BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBrezilya Devlet Başkanı Bolsonaro’ya 'korona' soruşturması----

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro’ya 'korona' soruşturması

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro’ya 'korona' soruşturması
29 Nisan 2021 - 16:04 www.finansgundem.com

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro hakkında salgınla mücadele yönetimindeki eksiklikleri incelemek üzere soruşturma başlatıldı. Muhalif kesimlerin 'Ölüm Komitesi' olarak adlandırdığı soruşturmanın detayları da paylaşıldı.

Korona virüs salgınının en sert vurduğu ülkelerden biri olan Brezilya’da parlamento, Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun koronavirüs salgınıyla mücadeleyi yönetimindeki eksiklikleri ve yetersizlikleri incelemek üzere soruşturma başlattı. Soruşturmayı, Bolsonaro’ya muhalif olarak bilinen 11 senatörün yürüteceği ifade edildi. Ülkedeki birçok eleştirmen ve yetkili, Bolsonaro’nun salgın sürecini iyi yönetemediğini, bazı söylemlerinin ve aldığı kararların 'suç teşkil' ettiğini savunuyor.

SORUŞTURMANIN DETAYLARI AÇIKLANDI

Bolsonaro’ya muhalif kesimlerin 'Ölüm Komitesi' olarak adlandırdığı soruşturmanın detayları da paylaşıldı. Soruşturma kapsamında, hükümetin neden hidroksiklorokin gibi etkisiz tedavileri teşvik ettiği, salgın sürecinde neden 3 sağlık bakanının görevden alındığı ve Ocak ayında Amazonlar’da sağlık sisteminin çökmesiyle, oksijensiz kalan hastaların hayatını kaybetmesine yönelik maddelerin inceleneceği belirtildi. Öte yandan, soruşturmayla birlikte Bolsonaro’nun bir sonraki seçimde tekrar devlet başkanı olma olasılığının düşeceğine inanılıyor.

"AĞLAYIP SIZLANMAYI BIRAKIN" DEMİŞTİ

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, Mart ayında yaptığı açıklamalarda, birçok yetkili tarafından sosyal medyada eleştirilmişti. Bolsonaro, "Korona virüs konusunda ağlamayı bırakın. Bu konuda daha ne kadar sızlanacaksınız? Daha ne kadar daha evde kalacak ve her şeyi kapatacaksınız?" demişti. Bolsonaro, ülkesinde kendisine karşı bir savaş başlatıldığını ifade ederek, "Burada başkana karşı bir savaş başlatıldı. Sanki ölümler sadece korona virüs yüzünden oluyor" ifadelerini kullanmıştı.

Bolsonaro’nun bu açıklamalarının ardından Sao Paulo Valisi Joao Doria, "Problemlerle nasıl yüzleşeceğiz, her gün insanları ölürken izleyerek mi? Brezilya sağlık sistemi çökmek üzere. Ne yazık ki Brezilya şu anda iki virüsle savaşıyor; Korona virüs ve Bolsonaro virüs" diyerek tepki göstermişti.

Brezilya'da son 24 saatte 3 bin 163 can kaybı

 

Brezilya'da P1 kabusu: Bir günde 4 bin 249 kişi öldü

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)