BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBrezilya'dan "süper zenginler vergilendirilsin" talebi----

Brezilya'dan "süper zenginler vergilendirilsin" talebi

Brezilya'dan süper zenginler vergilendirilsin talebi
01 Mart 2024 - 08:24 www.finansgundem.com

Brezilya Maliye Bakanı, süper zenginler için küresel bir vergi uygulanmasını istedi

Brezilya Maliye Bakanı Fernando Haddad, G20 toplantısında meslektaşlarına, yaygın vergi kaçakçılığıyla mücadele etmek amacıyla ülkelerin süper zenginlere yönelik küresel bir vergi uygulaması gerektiğini söyledi.

Vergi kaçakçılığının uluslararası işbirliği yoluyla çözülebileceğini ve böylece "bu az sayıdaki kişinin toplumlarımıza ve gezegenin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunabileceğini" ifade eden Fernando Haddad, "Bu konuda çok fazla tartışma olacaktır, ki bu da son derece doğaldır, çünkü özellikle Brezilya tarafından G20'ye taşınan bu sorun hakkında her ülke aynı şekilde düşünmemektedir" dedi.

Brezilya şu anda önde gelen 20 zengin ve gelişmekte olan ülkenin dönem başkanlığını yürütmektedir ve Başkan Luiz Inacio Lula da Silva, eşitsizliklerin azaltılması ve çok taraflı kurumların reformu gibi gelişmekte olan dünyayı ilgilendiren konuları gündeminin merkezine yerleştirmiştir.

Çevresel, sosyal ve mali konulara işaret eden Haddad, "Brezilya, ele alınması gereken ve G20'de her zaman temsil edilmeyen konularda oynayabileceği bir role ve kullanabileceği bir meşruiyete sahiptir" dedi.

Amerikalılar servet vergisine sıcak bakıyor

 

ABD’de zenginleri endişelendiren servet vergisi tasarısı

 

Servet vergisi Avrupa’da tartışılmaya başlandı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)