Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Global piyasalar bu hafta Merkez Bankalarının faiz toplantılarına odaklanacak. Bu hafta 11 ülkede faiz kararları açıklanacak. Haftanın en önemli toplantısı uzun süredir piyasalar tarafından beklenen ABD Merkez Bankası(Fed) Açık Piyasa Komitesi toplantısı olacak.
Fed'in iki gün sürecek toplantısı 14 Mart Salı günü başlarken, sonuçları 15 Mart akşamı açıklanacak. Piyasalar Fed'in faizleri artırmasına neredeyse kesin gözüyle bakıyorlar. Analistler Fed'in Faiz oranlarını 25 baz puan artırarak yüzde 0,50-75 seviyesinden yüzde 0,75-1,00 seviyesine çıkaracağı tahmin ediliyor. Fed TSİ 21:00'de açıklayacağı faiz kararı ile birlikte ekonomik projeksiyonlarını da revize edecek. Fed Başkanı Janet Yellen, faiz kararından yarım saat sonra basın toplantısı düzenleyecek.
-BOJ, BOE ve SNB Kararları..
Fed'in faiz kararının ardından 16 Mart Perşembe günü 7 faiz kararı birden gelecek.
Günün ilk faiz kararı Fed'i takip eden Hong Kong'dan gelecek. Fed'in faiz artırması durumunda Hong Kong Para Otoritesi de faiz oranlarını yukarı çekecek.
Japonya Merkez Bankasının(BOJ) bu ayki toplantısında faiz ve varlık alım programında bir değişiklik beklenmiyor. BOJ'un yüzde -0,10 faizi ve 80,0 trilyon yen olan varlık alım programını aynı bırakacağı tahmin ediliyor.
3 Ayda bir toplanan İsviçre Merkez Bankasının da(SNB) faizlere dokunması beklenmiyor. SNB'nin yüzde -0,25 olan 3 aylık Libor üst ve yüzde -1,25 olan libor alt hedefi ile yüzde -0,75 olan ortalama
mevduat gösterge faizinde bir değişiklik olmayacağı görüşü hakim bulunuyor.
BOE'nin de BOJ ve SNB gibi faiz oranlarında bir değişiklik yapacağı tahmin edilmiyor. Banka'nın yüzde 0,25 olan gösterge faiz oranını ve 435 milyar GBP olan varlık alım programını koruyacağı görüşü piyasada ağırlık kazanmış görülüyor. Aynı gün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının da(TCMB) faiz
kararı bulunuyor. TCMB'nin kararı da piyasalar tarafından yakından takip edilecek.
-Diğer Faiz Kararları..
Haftanın ilk faiz kararı bugün Sırbistan'dan gelecek. Bankanın yüzde 4,00 olan faiz oranını koruyacağı tahmin ediliyor. İzlanda Merkez Bankası'nın yarın açıklayacağı kararında faizleri yüzde 5,00 olarak tutacağı tahmin ediliyor. Norveç Merkez Bankası(NORGES) ve Endonezya Merkez Bankasının(BI) perşembe günü yapacakları toplantıda faizlere dokunmaları beklenmiyor. NORGES'in faiz oranı yüzde 0,50, BI'ın yüzde 4,75 seviyesinde bulunuyor. Haftanın son faiz kararı Cuma gecesi Şili'den gelecek. Bankanın iki toplantılık aranın ardından bir kez daha faizleri indireceği görüşü piyasalarda oluşmuş durumda. Bankanın faizi yüzde 3,25'ten yüzde 3,00'e çekeceği tahmin ediliyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.