BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBoykotların gölgesinde kalan en sönük kış olimpatları----

Boykotların gölgesinde kalan en sönük kış olimpatları

Boykotların gölgesinde kalan en sönük kış olimpatları
03 Şubat 2022 - 17:21 www.finansgundem.com

Soykırımcı Çin’de düzenlenecek olimpiyatlara yönelik boykotlara yeni yeni ülkeler eklenirken Çin, meşaleyi yakmak için büyük çaba harcıyor

Uygur Türklerine yönelik soykırım uygulamaları nedeniyle protesto edilen Çin, tepkilere kulak asmadan olimpiyat meşalesini ateşlemeye hazırlanıyor.

Pekin 2022, yarın yapılacak açılış töreniyle başlayacak. 4-20 Şubat tarihlerinde yapılacak 2022 Kış Olimpiyatları’nı diplomatik boykot kararlarına rağmen Çin Seddi'ne ulaşan meşaleyi dünyaca ünlü aktör Jackie Chan taşıdı.

Kış olimpiyat oyunları, Pekin'deki Kuş Yuvası Stadyumunda yapılacak açılış töreniyle başlayacak.

ÇOK SAYIDA ÜLKE BOYKOT KARARI ALDI

ABD’nin ardından Avustralya, İngiltere ve Kanada da Çin’in başkenti Pekin’de 4-20 Şubat tarihlerinde yapılacak 2022 Kış Olimpiyatları’nı diplomatik boykot kararı almıştı. Boykota katılan ülkeler tarafından yapılan açıklamalarda, bu kararın Çin’e insan hakları sicili konusunda açık bir mesaj olmasını umdukları belirtildi.

Diplomatik boykota katılan son ülkelerden biri Kanada oldu. Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Pekin’in Batılı ülkelerin Çin’deki insan hakları ihlalleri konusunda duyduğu kaygıları uzun süredir bildiğini kaydetti. Bu yüzden olimpiyat oyunlarına diplomatik temsilcilerin gönderilmeyecek olması kararına şaşırmaması gerektiğini kaydetmişti.

DİPLOMATİK BOYKOT

Bu arada, İngiltere Başbakanı Boris Johnson da ABD’nin diplomatik boykotu sorulduğunda İngiltere’nin de Kış Olimpiyatları’na etkili bir diplomatik boykot uygulayacağını ve bakanlarla resmi yetkililerin Çin’e gitmesinin beklenmediğini belirtti.

Johnson spor boykotunun ise mantıklı olmadığını düşündüğünü belirtti ve İngiliz atletlerin oyunlarda yarışacaklarına dikkat çekti.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison da kararı Avustralya’nın Çin’le Şincan’daki insan hakları ihlallerini görüşmek üzere diplomatik kanalları yeniden açmakta zorlanması ve Pekin’in Avustralya’dan ithalata karşı attığı adımları nedeniyle aldıklarını belirtti. Avustralya Olimpiyat Komitesi de diplomatik boykotun sporcuları kapsamadığını kaydetti.

2022 Pekin Kış Olimpiyatları'na Kovid-19 gölgesi

 

Çin'den olimpiyat meşalesi kararı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)