Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Belçika’nın başkenti Brüksel’de 35 kişinin öldüğü saldırılarda yer alan bombacı kardeşlerden İbrahim Bakraoui’nin, Gaziantep’te yakalandıktan sonra Hollanda’ya deport edilmesiyle ilgili detaylar ortaya çıkıyor.
Habertürk Gazetesi'nden Neşet Dişkaya'nın haberine göre Bakraoui, 14 Haziran 2015’te Facebook’ta tanıştığı Alman vatandaşı Samir Alamir ile Gaziantep’e geldi. İkili aynı gün kendilerini Suriye’de DAEŞ’e götürecek 3 Türk vatandaşı ile Tavuk Pazarı’nda buluştu.Gaziantep polisi, kendilerine gelen “Yabancı uyruklu kişiler DAEŞ’e gitmek için irtibat kuruyor” ihbarıyla harekete geçti.
KAÇTI, POLİS YAKALADI
Buluşma yerinde tedbir alan ekipler, Bakraoui ve Alamir’i gözaltına almak istedi. İki IŞİD’li kaçtı ve kovalamacanın ardından yakalanıp gözaltına alındı. Bakraoui’nin çantasında bere, kamuflaj elbisesi ve taşınabilir bellek bulundu.
Gözaltına alındıktan sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürülen Bakraoui ifadesinde, “Birçok ülkeye gittim. İtalya, İspanya, Hollanda, Almanya bunlardan birkaçı.Türkiye’ye turistik amaçlı geldim. Gaziantep’e müzeleri gezmek için geldim” dedi.
Araştırmalar sonucu Bakraoui’nin gittiğini söylediği müzelere uğramadığı belirlendi. Telefon irtibatlarından IŞİD ile bağlantılı kişilerle görüştükleri tespit edilen İbrahim Bakraoui ile Samir Almair’in IŞİD’e katılmak istedikleri saptandı.
TÜRKIYE, BELÇİKA VE ALMANYA’YA BİLDİRDİ
Gözaltı sonrası bir ay kampta gözetim altında tutulan Bakraoui ile Alamir, 14 Temmuz’da istekleri üzerine Hollanda’ya deport edildi.
Türk polisinin iki IŞİD’liyle ilgili Belçika ve Alman yetkilileri yazı ile uyardıkları belirtildi. Yazıda ikilinin DAEŞ ile bağlantılı kişiler olduğu kaydedildi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.