<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBoyner'den çarpıcı 17 Aralık açıklaması----

Boyner'den çarpıcı 17 Aralık açıklaması

Boyner'den çarpıcı 17 Aralık açıklaması
11 Mart 2014 - 11:37 www.finansingundemi.com

TÜSİAD eski başkanı Ümit Boyner 17 Aralık’la başlayan süreç için önemli açıklamalarda bulundular

TÜSİAD eski başkanı Ümit Boyner 17 Aralık’la başlayan süreç için, “Halının altına süpürülen, üstü örtülen sorunlar ortalığa saçıldı. Bu süreçte herkes haksız. Ciddi güven kaybı var. Güven yeniden tesis edilmeli ancak bastırarak değil şeffaflaşarak ve hukuk içinde olmalı” yorumunu yaptı.

TÜSİAD eski başkanı ve Boyner Holding Yönetim Kurumu Üyesi Ümit Boyner Hürriyet'e özel açıklamalarda bulundu.

Türkiye 17 Aralık’tan beri inanılmaz gerçeklerle karşılaşıyor. 500 binden fazla insanın telefonları dinlenmiş. İşadamları dinlenmemek için telefonların üstüne oturuyor.
- Gülüyoruz ağlanacak halimize. Gerçekten gücü ele geçirme dürtüsünden. Hukuk güvenilir, öngörülebilir olmadığı için herkes dinleniyor. Daha vahimi Başbakan bile gizli dinleniyor. Adil bir sistem yok. Halının altına süpürülmüş, çözülmemiş sorunların ortalığa saçıldığı bir dönem yaşıyoruz. Bence dinleyen de dinlenen de sonucu belli olmayan bir güç savaşını haksız ve hukuk dışı yollarla sürdürüyorlar.
Nasıl çıkılacak bu süreçten?
Vatandaşta ciddi bir güven kaybı var. Uzun süreli sürdürülebilir birşey değil bu. Güven tesis edilmesi gerekiyor. Ama bu çok seslilikle, daha şeffaflaşarak ve hukuk içinde olmalı. Bastırarak, susturarak, sindirerek sağlıklı bir sonuç alabileceğimizi görmüyorum.

ATLARLA ARABALARIN YERİ YANLIŞ

İnternetle ilgili bir yasa çıktı. Şimdi de Facebook, Youtube gibi mecraların kapatılması tartışılıyor?
- Haber alma özgürlüğü, internet yasakları bütün bunlar bireyin seçme özgürlüğü ile karar verebileceği konular olmalı. Hukuk devletinin de bu hakları koruyor olması lazım. Türkiye’de tarihsel olarak baktığımız zaman bireyin kimliğini, inançlarını empoze eden ve bunu regüle etmek için de kendi hukukunu oluşturan bir yönetim anlayışı ile karşılaşıyoruz. Kim gücü ele geçirirse birden bire toplumun tümünü dizayn etmeye kalkıyor. Aslında bunu terse çevirmek lazım. Bizde tam tersi atlarla arabaların yeri yanlış.
Türkiye’de darbe tartışması gündemden düşmüyor. Bugünlerde de yeni bir sivil darbe tartışması var.  Nasıl sona erecek bu korku?
Dediğim gibi Cumhuriyetin başından itibaren toplumu kurgulama dürtüsünden maalesef gücü ele geçirenler vazgeçemiyor. Durup durup filmi başa sarıyoruz. Avrupa Birliği’ne siyasi uyum bu açıdan çok önemli. Bizim sistemimiz vesayet yaratmaya uygun.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)