BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBrent petrol 70 doların altına düştü----

Brent petrol 70 doların altına düştü

Brent petrol 70 doların altına düştü
10 Eylül 2024 - 18:02 www.finansgundem.com

Brent petrol, uluslararası piyasalarda yüzde 3'ten fazla değer kaybederek 70 doların altına geriledi. Bu düşüş, küresel ekonomik yavaşlama endişeleri ile tetiklendi.

Brent petrolün varil fiyatı yüzde 3'ten fazla değer kaybederek Aralık 2021'den bu yana ilk kez varil başına 70 doların altına düştü.

Dünyanın en çok petrol tüketen ülkeleri ABD ve Çin'de ekonomik hareketliliğin yavaşladığı ve petrol talebinin zayıfladığına işaret eden veriler talep konusunda endişelere yol açarak fiyatların düşüşünde etkili oldu.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun fiyatlardaki düşüşün ardından ekim itibarıyla başlaması planlanan üretim artışını erteleme kararı alması ise fiyatların daha fazla düşmesinin önüne geçiyor.

Brent petrolün varil fiyatı uluslararası piyasalarda saat 17.44 itibarıyla kapanışa göre yüzde 3,4 düşüşle 69.39 dolardan işlem görüyor. Aynı dakikalarda Batı Texas türü (WTI) ham petrolün varili 66,06 dolardan alıcı buluyor.

Ödemeler Dengesi Beklenti Anketi sonuçlandıÖdemeler Dengesi Beklenti Anketi sonuçlandı

 

Kim'den nükleer çıkışKim'den nükleer çıkış

 

AB, Çinli elektrikli araçlar için ek gümrük vergisini düşürüyorAB, Çinli elektrikli araçlar için ek gümrük vergisini düşürüyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)