdaş Ertuna/Milliyet)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)