Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz, korono virüs tedbirlerinin salgının hızının kesilmesi için çok yerinde olduğunu ve vatandaşın kısıtlamalara harfiyen uyması gerektiğini vurguladı.
Kısıtlamanın olmadığı saatlerde insan hareketliğinin devam edeceğini hatırlatan Prof. Dr. Gündüz, eğer kısıtlamalara uyulup diğer saatlerde de maske, mesafe ve el hijyenine dikkat edilirse 2 hafta sonra vaka sayılarında düşüş yaşanacağına vurgu yaptı.
Mevsimsel olarak korona virüs ile birlikte grip vakalarının da başladığını dile getiren Gündüz, hastane önünde test sıralarında yoğunluk olduğunu kaydetti. Bu durumun tam belirti göstermeyip hastaneye başvuran kişilerle de alakalı olduğunu belirten Gündüz, belirti göstermeme durumunda test yaptırmak yerine kişinin evde kendini dinlemesinin daha sağlıklı yöntem olacağını kaydetti.
“2021 yılında bu hastalıktan kurtulabiliriz”
Korona virüs ile mücadelede tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yoğun şekilde aşı çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Prof. Dr. Gündüz, aşıda 3’üncü düzey çalışmalara geçildiğini ve şu ana kadar belirli olumsuz yan etkiyle karşılaşmadıklarını kaydetti.
Tahminen ocak ayında toplumu aşılama çalışmalarına da başlanacağını vurgulayan Gündüz, “Aşı, bu hastalıkla mücadelede en önemli silahımız. Çünkü bu virüsten kurtulmanın tek yolu aşılanarak mutlak bağışıklık kazanmaktır. Eğer her şey yolunda giderse 2021 baharında bu hastalıktan kurtulabiliriz. Bu nedenle aşıdan korkmamalıyız. Bundan önceki hastalıklarda da kurtuluş aşıyla oldu. Test çalışmalarından başarıyla geçmiş, etkinliği ve güvenirliği ortaya konulmuş aşıların insanlara uygulanmasında hiçbir sakınca yoktur. Hastalıktan kurtulmak istiyorsak aşı olmak zorundayız" diye konuştu.
Son olarak yoğun bakım doluluk oranlarına da değinen Prof. Dr. Gündüz, vaka sayısının yükselmesiyle aktif hasta sayısının da arttığını, haliyle bunun yoğun bakım doluluk oranına da yansıdığını dile getirdi. Adana’da şu an için korkulacak derecede yoğunluğun olmadığını söyleyen Gündüz, "Bu durum bir anda değişebilir. En büyük çözüm, tedbirlere, kısıtlamalara harfiyen uymaktır. Aksi takdirde yoğun bakım üniteleri tamamen dolabilir" dedi.
Kovid-19 aşısından sonra hayat ne zaman normale dönecek?
Kovid-19 aşı dağıtımında yaşanabilecek zorluklar neler?
Rusya’nın Kovid-19 aşısını olan 20 kişi korona virüse yakalandı
Bilim kurulu üyesi test etsin önce kendinde.ben şahsen kesinlikle olmayacağım!
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.